Son moda kıyafetlerin üreticisi fason takip elemanı ne iş yapar?

Son moda kıyafetlerin üreticisi fason takip elemanı ne iş yapar?

Fason takip elemanları belirli bir standart ve kalitedeki ürünlerin üretilmesinden sorumlu firmalarda görev alırlar. Kaliteli ve sağlam ürünlerin tasarlanması için ihtiyaç duyulan bu çalışanların oldukça fazla görevi bulunur! Sen de bu pozisyonda çalışmak istiyorsan İsinolsun.com olarak hazırladığımız bu içerikten fason takip elemanı maaşı, çalışma şartları ve daha fazlası hakkında bilgi sahibi olabilirsin!

Ürünlerin kalitesini kontrol eden ve diğer firmalara sorunsuz bir şekilde teslim edilmesini sağlayan fason takip elemanları, bu süreçte önemli bir role sahiptir. Geri dönüşlerin olumlu olması ve sürekliliğin sağlanması bakımından belirli bir standartın yakalanması gerekir. Bu pozisyonda çalışmak isteyenler tarafından sorulan fason takip elemanı ne iş yapar sorusunun cevabı ise bu cümlede gizlidir. Fason takip elemanları, sürecin kalitesinin kontrol edilmesinden sorumludur.

Fason takip elemanı nedir? 

Taşeron olarak da adlandırılan firmalarda belirli bir kalitede ürünlerin üretimi yapılır. Bu ürünler dağıtıcı firmalara gönderilir. Firmalar kendi markalarının çatıları altında bu ürünleri tüketiciyle buluşturur. Kıyafet, ayakkabı ve kozmetik gibi çeşitli ihtiyaçlar bu firmalar aracılığıyla özenle tasarlanır. Bu süreçte üretilen ürünlerin kalitesini kontrol eden kişiler vardır. Fason takip elemanı nedir sorusunun yanıtı ise burada verilebilir. Süreçteki kontrol, fason takip elemanları tarafından gerçekleştirilir.

Bu aşamada fason takip elemanı çalışma alanları hakkında  da bilgi edinmek gerekir. İlgili pozisyonda görev alanlar giyim, ayakkabı, kozmetik ve kırtasiye gibi çeşitli alanlarda faaliyet gerçekleştirir. Üretilen ürünlerin kalite standartlarına uyma derecesini kontrol eder. Aynı zamanda takibini de yapar. Üretilen ürünleri dağıtıcı firmalarla buluşturur. Numuneleri dağıtıcı firmalara gönderme sürecinde de aktif bir şekilde rol alır. Firma genelinde üretim sürecinin takibini gerçekleştirir. Ürünü talep eden firmalarla iletişime geçer ve ürünlerin pazarlanmasını sağlar. Bu pozisyon için uygun olduğunu düşünüyorsan fason kesim takip sorumlusu iş ilanları araştırması yapabilir, kendin için uygun olduğunu düşündüğün firmaya başvuru gerçekleştirebilirsin. 

Fason takip elemanı görev ve sorumlulukları 

Bu pozisyonda çalışmak isteyenler tarafından merak edilen bir diğer konu ise görev tanımı, görev ve sorumluluklar olur. Fason takip elemanı görev tanımı basit bir şekilde ürünlerin kalitelerini denetlemek ve kontrol etmek olarak yapılır. Talep eden firmanın istediği ürünlerin beklenen kalitede ve standartta olması için ürünün üretim aşamasını takip eder. Bu pozisyonla ilgili birçok farklı görev ve sorumluluk bulunur. Bu görevler şu şekilde sıralanabilir:

  • Fason ürünlerin üretimi ve dağıtımı esnasında ürünlerin beklenen kalitede olması için takibini yapmak 
  • Beklenen standartın altında olan ürünleri dağıtım grubundan çıkarmak 
  • Fason ürün üreten firmalara verilen işin tam ve eksiksiz bir şekilde yapılmasını sağlamak, bu süreci denetlemek 
  • Ürünlerin dağıtımı aşamasında ürün sevkiyatı sürecini organize etmek 
  • Üretim sürecinin pozitif yönde geliştirilmesi için çeşitli planlamalar yapmak 
  • Fason ürünleri üreten firma ile bu ürünleri satın alan firma arasında iletişimin kurulmasını sağlamak 
  • Üretimin istenen zaman aralığında tamamlanmasını sağlamak 
  • İş sağlığı ve güvenliğiyle ilgili bilgi sahibi olmak, bu kurallara uyulma durumunu kontrol etmek 
  • Numunelerin ürün satın alma talebinde bulunulan firmalara ulaştırılmasını sağlamak.
Son moda kıyafetlerin üreticisi fason takip elemanı ne iş yapar?

Fason takip elemanı olmak için gerekenler

Bu pozisyonda çalışmak isteyenlerin sahip olması gereken bazı özellikler bulunur. İlanlara başvuru yapmak isteyenler fason takip elemanı olmak için gerekenler hakkında bilgi sahibi olmak ister. Bazı firmalar ilköğretim mezunlarıyla birlikte çalışırken bazı firmalar üniversite mezunu işçiler arar. Firmalar, fason takip elemanları için özel olarak kendi bünyelerinde eğitim verir. Bu pozisyonda çalışmak isteyen kişilerin üretilen ürünle ilgili teknik ve mesleki bilgiye sahip olması gerekir. Alanla ilgili tecrübeli olmak, üretilen ürünlerle ilgili donanımlı olmak bu pozisyonda bir adım öne çıkmanızı sağlar. Fason takip elemanları sürekli olarak firmalar arasında seyahat edeceği için ehliyet sahibi olmaları beklenir. Firmalarla yüz yüze görüşmeler yapmak için araç kullanan kişilere ihtiyaç duyulur. Bu özellikleri taşıdığını düşünüyorsan fason takip ustabaşı iş ilanları aracılığıyla firmaların ilanlarına başvuru yapabilirsin. 

Fason takip elemanı çalışma koşulları 

Bir iş kolunda çalışmaya başlamadan önce o işin çalışma koşulları hakkında bilgi edinmek gerekir. Fason takip elemanı maaşı ve çalışma koşulları gibi durumlar firmadan firmaya farklılık gösteren bir durumdur. Bu pozisyonda çalışmak isteyen ve fason takip elemanı çalışma koşulları hakkında bilgi edinmek isteyen kişilerin başvuracakları ilanları dikkatli bir şekilde incelemeleri gerekir. Firmalar ilanlarda çalışma koşullarıyla ilgili ayrıntılı bilgi verir. Çalışılacak ortamın fiziki özellikleri, sosyal haklar, yan haklar, maaş ve çalışma saatleri gibi çeşitli bilgiler bu ilanlarda yer alır. Her firmanın kendine özgü politikaları ve çalışma yönetmeliği bulunur. Bu pozisyonda çalışan kişiler genel olarak aktif bir şekilde üretim sürecinde rol alır. Bunun dışındaki faktörler firmadan firmaya değişkenlik gösterir. Takım çalışmasına yatkın, esnek çalışma saatlerine uyum gösterebilecek olan kişiler bu pozisyonda çalışmaya uygundur. Pozisyon için yeterli olduğunu ve bu çalışma koşullarına uyum sağlayabileceğini düşünüyorsan ilanlara başvuru yapabilirsin. Fason üretim sorumlusu iş ilanları aracılığıyla firmaların çalışma koşulları hakkında bilgi edinebilir, kendin için uygun olduğunu düşündüğün ilana başvuru yapabilirsin.