Sevkiyat sorumlusu ne iş yapar? Ne kadar kazanır?

Sevkiyat sorumlusu ne iş yapar? Ne kadar kazanır?

İş hayatın boyunca birçok konuda avantajın olsun istiyorsan mesleğin hakkında bilgi sahibi olman gerekir. İşin hakkında bilginin bulunması haklarını öğrenmene ve çalışma koşulların hakkında fikir edinebilmene katkı sağlar. Sevkiyat sorumlusu nedir, görev ve sorumlulukları nelerdir merak ediyorsan İşin Olsun sitesinin hazırladığı bu içeriği okuyabilirsin! 

Sevkiyat sorumlusu nedir?

Bu alanda çalışmak isteyenlerin sevkiyat sorumlusu nedir sorusunun cevabını bilmesi önemlidir. Sevkiyat sorumluları üretim yapan şirketlerde üretilen malların hazırlanıp sevkinin yapılmasını sağlayan kişidir. Malları kontrol edip güvenli bir şekilde alıcıya gönderilmesini sağlamak sevkiyat sorumlusunun görevleri arasındadır. 

Sevkiyat sorumlusu ne iş yapar bu mesleğe ilgi duyan kişilerin merak ettiği sorular arasındadır. Sevkiyat sorumlusu üretim yapan fabrika, firma ya da şirket gibi yerlerde çalışan bir elemandır. Gıda, giyim, ayakkabı gibi farklı sektörlerde çalışabilir. Temel görevleri arasında üretilen malların sevk işlemindeki tüm takibi yapmak bulunur.

Üretim yapan şirket ya da fabrikanın malları depoladığı ambar ya da depo gibi alanların yönetimi sevkiyat sorumlusunun işidir. Sevkiyat sorumlusunun görev tanımı kısaca bu şekildedir. Deponun düzeni de iş takibi gibi sorumlulukları arasındadır.

Sevkiyat sorumlusu olarak çalışmak istiyorsan eğitimin kadar iş tecrübenin olmasına da dikkat etmelisin. Bu meslek alanında tecrübe gerektirdiği için daha önceden sevkiyat işlerinde çalışmış olmak senin için daha fazla avantaj sağlar.

Sevkiyat sorumlusu iş ilanlarında eğitim ve tecrübe dışında da bazı şartlar talep edilir. Bu özellikler şu şekilde sıralanabilir:

  • Depo hakkında bilgi ve deneyim sahibi olmak, 
  • Depo düzeni ve temizliğine dikkat etmek,
  • İş takibi konusunda titiz ve dikkatli olmak,
  • Sevk edilecek tüm ürünlerin her aşamasına hakim olmak ve kontrolünü sağlamak,
  • İletişim becerisi sahip ve insan ilişkileri konusunda başarılı olmak,
  • Liderlik yeteneğine sahip olmak ve çalışanları doğru yönlendirmek,

Bazı firmalarda ise depodaki malların raporlanması, listelenmesi bilgisayar üzerinden yapıldığı için işe alım şartları arasında bilgisayar kullanımı da yer alabilir. 

Sevkiyat sorumlusu ne iş yapar? Ne kadar kazanır?

Sevkiyat sorumlusu görev ve sorumlulukları nelerdir?

İşinde başarılı olmak için mesleğinin gereği olan görev ve sorumlulukları doğru, eksiksiz yerine getirmen gerekir. Kariyerin için işini doğru bir şekilde yapman önemlidir. Farklı sektörlerde iş bulabilen sevkiyat sorumlusunun görevleri, çalıştığı fabrika ya da firmaya göre değişebilir.  Bununla birlikte sevkiyat sorumlusunun görev ve sorumlulukları temelde aynıdır ve şu şekilde sıralanabilir:

  • Üretimin son aşamasında yer aldığı için kontrol işlemlerini düzenli olarak yapmak,
  • Sevkiyatın gerçekleştirileceği adrese doğru bir şekilde gitmesini sağlamak,
  • Deponun düzenini sağlamak,
  • Depoda çalışanların iş takibini yapmak,
  • Günlük ve haftalık olarak sevkiyat planlaması yapmak,
  • Ürün tedarikinde yardımcı olmak,
  • Ürünün depodan çıkıp alıcıya ulaşana kadarki tüm takip işlemlerinin kontrolünü sağlamak,
  • Depodaki stok kontrolünü yapmak,
  • Satış bölümüyle iletişim halinde olmak,
  • Depo sorumlusuyla koordineli bir şekilde çalışmak.

