Servis elemanı mülakat soruları nelerdir?

Servis elemanı mülakat soruları nelerdir?

İş başvurusu yapan adayların, görüşme sırasında yöneltilen sorulara verdikleri yanıtlar büyük önem taşır. Sorulan sorulardan nasıl davranılması gerektiğine kadar servis elemanı mülakat sürecinde ihtiyaç duyabileceğin tüm bilgiler İşin Olsun’da!

Servis elemanı iş görüşmesinde sorulacak sorular işletmeye göre değişiklik gösterir. Şirket prosedürleri farklılık gösterse de servis elemanı mülakatında sorulan sorular benzerlik gösterir. Servis elemanı olmak istiyorsan, şirketlerin yapmış olduğu mülakatlara girmeden servis elemanı mülakat sorularını incelemek fayda sağlar.

İşletmelerin sıklıkla sorduğu servis elemanı mülakat soruları nelerdir?

İşletmelerin insan kaynakları uzmanları tarafından servis elemanı adaylarına sordukları belli başlı servis elemanı iş görüşmesi soruları mevcuttur. Servis elemanı olmak isteyen kişilerin mülakatlara girmeden önce bu sorulara hazırlıklı olmaları, mülakat sürecinde avantaj sağlar. Servis elemanı iş görüşmesinde sorulacak sorulardan bazıları şu şekildedir:

  • Kendini tanıtır mısın?

Servis elemanı sözlü mülakatta sorulan soruların başında yer almakta olan bu soru, işverenin seni tanımasını sağlar. Bu sorunun cevabında sektörde edindiğin tecrübeden, ilgi alanlarından, eğitim hayatından bahsetmen faydalı olur. Bu servis elemanı mülakat sorusunda çok fazla bilgiye yer vermek yerine kendinden kısa ve bütünsel bir şekilde bahsetmen tavsiye edilir. 

  • İşletmemizde servis elemanı olarak işe başladığın takdirde ne gibi katkıların olur?

Başvuracağın işletmenin insan kaynakları uzmanı, başvurduğun pozisyon için gerekli niteliklere sahip olup olmadığını görmek ister. Bu soruyu yöneltmesinin amacı budur. Soruya verdiğin cevapta daha önceki iş tecrübelerine değinmen ve sahip olduğun yeteneklerden bahsetmen avantajlı olur.

  • İş hayatında seni en çok ne motive eder?

Bu sorunun servis elemanı iş mülakatında sorulan sorular arasında önemli bir yeri bulunur. İnsan kaynakları uzmanlarının bu soruyu sormalarındaki amaç pozisyona başvuran kişiyi başarıya iten temel unsurun ne olduğunu anlamalarıdır. Cevap vermeden önce başvuruda bulunduğun işletmenin vizyonunu, kültürünü ve hedeflerini incelemek faydalı olur. Böylelikle mülakat sürecinde avantajlı bir konuma sahip olman mümkün. Aynı zamanda insan kaynakları uzmanları bu soruyu yöneltirken başvurduğun işletmenin hedeflerine, vizyonuna uygun olup olmadığını da ölçmeyi amaçlar.

  • Maaş beklentin nedir?

Bu soru belki de mülakat sürecindeki sorulardan en öne çıkanıdır. İşletmelerin insan kaynakları uzmanı duruma göre pozisyona başvuran adaya bu soruyu yöneltebilir. Cevap vermeden önce iş tecrübesi ve başvuruda bulunulan şirket göz önünde bulundurup maaş aralığı belirlenebilir. Servis elemanı iş görüşmelerinde sorulan sorulardan bir tanesi de budur. 

Servis elemanı adaylarının mülakat sürecinde dikkat etmesi gereken hususlar nelerdir?

Pozisyona başvuran adayların mülakat sürecinde dikkat etmeleri gereken bazı önemli hususlar da vardır. Servis elemanı adaylarının bu hususlara dikkat etmeleri mülakat sürecini avantajlı hale getirir. Mülakat sırasında duruşun, tavrın ve iletişim kurma yeteneğin ne kadar iyi olursa insan kaynakları uzmanında o kadar iyi izlenim bırakman mümkün. Aynı zamanda mülakat görüşmelerine giderken giyimine de özen göstermen gerekir. Mülakat sürecinde kendinden emin bir duruş sergilemen ve güler yüzlü olman sonucu olumlu yönde etkileyebilir. İnsan kaynakları uzmanının yönelttiği sorulara uygun ses tonuyla, açık ve anlaşılır bir şekilde cevap vermen gerekir. Servis elemanı mülakat soruları ve cevapları için bu hususlara dikkat etmen halinde mülakat sürecin avantajlı hale gelir. Bu hususları inceledikten sonra sana uygun olduğunu düşündüğün servis elemanı iş ilanlarına başvuruda bulunabilirsin.