Motorlu kurye nedir? Ne iş yapar? Görevleri nedir?

Motorlu kurye nedir? Ne iş yapar? Görevleri nedir?

Türkiye’de en yaygın meslek gruplarından biri olan motorlu kurye, gıdadan lojistiğe kadar birçok sektörde tercih edilir. Motorlu kurye görevi, maaşı, çalışma saati ve koşulları hakkında merak edilen tüm soruların cevabı İşin Olsun’da!

Motorlu kurye görev tanımı, kendisine teslim edilmek üzere verilen her türlü gönderiyi güvenilir bir şekilde belirtilen tarihte alıcılara ulaştıran kişi şeklindedir. Taşımacılık sektöründe sıklıkla ihtiyaç duyulan motorlu kurye, mesleğin gerektirdiği görev ve sorumlulukları yerine getirmekle yükümlüdür. Motorlu kuryeler; yemek siparişi, evrak ve farklı türde ürünler içeren paketler taşır. Motorlu kurye çalışma şartları, firmanın belirlediği kurallara göre değişiklik gösterir.

Motorlu kurye ne iş yapar?

Motorlu kurye, görev aldığı firmanın belirlediği kurallar çerçevesinde ve iş güvenliğine uygun koşullar dahilinde çalışır. “Motorlu kurye ne i̇ş yapar?” sorusuna cevap olarak, sorumluluğundaki her türlü gönderiyi bir noktadan başka bir noktaya ulaştırır şeklinde cevap verilebilir. “Motorlu kurye nerede çalışır?” sorusuna birçok çalışma alanı örnek verilebilir. Yemek siparişi gönderen lokanta ve restoranlar, internet pazar yerleri ve taşımacılık şirketleri motorlu kuryenin çalışabileceği iş alanları arasında yer alır.

Motorlu kurye görev ve sorumlulukları nelerdir?

Motorlu kuryenin yerine getirmesi gereken birçok görev vardır. Bu meslek grubunda çalışan kişilerin, motorlu kurye görevleri olarak iş tanımında yer alan işleri yerine getirmesi için sorumluluklarını iyi bilmesi gerekir. Motorlu kurye görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir:

  • Dağıtımını gerçekleştireceği her türlü gönderiyi teslim almak,
  • Dağıtımından sorumlu olduğu her türlü gönderinin istenen tarihlerde alıcı adreslerine ulaştırılmasını sağlamak,
  • Çalıştığı firma aracılığıyla gönderilmesi istenen her türlü ürün, evrak ve paketi göndericinin bulunduğu adresten teslim almak,
  • Müşterilere sağladığı hizmete yönelik onlara fiş ve fatura kesmek.

Motorlu kurye sorumlulukları, kısaca bu şekilde özetlenebilir. 

Motorlu kurye çalışma ortamı ve koşulları nasıldır?

Motorlu kurye çalışma şartları, personelin çalıştığı firmanın belirlediği prensiplere göre farklılık gösterir. Genel olarak sahada çalışan motorlu kurye, gönderilerin alıcı adreslere ulaştırılmasını sağlamak için kurumun belirlediği mesai saatleri içerisinde çalışır. “Motorlu kurye kaç saat çalışır?” sorusu da adaylar tarafından oldukça merak edilir. Çalışma saatleri, sektöre ve firmanın gerekliliklerine göre değişir. Motorlu kurye çalışma saatleri vardiyalı çalışma şekline göre düzenlenebilir. Aynı zamanda sahada yoğun bir şekilde çalışan motorlu kuryeler, firmaların belirlediği esnek çalışma saatlerinde mesai yapar.

Motorlu kurye maaşları nasıldır?

Motorlu kurye olarak mesleğini icra etmek isteyen adaylar, motorlu kurye maaşları ile ilgili birçok soruya yanıt arar. Buna bağlı olarak bu meslek grubunda çalışmak isteyen adaylar, “Motorlu kurye ne kadar maaş alıyor?” sorusunu merak eder. Motorlu kurye maaşlarını belirleyen birçok faktör bulunur. Motorlu kuryeler iki farklı şekilde çalışır. Firmalara ait motosiklet ile çalışan motorlu kuryelerin kazancı, kendi motosikletleri ile çalışanlardan farklıdır. Sen de “motorlu kurye maaşları ne kadar?” sorusunun yanıtını merak ediyorsan, motorlu kuryenin kullandığı motosikletin firmaya ait olup olmamasına göre değişiklik gösterdiğini bilmen gerekir. Aynı zamanda motorlu kurye maaşları, çalışılan firmanın prensiplerine göre farklılık gösterir. Motorlu kurye hakları ve firmanın senden beklentilerini ilan üzerinden detaylı olarak inceleyerek kriterlerine uyum sağlayan ilanlara başvuru yapabilir, böylece motorlu kurye olarak çalışma fırsatı elde edebilirsin. Motorlu kurye iş ilanlarından merak ettiğin tüm bilgilere erişim sağlayabilirsin.

Kaynak: 12