Sen de bu mesleği icra edebileceğini düşünüyorsan isinolsun.com’dan sevkiyat planlama sorumlusu iş ilanlarını inceleyebilirsin. Filtreleme özelliği sayesinde yaşadığın yere yakın konumda yer alan firmalara kolayca ulaşabilirsin. İlanlara göz atarak ilgili pozisyonun görev ve sorumluluklarının yanı sıra çalışma koşulları hakkında da daha detaylı bilgi edinebilirsin.

Sevkiyat sorumlusu maaşları nasıldır?

İş başvurusu yaparken görev ve sorumluluklarına, çalışma şartlarına ve maaş bilgisine dikkat etmen gerekir. Bu pozisyonda çalışmak isteyen kişiler sevkiyat sorumlusu ne kadar maaş alır sorusunun cevabını bilmek ister. Maaşlar çalışacağın sektöre göre değişiklik gösterir. Sevkiyat sorumluları gıda, tekstil, giyim ya da ayakkabı gibi akla gelebilecek pek çok alanda iş bulabilir. Gıda sektöründe çalışan kişiyle giyim alanında yer alan sevkiyat sorumlularının maaşlarında farklılık gözlemlenebilir.

Eğitim durumu ve mesleki deneyim de maaşları etkileyen faktörler arasında yer alır. Bazı şirketler kendi prosedürleri gereği eğitim ve deneyim şartı arayabilir. Bazı firmalar özellikle lojistik alanında ön lisans ya da lisans eğitimi almış kişilerle çalışmak isteyebilir. Şirketlerin maaş düzeyleri sektöre ve çeşitli prosedürlere göre farklılık içerebilir. Farklı sektörlerde yer alan firmaların yayınladığı iş ilanlarına bakarak maaş gibi önemli detaylar hakkında daha fazla bilgi sahibi olabilirsin. Bu sayede kendine uygun olan firmayı daha kolay bir şekilde bulabilirsin.

Bu konuda bir fikir edinmek istersen kariyer.net’in maaş araştırması anketine bir göz atabilirsin. Sevkiyat sorumlusu maaşları hakkında hızlıca fikir edinebilirsin.

Sevkiyat sorumlusu çalışma şartları nelerdir?

İş seçimi yaparken çalışma şartlarının ne olacağı konusunda fikir edinirsen bu hem kariyerine olumlu etki eder hem de işte kalıcılığını arttırır. Her iş için farklı görev ve sorumluluklar olsa da firmalar çalışanlarının işlerini doğru ve eksiksiz yapmasını istediği için çalışma şartlarını bilmenin işin için önemi vardır.

Sevkiyat sorumlusu maaşları ve çalışma şartları hem sektöre hem de firmaya göre değişiklik gösterir. Bazı firmaların çalışma saatleri esnek olabilir. Bazı şirketlerde ise vardiyalı çalışma biçimi mevcut olabilir. Bu doğrultuda mesleğin çalışma şartları, sevkiyat sorumlusu maaşları gibi detaylar sektöre ve iş yerine göre farklılık gösterebilir. 

Sevkiyat sorumluları saha çalışmaları yapabilir. Antrepo gibi alanlarda sevkiyat süreçlerini yönetebilir. Ofis ortamında ise raporlama gibi görevleri yerine getirebilir. Mesleğin çalışma koşulları ile ilgili daha detaylı bilgilere, depo sevkiyat sorumlusu iş ilanlarına göz atarak ulaşabilirsin.