Kastamonu Organize Sanayi bölgesi rehberi

Kastamonu Organize Sanayi bölgesi rehberi

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi karma bir organize sanayi bölgesi olması sebebiyle içinde mobilya, ağaç ürünleri, gıda, tekstil, metal gibi birçok sektörü içinde barındırır. Bu sebeple yoğun iş gücüne ihtiyaç duyulan Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmalar ve proje aşamasında olan firmaların çokluğu da işçiye ihtiyaç duyulmasını sağlar. Güncel olarak iş ilanlarını ulaşabileceğiniz ve başvuracağınız işle alakalı size yardımcı bilgiler sağlayacak detaylar için İşin Olsun platformundan yararlanabilirsin. İşin Olsun platformu üzerinden farklı bir kariyer oluşturabilirsin.

Kastamonu Organize Sanayi bölgesi faaliyetleri

Kastamonu Organize Sanayi Bölgeside farklı veya aynı sektörlerin bir arada buluştuğu ticaretin, sanayinin, teknolojinin ve fikirlerin etkisiyle gelişen büyük bir alandır. Burada su arıtma, elektrik ve su aboneliği gibi daha birçok alanda hizmet sağlanır. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi çevreye duyarlı, farklı ve aynı sektörleri bir araya toplayarak ticaretin ve sanayinin gelişimine günden güne katkıda bulunur. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi bulunduğu ilinde gelişmesine katkı sağlaması sebebiyle şehirleşmeye devam eder ve iş imkanlarının da artmasını sağlar. Siz de bu iş imkanlarına göz atmak için Kastamonu iş ilanları listesini de ziyaret edebilirsin. İşin Olsun platformuna üye olarak iş ilanlarından kolayca haberdar olabilirsin.

Kastamonu Organize Sanayi bölgesi iş imkanları

Organize sanayi bölgelerinin temel amacı üretim yapan firmaların çarpık kentleşmesini önleyerek hepsinin bir arada bulunmasını ve bilgi-bilişim teknolojilerini kullanarak sanayi türlerinin akıl dahilinde geliştirilmesi için devlet tarafından uygun görülen bir alana kurularak hizmet verilmesinin sağlanmasıdır. Bu bölgelerin kuruluş amacı sanayi türlerinin farklı yerlerde kurulup ayrı ayrı hareket etmelerinin önlenerek disipline edilmesidir. Organize sanayi bölgelerinin kurulması sanayinin az gelişmiş yerlerinde daha da etkili olarak üretimin ve kârın artmasını sağlar. 

Kastamonu Organize sanayi bölgeleri

Kastamonu’da 5 tane organize sanayi bölgesi bulunur. Bu bölgelerin hepsi farklı alanlarda bağlı bulundukları ilin ve de devletin düzenli ve disiplinli üretim yaparak kâr elde etmelerini sağlarlar. Kastamonu Organize Sanayi Bölgeleri şunlardır:

  1. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi 
  2. Seydiler Organize Sanayi Bölgesi
  3. Tosya Organize Sanayi Bölgesi
  4. Devrekani Organize Sanayi Bölgesi
  5. Taşköprü Organize Sanayi Bölgesi

Kastamonu Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi 1993 yılından beri faaliyetini sürdüren içinde bulundurduğu firmalar sayesinde karma olarak çalışan bir bölgedir. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde 2008’den beri Doğalgaz kullanımına devam edilir. Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan bölümler için şu şekilde liste yapılabilir:

  • Arıtma tesisi: Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan firmaların atık sularının çevreye zarar verilmeden doğaya döndürülmesi amaçlanarak yapılmış bir çalışmadır. Arıtma tesisi sayesinde endüstriyel sıvılar doğaya zarar vermeden temizlenerek tesisin yakınında bulunan Akpınar deresine akıtılır. Bu dere sırasıyla Akburun Deresi, Daday Çayı, Karasu Çayı, Gökırmak ve Kızılırmak ile birleşerek Karadeniz’e bağlanır.
  • Mobilyacılık: Kastamonu OSB içerisinde Koltuk takımı, yatak odası takımı gibi ev içinde bulunan her türlü mobilyanın üretimini sağlayan firmalar bulunur. 
  • Ağaç bazlı panel sektörü: Laminant parke, levha, ham MDF, tezgah, renkli panel, kapı yüzeyi gibi ağaç bazlı üretim yaparlar. 
  • Otomotiv: Lastik değişim gibi hizmetler verilir. 
  • Gıda sektörü : Et, helva, kurutulmuş sarımsak tozu, şeker gibi gıda üretimi yapılır.
  • Eldiven: İşçiler için kesilmez, dayanıklı, yanmaya dayanıklı ve kaynakçılar için deri eldivenler gibi sağlam üretim eldivenler yaparlar. 
  • Giyim sektörü: Ayakkabı, erkek, kadın ve çocuk her tarzda üretim yapılır. Bu sektördeki iş ilanlarına İşin Olsun platformu tarafından hazırlanan tekstil makinacısı iş ilanları sayfasından bakabilirsin. 
  • Sanayi malzemeleri: Vida, metrik ve buldex vidası gibi sanayide kullanılan vidalar üretilir.

