Güvenlik görevlisi mülakat soruları nelerdir?

Güvenlik görevlisi mülakat soruları nelerdir?

Her meslekte olduğu gibi güvenlik görevlisi işe alımlarında da çeşitli mülakatlar yapılır. Güvenlik görevlisi mülakat soruları hakkında merak ettiğin tüm detaylar İşin Olsun’da!

Güvenlik görevlisi; okul, banka, alışveriş merkezi gibi kamuya açık ya da özel alanları korumakla yükümlü kişidir. Güvenlik görevlisi olmak isteyen adayların, mülakat aşamasında işe alım uzmanları tarafından yöneltilecek soruları önceden bilmesinde fayda vardır. Bu sorular, adayı hem kişisel hem de mesleki donanım olarak tanıma üzerine hazırlanır. Eğer sen de başarılı bir iş görüşmesi geçirmek ve bundan sonraki kariyerine güvenlik görevlisi olarak devam etmek istiyorsan, mutlaka güvenlik görevlisi mülakat soruları hakkında bilgi edinmen gerekir.

Sıklıkla sorulan güvenlik görevlisi mülakat soruları

Alanında uzman kişiler tarafından adaylara yöneltilen özel güvenlik görevlisi mülakat soruları, kişinin yetkinliğini ve yeteneğini ölçmeye yöneliktir. Bu sorulara önceden çalışmak ise mülakat esnasında büyük bir kolaylık sağlar. Mülakatlar, genelde sözlü olmasının yanı sıra kimi zaman da yazılı olarak yapılabilir. Tüm bu durumlara hazırlıklı olarak mülakata gitmek de oldukça önemlidir. Bu anlamda genel olarak sorulan güvenlik görevlisi sözlü mülakat soruları şu şekilde sıralanabilir;

  • Kendini tanıtır mısın?

Bu soru, başlıca kamu güvenlik görevlisi mülakat soruları arasında yer alır ve çoğunlukla adayları kişisel anlamda tanımak için yöneltilir. Mülakat sırasında sana böyle bir soru yöneltildiğinde öncelikle; eğitim durumundan, hobilerinden ve deneyimlerinden bahsedebilirsin. Tüm bu özellikler hakkında genel bir bilgi verdiği için mülakat soruları güvenlik görevlisi için oldukça önemlidir. Bu soruları cevaplarken dikkat etmen gereken husus ise çok fazla ayrıntıya girmeden kısa ve öz bir şekilde cevaplamandır. 

  • Daha önceki iş tecrübelerinden bahseder misin?

Güvenlik görevlisi mülakatında sorulan sorulardan bir diğeri ise daha önceki iş tecrübeleridir. Bu sorunun asıl amacı, işe alınacak adayın yeterli donanıma sahip olup olmadığının ölçülmesidir. Bu soruda; daha önce çalıştığın kurumlardan, pozisyonlardan ve sahip olduğun staj deneyimlerinden bahsedebilirsin. Bu tür güvenlik görevlisi iş görüşmesi sorularında dikkat etmen gereken nokta ise cevaplarınının ayrıntılı ve kapsayıcı olmasıdır. 

  • Kariyer hedeflerin nelerdir?

Kariyer hedefleri de güvenlik görevlisi iş görüşmesinde sorulacak sorular arasında yer alır. Bu soru, adayın işe alındığı takdirde kuruma sağlayacağı katkı ve kişisel hedefleri hakkında bilgi edinmek için sorulur. Bu soru ile karşılaştığında kendinden emin cevaplar vererek bu pozisyon için uygun kişi olduğunu kanıtlaman gerekir. Güvenlik görevlisi mülakatında sorulan sorulara kendinden emin bir şekilde verdiğin cevaplar, mülakat aşamasında seni öne çıkarır. 

  • Seni neden işe alalım?

Güvenlik görevlisi iş görüşmelerinde sorulan sorular arasında yer alan bu soru, güvenlik görevlisi mesleği için ne kadar istekli ve motivasyon sahibi olduğunun ölçülebilmesi içindir. Bu yüzden başvurduğun kurum hakkında mülakat öncesinde bir araştırma yapman oldukça önemlidir. Kurum hakkında ne kadar çok bilgi sahibi olursan sorulara o kadar net cevap verebilirsin. Soruya cevap verirken işe alındığın takdirde kuruma ne gibi katkılarda bulunacağını da söylemende fayda vardır. Güvenlik görevlisi iş mülakatında sorulan sorulara cevap verirken dikkat etmen gereken en önemli nokta, soruları çok fazla uzatmadan cevaplamandır.

  • Maaş beklentin nedir?

Güvenlik görevlisi sözlü mülakatta sorulan sorular arasında maaş beklentisi de yer alır. Adaylar, tahmini maaş beklentilerini belirtirken birçok faktörü esas alır. Bu yüzden maaş beklentini söylemeden önce eğitim durumun, deneyimlerin, başvurduğun pozisyon ve şirketi de göz önüne alarak bir maaş aralığı belirlemen gerekir.

Güvenlik görevlisi mülakat sorularını cevaplarken nelere dikkat edilmeli? 

Güvenlik görevlisi mülakat soru ve cevaplarını önceden araştırmanda çok büyük fayda vardır. Genel olarak güvenlik görevlisi mülakat sorularını cevaplarken dikkat edilmesi gereken hususlar ise şu şekilde sıralanabilir: 

  • Mülakat esnasında iletişim kabiliyetlerin, diksiyonun ve kıyafet tercihin karşı tarafta olumlu bir izlenim yaratmanda sana yardımcı olur. Özellikle güvenlik görevlisi gibi insanlarla devamlı iletişim halinde olan bir meslek grubu için bunlar başlıca dikkat edilen özellikler arasında yer alır. 
  • Ayrıca güler yüzlü olman, ses tonun ve başvurduğun pozisyona karşı olan isteğin, işverenler tarafından önemsenen kriterler arasındadır. 
  • Mülakat aşamasında işverenlere başvuru yaptığın pozisyon için uygun bir aday olduğunu kanıtlaman da gerekir. 
  • Güvenlik görevlisi mülakat soruları ve cevaplarında önemli olan diğer bir husus ise sorulara verilen yanıtların uzun tutulmaması gerektiğidir. İşe alımı yapacak olan meslek profesyonelleri, senin mesleki donanım ve tecrübelerin dışında hitabet gücüne de önem verir. Kelimeleri doğru ve akıcı bir şekilde kullanman, karşı tarafla göz teması kurman, beden dilini, jest ve mimiklerini yerinde dozunda kullanman seni diğer adaylar arasında bir adım öne çıkaracak faktörler arasında yer alır. 
  • Ayrıca mülakata zamanında gitmen de çok önemlidir. Çok erken gitmen heyecan seviyeni artırabilir. Bu yüzden ortalama yarım saat ya da on beş dakika önceden kurumda olman senin avantajına olur. Güvenlik görevlisi iş ilanlarını inceleyerek sana uygun olan iş için başvuru yapabilirsin.

Kaynakça : 

https://www.kariyer.net/pozisyonlar/guvenlik+gorevlisi/mulakatlar