Asgari ücret zammı açıklandı! 2024 asgari ücret ne kadar oldu?

Asgari ücret zammı açıklandı! 2024 asgari ücret ne kadar oldu?

Gerçekleştirilen 2 toplantı sonrasında rakam telaffuz edilmezken gözler 3. toplantıya çevrildi. Bu gün gerçekleştirilen 3. toplantı sonrasında 2024 Ocak ayından itibaren geçerli olacak yeni asgari ücret netleşmiş oldu. Peki Asgari Ücrete yüzde kaç zam yapıldı? Yanıtı İşin Olsun’da!

İlk toplantısını 11 Aralık ikinci toplantısını 18 Aralık tarihinde gerçekleştiren Asgari Ücret Tespit Komisyonu toplantıları sonrasında herhangi bir rakam telaffuz edilmemişti. Gözler bu gün gerçekleştirilecek olan 3. toplantıya çevrilmişti ve milyonlarca asgari ücretlinin beklediği o karar alındı! İşte zam sonrası asgari ücret!

2024 Asgari ücret ne kadar?

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni yılda geçerli olacak asgari ücreti açıkladı. 1 Ocak 2024’ten itibaren asgari ücret 17 bin 2 lira olacak. Bu sonuçla beraber asgari ücret toplamda yüzde 49 oranında artmış olacak.

Brüt asgari ücret ne kadar?

2024 yılında uygulanacak net asgari ücret 17.002 TL brüt ücret ise 20 bin 2 TL oldu.

Yeni asgari ücretin işveren maliyeti de 23 bin 502 TL oldu.

Yeni asgari ücret rakamıyla işsizlik maaşı, kıdem tazminatı, GSS primleri, askerlik ve doğum borçlanması, isteğe bağlı sigorta primleri, staj ücretleri ve asgari ücretlinin rapor ücretinin de aralarında olduğu birçok kalem 1 Temmuz itibarıyla değişecek.

Asgari ücret dolar bazında ne kadar oldu?

Dolar bazında bakıldığında asgari ücret 578 dolar olacak. Bu rakam şu anda 387 dolar düzeyinde bulunuyordu.