Kastamonu Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde güncel olarak 33 tane faaliyette olan firma bulunur. Büyük bir alana kurulmuş olan Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinin su ve elektrik aboneliği gibi hizmetleri de sürdürür ve firma sayısını zamanla artırabilir. Bünyesinde bulundurduğu Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu’ndan 2007 yılında 49 yıllık süreyle devam eden Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde elektrik dağıtımı yapılabilmesi için OSB dağıtım lisansı alırlar ve 2020 tarihinde ise SEPAŞ ile elektrik anlaşması imzalayarak gelişmeye devam ederler. Şu anda faaliyette olan 33 firma, ayakkabı, giyim, gıda, mobilya, elektromanyetik fren ve doğrama sanayi gibi birçok alanda üretim yaparlar.

Kastamonu Organize Sanayi bölgesi başkanı kimdir?

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinin başkanı Turgay Dellaloğlu’dur. Başkan vekili ise Hakan Aydoğan’dır. Kastamonu Entegre’nin eski Fabrikalar Direktörünün ayrılması ile 2024 Nisan’ında Turgay Dellaloğlu Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı olarak görev almaya başlar ve güncel olarak bu görevi sürdürmenin yanında Kastamonu Ticaret Odası Meclis Başkanlığı görevini sürdürür.

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi de dahil olmak üzere bütün organize sanayi bölgeleri Sanayi ve Ticaret Bakanlığı’na bağlı olarak çalışmalarını sürdürürler. Organize sanayi bölgelerinin kamu kuruluşu olarak sayıldığı Kamulaştırma Kanunu’nun 1. maddesinde yer alan düzenlemeye göre bakıldığında doğru görülür. 

Kastamonu Organize Sanayi bölgesi iş fırsatları

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde bulundurduğu, şu anda faaliyet gösteren 33 firma sayesinde pek çok iş imkanına ev sahipliği yapar. Firmalar yukarıda da bahsettiğimiz üzere gıda, mobilya, giyim, otomotiv ve sanayi malzemeleri gibi alanlarda üretim faaliyetlerine devam ederler. Siz de bu iş imkanlarından yararlanabilmek için Kastamonu Organize Sanayi Bölgesi ile aynı ilçede bulunan Kastamonu Merkez iş ilanlara bakabilirsiniz. Organize sanayi bölgesinin içinde gıdayla alakalı da birçok firma bulunur. Bu firmalar et ürünleri, süt ürünleri, helva ve daha birçok farklı gıdanın üretimini yaparlar. Gıda alanındaki iş ilanlarına da İşin Olsun platformu üzerinden ulaşabilirsin. Farklı firmaların fırsatlarını değerlendirip satış elemanı pozisyonunda da çalışabilirsin.

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde ve Kastamonu’da bulunan diğer organize sanayi bölgelerinin yeni firmalar kurmaya devam ediyor olması ve sanayileşmeye yarar sağlamaları sebebiyle de iş imkanları artmaya devam eder.

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinde çalışanlar görev aldıkları statüye ve mevkiine göre memur sayılabilir veya sayılmayabilirler. Üst düzey, yöneticilik gibi mevkilerde çalışanlar kamuya bağlı olarak çalışabilirler. Fakat diğer çalışanlar yönetmeliğe göre memur olarak kabul edilmezler. Bu nedenle çalışacağın pozisyon ve sigortalılık konusunda önceden araştırma yapabilirsin.

Kastamonu Organize Sanayi bölgesinin çalışma koşulları neler?

Kastamonu Organize Sanayi Bölgesinin karma bir sanayi bölgesi olması sebebiyle birçok farklı sektör firmaları bölge içerisinde çalışmalarını sürdürürler. Çalışma koşulları yukarıda saydığımız sektörlerin hangisinde görev aldığınıza bağlı olarak farklılık gösterir. Bu nedenle İşin Olsun platformundan Kastamonu üretim elemanı iş ilanları listesine baktıktan sonra bulduğun işe göre çalışma koşulları hakkında detaylı bir araştırma yapabilirsin. Çalışacağın işe başvurma ve diğer mülakat süreçlerinde kendini geliştirmen ve başvuracağın alan hakkında bilgi sahibi olman gireceğin işe kabul edilmende yarar sağlar. İşin Olsun mesleki gelişim bloğundan doğru iş arama, meslek tanıtımları, mülakat ipuçları ve güçlü bir profil oluşturma hakkında bilgi edinerek iş verenlerin gözünde doğru bir profil oluşturabilirsin. İşin Olsun ile sen de iş bulmakta zorluk yaşamadan iş sahibi olabilirsin.