2023 asgari ücret 11 bin 402 TL oldu!

2023 asgari ücret 11 bin 402 TL oldu!

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, asgari ücrete yapılan ocak ayı zammının ardından, yıl içinde gerektiği takdirde ara zam yapılabileceği mesajını vermişti. Yılın ilk yarısı geride kalırken, Asgari Ücret Tespit Komisyonu tekrar toplandı ve 2023 asgari ücret tutarı belli oldu!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, TÜRK-İŞ Genel Başkanı Ergün Atalay ve TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Özgür Burak Akkol; asgari ücrete yapılacak ara zam oranını belirleme çalışmaları kapsamında bir araya geldi. Bugün yapılan son toplantının ardından asgari ücrete yapılan zam oranı da açıklandı!

Asgari ücrete %34 zam!

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, yeni asgari ücret miktarını duyururken:

“2023 yılının ikinci yarısında geçerli olacak brüt asgari ücret tutarı 13 bin 214 TL, net asgari ücret tutarı 11 bin 402 TL olarak belirlenmiştir. Yaptığımız bu artışla %34 gibi enflasyon oranının hayli üzerinde refah payını içeren bir oranla ara zammı yapmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz yılın ikinci yarısına göre de asgari ücreti %107 oranında arttırmış bulunuyoruz. Geçtiğimiz 6 ayda 400 lira olarak uyguladığımız asgari ücret desteğini önümüzdeki 6 ayda 500 lira olarak uygulamaya devam edeceğiz.” dedi.

Tüm çalışanları kapsayacak şekilde maaşların asgari ücrete kadar olan tutarından vergi alınmaması uygulamasına devam edilecek. Asgari ücrette belirlenen yeni rakam, 6 ay boyunca geçerli olacak.