Türkiye’de iş bulma oranı en yüksek mavi yaka meslekler

Türkiye’de iş bulma oranı en yüksek mavi yaka meslekler

İstihdam Türkiye’nin en önemli konuları arasında yer alıyor. Okul seçimleri, gençlerin hangi bölümü tercih edecekleri, meslek kollarının aylık kazançları gibi konular artık ülkemiz gençlerinin meslek tercihlerinde en önemli kriterler haline geldi. Pandeminin girmesi, Avrupa’daki işçi ihtiyacı gibi konular ise mavi yakalı mesleklerin popülaritesini ülkemizde de iyice yükseltti. İşte, TUİK verilerine göre Türkiye’de iş bulma oranı en yüksek mavi yaka meslekler İşin Olsun blog’ta!

Makineci

Makineciler, tekstil sektöründe önemli rol sahibi mesleklerin başında gelir. Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerine göre, tekstil sektöründeki çalışanların büyük bir kısmını oluşturur. Ortalama maaşları sektöre ve deneyime göre değişir, genellikle asgari ücret ile başlar. güncel iş ilanlarına buradan bakabilirsiniz.

Garson

Garsonluk, turizm ve restoran sektöründe kritik bir yere sahiptir. TÜİK verilerine göre, yiyecek ve içecek hizmet sektörü büyük bir iş gücüne sahiptir. 2024 yılının ilk 3 ayında İstanbul’a gelen turist sayısının 2,5 milyon olmasından da anlaşılacağı gibi ülkemiz hem kış hem de yazın, milyonlarca turist ağırlamakta. bu nedenle hizmet sektörünün en önemli elemanlarından biri olan garsonlar, bu yıl da mavi yaka meslekler, en çok iş bulacak meslekler arasında yer alıyor. güncel iş ilanlarını, evine yakın garson iş ilanlarına buradan ulaşabilirsin.

Satış Danışmanı

Perakende satışların büyük bir kısmını oluşturur. Ortalama maaşlar genellikle satış komisyonları ile artar. perakende ya da toptan tekstil mağazaları, otomotiv, sağlık, telekomünikasyon gibi çok zengin bir iş sahasında satış danışmanlığı yapabilirsiniz. çalışma alanı en geniş mesleklerden biridir.

Üretim İmal İşçisi

İmalat sektörünün temel taşlarından biridir. TÜİK’e göre, sektör, Türkiye’nin toplam istihdamının önemli bir kısmını oluşturur. Maaşlar deneyime ve çalışma sahasına göre değişkenlik gösterir.

Temizlik Görevlisi

Geniş bir sektör yelpazesinde gereklidir. Ortalama maaşlar genellikle asgari ücrete yakındır, ancak büyük kuruluşlarda daha yüksek olabilir.

halk dilinde “geçerliliği olan meslek” sınıfına giren, ihtiyaca karşılık halen en fazla yerleştirmesi yapılan 5 mavi yaka mesleği yukarıda saydığımız 5 meslek olarak karşımıza çıkıyor. yeni iş ilanlarından anlık olarak haberdar olmak istiyorsanız isinolsun.com adresine tıklayabilir ya da İşin Olsun uygulamasını telefonunuza indirebilirsiniz.