Özel güvenlik görevlisi sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Özel güvenlik görevlisi sınav sonuçları ne zaman açıklanır?

Bu mesleği yapmak isteyen binlerce adayın merakla beklediği özel güvenlik görevlisi sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı belli oldu. İşte özel güvenlik görevlisi sınav sonuçlarının açıklanma tarihi ve bu sınava dair merak edilen tüm detaylar! 

Özel güvenlik sınavının ardından adayların odak noktasında sınav sonuçlarının ne zaman açıklanacağı var. Peki özel güvenlik görevlisi sınav sonuçları ne zaman açıklanacak? Her yıl belirli aylarda yapılan özel güvenlik görevlisi sınavlarının, 2023 yılı içerisinde; şubat, nisan, haziran, ağustos, ekim ve aralık aylarında yapılması bekleniyor. Sınavın olacağı tarihin bir önceki ayından itibaren özel güvenlik eğitimini tamamlayan kişiler, ilgili sınavlara katılım sağlayabilecek. Düzenlenen tarih fark etmeksizin, her yıl sınavın gerçekleştiği günden en az 15 gün sonra sonuçlar açıklanır. 

Özel güvenlik görevlisi sınav sonuçları nereden öğrenilir?

Son özel güvenlik sınav sonuçları 13 Ocak 2023’te açıklandı. Peki geçmiş aylarda yapılmış veya önümüzdeki aylarda yapılacak olan özel güvenlik sınav sonuçları öğrenme işlemi nasıl yapılır? Sınav sonuçlarını öğrenmek için ne yapmak gerekir? İş hayatını özel güvenlik görevlisi olarak sürdürmek isteyen kişilerin girdiği özel güvenlik sınavı, EGM (Emniyet Genel Müdürlüğü) tarafından düzenlenir. Adaylar, Özel Güvenlik Görevlisi Sınavı sonuçlarını ise EGM resmi internet sitesi üzerinden öğrenebilir. Öncelikle adayların özel güvenlik sınav sonuçları sorgulama ekranına giriş yapmaları gerekir. Özel güvenlik sınav sonuçları giriş ekranına ulaştıktan sonra ise adaylar, kendilerine ait TC kimlik numarasını, sınav adını ve sitede yer alan güvenlik kodunu girerek işlemlerine devam eder. Bu işlemleri gerçekleştiren kişilerin sınav sonuçlarını öğrenmesi mümkün olur. 

Özel güvenlik görevlisi sınav soruları nasıldır? 

Özel sektörde ya da kamu kurumlarında çalışan özel güvenlik görevlileri, genel iş prensiplerini benimseyerek güvenliği sağlayan kişilerdir. İşçi güvenliğinden de sorumlu olan özel güvenlik görevlileri, sağlıklı bir çalışma ortamının oluşmasına büyük katkı sağlar. Özel güvenlik görevlisi olmak isteyen adayların alması gereken eğitimler ve dersler bulunur. Bu dersleri alıp eğitimleri gerçekleştiren adaylar, Özel Güvenlik Görevlisi Sınavına girmeye hak kazanır. Peki özel güvenlik görevlisi sınav soruları nasıldır? Güvenlik görevlisi sınav soruları, adayların almış olduğu eğitimlerden ve derslerden derlenerek hazırlanır. Her sınavda farklılık gösteren bu soruların örnekleri üzerinden çalışmalarını sürdüren adaylar, eğitimlerde gördüğü bilgiler ışığında soruları cevaplandırır. 

Özel güvenlik görevlisi sınavına giriş şartları nelerdir?

Özel güvenlik görevlisi sınavı için başvuru yapmak isteyen kişilerin karşılaması gereken şartlar bulunur. Bu sınava girmek isteyen adaylar için öne sürülen koşullar şu şekildedir; 

  • Türkiye Cumhuriyeti vatandaşı olmak.
  • 18 yaşını doldurmuş olmak.
  • Silahlı olarak özel güvenlik görevlisi mesleğini yerine getirecekler için en az lise veya lise dengi bir okuldan mezun olmak. Silahsız olarak görev yapacak özel güvenlik görevleri adayları için ise ortaokul veya ilköğretimden mezun olmak.
  • 5237 sayılı ve 26 Eylül 2004 tarihli olan Türk Ceza Kanunu’nun 53. maddesinde belirtilen, süreleri geçmiş ya da hükmün geri bırakılacak olması kararı verilmiş olsa bile kasten işlenmiş herhangi bir suçtan en az bir yıl veya daha fazla süreyle hapis cezası almamış olmak. 
  • Yüz kızartıcı olarak nitelendirilen suçların hiçbirinden devam eden bir kovuşturmanın ya da soruşturmanın bulunmaması ve yine aynı suçlardan hüküm giymemiş olmak.
  • Bu mesleği icra etmek için engel yaratabilecek ruhsal ve bedensel probleminin bulunmaması. 
  • Özel güvenlik görevlisi temel eğitimini başarı ile tamamlamak.
  • Hakkındaki güvenlik soruşturmalarının olumlu olması. 

Kaynak: 12