Toplu alanlarda güvenliği sağlayan güvenlik amiri ne iş yapar?

Toplu alanlarda güvenliği sağlayan güvenlik amiri ne iş yapar?

Toplu mekanlara gün içerisinde birçok farklı insan giriş yapar. Bu kişilerin denetimini yapmak, acil durumlarda müdahale etmek, huzuru ve güvenliği sağlamak için güvenlik amirlerine ihtiyaç duyulur. Bu meslek grubunda görev almak ve güvenlik amiri maaşları, çalışma koşulları ile ilgili çeşitli bilgileri detaylı bir şekilde öğrenmek istiyorsan hazırladığımız içerikten yararlanabilirsin!

Birçok farklı kesimden insanların yer aldığı alışveriş merkezi, hastane, toplu taşıma istasyonu, okul ve mağaza gibi çeşitli alanlarda bu ortamın güvenliğinden sorumlu olacak bir personele ihtiyaç duyulur. Güvenlik amirleri, ziyaretçi giriş çıkışlarını takip ederek şüpheli durumlarda harekete geçme yetkisine sahiptir. Ziyaretçi güvenliğini sağlamakla yükümlü olan güvenlik amiri görevleri genel olarak can ve mal kaybının önüne geçmek üzere faaliyet gerçekleştirirler. Bu meslek grubunda çalışmak için güvenlik görevlisi iş ilanlarında gerekli görülen kriterlere bakarak ilgili pozisyonda faaliyet gerçekleştirmeye uygun olup olmadığını değerlendirebilirsin.

Güvenlik amiri nedir? 

Fabrikalardan alışveriş merkezlerine kadar birçok farklı alanlarda görev yetkisi bulunan güvenlik amirleri, sorumlu oldukları bölgede güvenliğin sağlanması için bir plan hazırlar. Mekanın güvenlikle ilgili çeşitli eksikliklerini belirler ve bu eksikliklerin giderilmesi için çalışır. Bunun yanı sıra güvenlik amirinin görev ve yetkileri arasında yer alan bir diğer durum da personellerin yetkilendirilmesi olur. Güvenlik hizmeti vermek için çalışacak olan diğer personeller, amirlerin belirlediği alanlara sevk edilir. Diğer çalışanların görev yerini belirlemek de amirlerin yetki ve sorumluluğu altındadır. 

Mekanla ilgili olarak uygulanacak güvenlik prosedürünü belirleyen amirler, huzurlu ve güvenli bir ortam sunmak için bu adımları takip eder. Farkındalığı yüksek ve sorumluluk alma becerisine sahip olan kişilerin İstanbul, İzmir, Ankara güvenlik görevlisi iş ilanlarını değerlendirmeleri mümkündür. Sen de farkındalığım yüksek, ilgili pozisyonda çalışmak istiyorum diyenler arasında yer alıyorsan güvenlik amiri iş ilanlarını değerlendirebilirsin.

Güvenlik amiri nasıl olunur? 

Özel bir yetenek ve farkındalık gerektiren bu iş koluna başlayabilmek için sağlanması gereken bazı şartlar bulunur. Bu meslek grubunda aktif bir şekilde rol almak isteyenlerin yanıtını bilmeleri gereken soruların başında güvenlik amiri nasıl olunur gelir.

Aktif olarak güvenlik amirliği yapmak isteyenlerin sağlaması gereken güvenlik amiri olma şartları bulunur. Bu şartların başında güvenlik sektöründe çalışmış olmak gelir. Güvenlik sektöründe çalışmış olan ve iş akışını, vardiya sistemlerini iyi derecede bilen kişiler bu görevi yapma hakkına sahiptir. Üniversite mezunu olmayanlar, sertifika programlarına katılarak belge almaya hak kazanabilir. Üniversitelerin herhangi bir ön lisans programından mezun olmak aranan şartların başında yer alsa da sertifika sahibi olmak da bazı şirketler tarafından yeterli görülür.. Üniversitelerin düzenlediği güvenlik eğitimi kurslarını başarıyla tamamlayan ve sertifika alan kişiler güvenlik danışmanı iş ilanlarına başvuru yapabilir. Aranan kriterleri yerine getirebileceğini düşünüyorsan İstanbul güvenlik amiri ilanlarını inceleyebilirsin.

Güvenlik amiri görev ve sorumlulukları nelerdir? 

Alışveriş merkezi, fabrika, mağaza ve okul gibi çeşitli alanlarda güvenlik hizmeti verenlerin bazı sorumlulukları bulunur. Bu kişiler, güvenlik amiri olmak için aranan şartlar sağlanması durumunda verilen sorumlulukları eksiksiz bir şekilde yerine getirebilirler. Yapılan başvuruların öncesinde güvenlik amirleri ne iş yapar gibi sorulara cevap bulmak bu nedenle son derece önemli görülür. Güvenlik amirlerinin görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir: 

  • Sorumlu oldukları alanın maksimum derecede güvenliğini sağlamak,
  • Sorumlu oldukları bölgelerdeki vardiya düzenini takip etmek,
  • Personel görevlendirmelerini yapmak,
  • Personelleri doğru noktalarda, diğer insanlara maksimum fayda verecek şekilde konumlandırmak,
  • Sorumlu oldukları bölgede sevk, idare, düzenleme, denetim ve kontrol gibi işlemlerin aksamasının önüne geçmek ve bunları düzenli bir şekilde gerçekleştirmek,
  • Güvenlik eksiğinin meydana gelmesini engellemek için gerekli tedbirleri almak,
  • Acil durumlarda olaya müdahale etmek ve ilgili personeli olay yerine yönlendirmek,
  • Personellerle acil durum tatbikatı yapmak,
  • İşe alım sürecini yönetmek,
  • İşe alınan personellerin hizmet içi eğitim süreçlerini gerçekleştirmek, 
  • Gerekli olan durumda emniyet ile iletişime geçmek,
  • Güvenlik için gerekli olan teçhizat sağlamak ve kontrollerini gerçekleştirmek, 

Güvenlik amirinin çalışma şartları 

Güvenlik amirleri, insan trafiğinin yoğun olduğu alanlarda aktif bir şekilde rol alır. Bu pozisyonda çalışan kişiler, sürekli olarak insanlarla muhatap olan bir meslek grubunun üyesi olur. Her mekanın yoğunluğu kendine özgüdür. Bu nedenle çalışma koşulları, güvenlik amiri maaşları gibi durumlar mekandan mekana farklılık gösterir. 

Çalışma saatleri, her mekanın kendi yönergesine uygun olarak düzenlenir. Güvenlik amirleri esnek çalışma saatlerine uyum sağlaması beklenebilir.

Çalışma koşulları, görev tanımı gibi faktörlerin sana uygun olduğunu düşünüyorsan Ankara güvenlik amiri iş ilanları aracılığıyla istediğin pozisyona başvuru yapabilirsin. 

Güvenlik amirlerinde aranan kişisel özellikler nelerdir? 

Güvenlik amiri olarak çalışacak kişilerin belirli kişisel özelliklere sahip olması gerekir. Bu durum hem mesleği başarılı bir şekilde gerçekleştirmen hem de görevde iyi bir konuma gelmen için son derece önemli görülür. Güvenlik amiri olmak isteyen kişilerin, plan ve programlama noktasında yetenekli olması gerekir. Aynı zamanda sabırlı ve inisiyatif alma becerisi yüksek olan kişiler bu görevi yerine getirebilir. Ekip çalışmasına yatkın, düzenleme ve yönetme becerisine sahip olan kişiler güvenlik amiri olarak çalışabilir.