Meslek seçimi yapmak oldukça önemli bir süreçtir. İyi bir araştırma yapmak, meslek seçiminde sana rehberlik edebilir. Mesleğe profesyonel olarak başlamadan önce gerekli bilgilere sahip olmak önemlidir. Güvenlik müdürü olma şartlarından maaş ortalamalarının kadar merak edilen birçok sorunun cevabı şimdi İşin Olsun’da!
Güvenlik müdürünün görev ve sorumlulukları nelerdir?
Meslek tercihi yaparken doğru bir araştırma yapmak oldukça önemlidir. Her mesleğin kendine özgü sorumlulukları vardır. Çalışma koşulları ve meslek edinmek için gereken şartlar arasında farklılık gözlemlenir. Kişiler, edindiği bilgilerle kendine uygun olan meslek için değerlendirme yapma imkanına sahiptir. Güvenlik müdürlüğü mesleğine ilgi duyan adayların da aklında pek çok soru bulunur. Bunlardan biri güvenlik müdürü görev tanımı olabilir.
Güvenlik müdürleri, elinde pek çok yetki bulunduran üst düzey bir yöneticidir. Hem kurumun hem de ilgili kişilerin her türlü güvenliğini sağlamakla yükümlüdür. Yerine getirdiği görev ve sorumlulukları sayesinde iş yerlerinin önemli bir parçasıdır. Güvenlik müdürünün temel görevleri şu şekildedir:
- Çalıştığı iş yerinin fiziksel ve teknolojik güvenliğini sağlamak,
- İş yerinin personel güvenliğinden sorumlu olmak,
- Görev yerindeki çalışanların ve kurumsal varlıkların güvenliğini kontrol etmek,
- Tüm güvenlik önlemlerini denetlemek,
- Güvenliği sağlamak için çalıştığı kurum ya da şirketin güvenlik politikalarını belirlemek ve yönetmek.
Güvenlik müdürü ne iş yapar sorusu bu şekilde yanıtlanabilir. Kurum adına önemli görevlere sahip olan güvenlik yöneticisinin sorumluluklarını dikkatle yerine getirmesi beklenir. Güvenlik müdürünün yüksek sorumluluk bilinciyle hareket etmesi önemlidir. İş yerinde karşılaşılan sorunlara karşı planlı ve disiplinli hareket etmenin yanı sıra çözüm odaklı bir yaklaşım benimsemesi gerekir. Bu mesleğin senin için uygun olduğunu düşünüyorsan güvenlik müdürü iş ilanlarına göz atabilirsin.
Güvenlik müdürü nasıl olunur?
İş ilanlarında işverenler tarafından talep edilen farklı özellikler görülebilir. Her meslek kendine özgü birtakım şartlar barındırır. Adayın, aranan şartlara uygunluğu işveren için önemlidir. Bu mesleği icra etmek isteyen kişilerden de talep edilen birtakım şartlar vardır. Güvenlik müdürü olma şartları ilgili kurumlar tarafından belirlenir. Bu şartlar arasında eğitim düzeyi yer alır. Güvenlik müdürü olmak isteyen adayların üniversitelerin herhangi bir bölümünden ön lisans mezunu olması talep edilir. Üniversitelerin Özel Güvenlik ve Koruma, Ceza İnfaz ve Güvenlik Hizmetleri gibi özelleşmiş bölümlerinden mezun olmak, adaylar için daha avantajlı olabilir.
Adaylardan istenilen bir diğer koşul ise deneyim seviyesidir. Kişinin güvenlik hizmetlerinde en az 6 ay görev yapmış olması talep edilir. Bazı işverenler adayların çeşitli belge ya da sertifikalara sahip olmasını isteyebilir. Güvenlik müdürü olmak için kişinin sahip olduğu yetkinliklerin sertifikalarla desteklenmesi önemlidir. Güvenlik müdürü sertifikası ve özel güvenlik görevlisi belgesine sahip olmak gerekebilir. Bu noktada güvenlik müdürü sertifikası nasıl alınır sorusu akla gelebilir. Bu sertifikalar, özel veya devlet kurumları tarafından açılan kurslara katılım sağlayarak elde edilebilir. Kurs süresini başarılı bir şekilde tamamlayan adaylar, sertifika almaya hak kazanır. Güvenlik müdürlüğü yapmak isteyenler için gereken şartların sana uygun olduğunu düşünüyorsan ya da bu alanda deneyime sahipsen güvenlik amiri iş ilanlarını değerlendirebilirsin. Sana hitap eden ilanlara başvuru yaparak kariyerin için adım atabilirsin.
Güvenlik müdürü çalışma ortamı nasıldır?
Güvenlik müdürü nasıl olunur sorusu kadar çalışma ortam ve koşulları da merak edilir. Mesleği icra etmek isteyen adaylar için farklı çalışma ortamı seçenekleri bulunur. Site, otel, apartman, fabrika, alışveriş merkezi veya park alanı gibi özel ya da devlet kurumları örnek verilebilir. Bu alanlarda genel olarak güvenlik müdürü için ayrılmış özel bir bölüm bulunur.
Bu mesleği icra eden kişilerin belirli aralıklarla alanı gezmesi ve gerekli kontrolleri yerine getirmesi gerekir. Gece ya da gündüz çalışma imkanı mevcuttur. Bazı şirketlerde vardiyalı çalışma biçimi olabilir. Benzer şekilde standart mesai saatleri içerisinde çalışma seçeneği de mevcuttur. Güvenlik müdürlüğü yapmak isteyen adaylar, çalışmak istediği kurumu seçebilir. Kendine uygun olup olmadığını değerlendirerek iş başvurusunda bulunabilir. Güvenlik müdürünün çalıştığı kurumun güvenlik planlamasını ve denetlemesini profesyonel bir şekilde yerine getirmesi beklenir.
Güvenlik müdürü maaşları nasıldır?
Güvenlik müdürü maaşları, çeşitli hususlara bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Güvenlik müdürünün deneyim seviyesinin yanı sıra sahip olduğu eğitim ve belgeler de maaş belirlemede önemli bir faktördür. Bu mesleği icra etmek isteyen kişilerin çalışmayı düşündükleri şirket veya kurum da maaş faktörü üzerinde etkilidir. Her şirketin ve kurumun kendi maaş politikaları mevcuttur.
Devlet kurumlarında çalışmak isteyen güvenlik müdür adaylarının maaşı, devlet yetkilileri tarafından belirlenir. Özel kurumlarda çalışmak isteyen adayların maaşları ise farklılık gösterebilir. Tüm özel şirketlerin de farklı politikaları mevcut olabilir. İşverenlerin birçoğu yayınlamış oldukları iş ilanında maaş detayıyla ilgili bilgi sunar. Maaş belirleme sürecinde kişinin yaşadığı şehir de önemli bir faktör olabilir. Turistik alanlarda çalışan güvenlik görevlilerinin maaşlarında farklılık gözlemlenebilir.
Adaylar, kendine uygun olan maaş düzeyine göre başvuru yapma imkanına sahiptir. Güvenlik müdürünün görev ve sorumlulukları da maaş düzeyinde belirleyici bir unsur olabilir. Bu mesleğin sana uygun olduğunu düşünüyorsan İstanbul ya da Ankara güvenlik müdürü iş ilanlarına göz atabilirsin. İşverenin taleplerini karşıladığına emin olduğun ve kriterlerine hitap eden ilanlara hızlıca başvuru yapabilirsin.