Sevkiyat şoförü ne iş yapar? Nasıl olunur?

Sevkiyat şoförü ne iş yapar? Nasıl olunur?

Kariyer seçimleri yaparken, doğru bilgileri edinmek için güvenilir kaynaklardan bilgi almak son derece kritiktir. Sevkiyat şoförü maaşlarından çalışma koşullarına kadar merak edilen pek çok sorunun cevabı şimdi İşin Olsun’da!

Sevkiyat şoförü, genel olarak ürünlerin sevkiyat esnasında teslim alınmasından sorumludur. Teslim alınan ürünlerin güvenli bir şekilde teslim edilmesini de sağlar. Sevkiyat yapılan aracın gerekli bakımlarını sağlamak sevkiyat şoförünün görevleri arasındadır. Aracın sorunu olup olmadığını kontrol eder. Eğer sorun varsa yetkili birime rapor eder ve sorunun giderilmesini sağlar. Bu mesleğin sana hitap ettiğini düşünüyorsan isinolsun.com’da bulunan sevkiyat şoförü iş ilanlarını inceleyebilirsin. Kenine uygun olan iş ilanına başvurunu gerçekleştirebilirsin!

Sevkiyat şoförü nedir?

Meslek seçim sürecinde adayların merak ettiği pek çok soru bulunur. Sevkiyat şoförü nedir sorusu akla gelen ilk sorulardan biri olabilir. Günlük hayatta kullanılan ürünler tüketicinin eline ulaşana kadar pek çok aşamadan geçer. Sevkiyat şoförleri, günlük sevkiyat operasyonlarını düzenler, yükleri güvenli bir şekilde taşır, teslimat noktalarına zamanında ulaştırır ve gerektiğinde sevkiyat evraklarını yeniler. Fabrikalar, üretim tesisleri ve depolardan alınan ürünlerin, müşteriye ulaştırılma sürecinde farklı elemanlar görev alır. Ürünler farklı araçlarla taşınarak sevkiyat işlemi gerçekleştirilir. Ticari araçlar olan tır ve kamyonları kullanarak, ürünlerin taşıma işlemlerini gerçekleştiren bireylere, sevkiyat şoförü adı verilir. Sevkiyat şoförlerinin ticari araçları kullanmanın yanında başka görev ve sorumlulukları bulunur. 

Sevkiyat şoförü görev tanımı oldukça çeşitli olabilir. Bu görev ve sorumlulukların çeşitli olmasında kişinin görev aldığı firma da etkilidir. Sevkiyat şoförünün görev ve sorumlulukları, sevkiyat yapacağı ürün türüne göre de değişiklik gösterebilir. Düşük hacimli, elde taşınabilir ürünlerin sevkiyatını gerçekleştiren sevkiyat şoförü, taşıma ve nakliye aşamasında tek başına görev alabilir. Yüksek hacimli ürünlerin sevkiyatı işe ekip çalışmasıyla gerçekleştirilebilir. Sevkiyat nakliyesi ve taşınmasını gerçekleştiren elemanlar, sevkiyat şoförleri ile birlikte çalışır. Bu süreçte emirler, sevkiyat amirinden alınır. 

Sevkiyat şoförü olmanın görevleri nelerdir?

Bir iş profesyonel olarak yapılmaya başlandığında kişi, birçok görev ve sorumluluğun sahibi olur. Bu görev ve sorumlulukların iyi bir şekilde gerçekleştirilmesi için işverenlerin adaylarda aradığı bazı özellikler bulunur. Sevkiyat şoförü olmak için gerekenler kişinin istihdam sağladığı şirketin politikalarına bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Farklılıklar bulunmasına rağmen sevkiyat şoföründe aranan özellikler görevlerin gerektirdiği becerileri ilgilidir. “Sevkiyat şoförleri ne iş yapar? sorusuna yönelik yanıt olarak şu sorumluluklar söylenebilir:

  • Sevkiyat şoförünün ticari araç kullanması gerekir. Aday, bunun için gerekli bilgi ve belgelere sahip olmalıdır. 
  • Başvuracak adayın ehliyet belgesi yoksa gerekli kurs eğitimlerine düzenli katılım sağlayarak ehliyet alabilir. Alınacak ehliyetin tır, kamyon gibi ticari araçları kullanma niteliğine sahip olması gerekir.
  • Ticari araçla taşıdığı ürünlerin güvenliğinden sorumludur. Sevkiyat şoförleri, ürünlerin müşteriye hasarsız bir şekilde ulaşmasını sağlar.
  • Sevkiyat işlemi gerçekleştirilirken kullanılan tır, kamyon gibi ticari aracın bakımlarını yapar. Araçta meydana gelen ufak hasarlarda gerekli onarımları yapar. Sevkiyat şoförleri, kullandığı ticari araç için gerekli olan resmi işlemleri halletmekle sorumludur. 
  • Sevkiyatını gerçekleştirdiği ürünlerin hasar görmemesi için gereken önlemleri alır. Sevkiyat şoförleri, hırsızlık olaylarına karşı dikkatli olmalıdır. 
  • Sevkiyat şoförleri, ürünlerin sevkiyatını sorunsuz bir şekilde gerçekleştirdikten sonra operasyonu ilgili birimlere iletmek için raporlar.
  • Sevkiyat şoförleri birden çok sorumluluğu yerine getirebilecek kişiler arasından seçilir. Adayın sorumluluk bilincinin olması ve disiplinli çalışması işveren için önemli niteliklerdendir. 
  • Bazı sevkiyat işleri ekip çalışması gerektirir. Sevkiyat şoförü olacak adayın ekip çalışmasına uygun olması gerekir.

Sevkiyat şoförleri, üretilen ürünlerin tüketiciye ulaştırılmasında etkin bir şekilde rol alır. Çalıştığı şirkete, ticari araç bakımından ürünlerin güvenliğini sağlamaya kadar pek çok görevi yerine getirerek iyi bir şekilde hizmet eder. 

Sevkiyat görevlisi çalışma koşulları nasıldır?

Sevkiyat şoförünün iş tanımı şoförün ticari araçla yolculuk yapmasını içerir. Meslek adayları, başvuru sürecinde çalışacakları işin çalışma koşullarına da dikkat ederler. Her meslek yaptığı işe göre belli bir çalışma ortamına sahiptir. Sevkiyat şoförünün çalışma koşulları birçok faktöre bağlı olabilir. Bu faktörlerden biri kişinin çalıştığı iş yerinin çalışma prensipleridir. Sevkiyat şoförleri genel olarak uzun yolculuklara çıkarlar. Bu da uzun süre araç kullanmayı gerektirebilir. Uzun süre trafikte kalan sevkiyat şoförleri gerekli araç kullanma becerisine sahip oldukları için rahat çalışma koşullarına sahiplerdir. İsinolsun.com’dan Ankara sevkiyat şoförü iş ilanlarını bulabilirsin. Sana hitap eden çalışma koşullarına göre bir tercihte bulunarak sevkiyat şoförü olarak çalışmaya başlayabilirsin.

Sevkiyat şoförü maaşları nasıldır?

Maaş düzeyi, meslek seçiminde dikkat edilen önemli bir kriterdir. Her meslek, gerektirdiği görev ve sorumluluklara uygun olarak bir maaş düzeyine sahiptir. Sevkiyat şoförü maaşları pek çok faktöre bağlı olarak farklılık gösterebilir. Kişinin çalıştığı firma bu faktörlerden biridir. Her şirket kendine göre bir maaş düzeyi belirleyebilir. Sevkiyat şoförünün alacağı maaş, hizmetini verdiği ürün türüne göre değişiklik gösterebilir. Yüksek hacimli ürün sevkiyatı yapan şoförler ile düşük hacimli ürünlerin sevkiyatını yapan sevkiyat şoförlerinin maaş düzeyi çeşitlilik gösterebilir. Sevkiyatın yapılacağı yerin uzaklığı bir diğer faktördür. Yurt dışına sevkiyat yapan şoförler, yurt içi sevkiyat şoförlerine göre daha yüksek maaş düzeyine sahip olabilirler. Farklı maaş düzeylerine sahip olan ilanları karşılaştırmak için isinolsun.com’a bakabilirsin. İstanbul sevkiyat şoförü iş ilanları arasından sana hitap eden maaş düzeyine göre bir iş başvurusunda bulunabilirsin!