Samsun, coğrafi konumu, ulaşım imkanlarının çeşitliliği ve gelişmişliği, Samsun Limanı’nın bulunması sanayi anlamında şehrin gelişmesine katkı sağlamıştır. Samsun sanayi sektörü içerisinde sigara, bakır ve gübre alanında faaliyet gösteren büyük sanayi kuruluşları vardır. Kendi yeteneklerine ve ilgi alanlarına uygun işi hala bulamadıysan İşin Olsun senin yanında. İşin olsun platformu sayesinde Samsun organize sanayi bölgesinde sana uygun işlerin tamamını bulabilirsin. Samsun organize sanayi bölgesi hakkında merak ettiğin tüm soruların cevabını İşin Olsun platformunda bulabilirsin.
Samsun’da hangi sanayiler var?
Samsun sanayisinde faaliyet göstererek öne çıkan sektörleri şu şekilde sıralayabiliriz; gübre, çimento sanayi, tarım aletleri, kalorifer kazan imalatı, bakır, otomotiv yedek parça sanayi, yapay jüt, pompa üretimi, ağaç ve ağaç sanayi, tekstil, demir çelik, plastik PVC üretimi, gıda üretimi, sanayi tipi mutfak eşya üretimi, ilaç ve tıbbi aletler üretimi gibi farklı sektörlerde yapılan üretimlerle Samsun’daki organize sanayi bölgeleri hem Samsun şehrine hem de ülke ekonomisine katma değer üretir.
Samsun ilinde 7 adet organize sanayi bölgesi bulunur. Samsun merkez organize sanayi bölgesi, Kavak organize sanayi bölgesi, gıda ihtisas organize sanayi bölgesi, Bafra karma ve medikal ihtisas organize sanayi bölgesi, Havza organize sanayi bölgesi, Çarşamba ve Bafra tarıma dayalı sera ihtisas organize sanayi bölgesi Samsun’da bulunan organize sanayi bölgeleridir. Ayrıca Samsun’un farklı ilçelerinde toplam 18 adet küçük sanayi sitesi vardır. Sanayi sitelerinde yaklaşık 8 bin 500 işyerinde 25 bine yakın istihdam sağlanır. Sen de eğer Samsun’da ya da yakın bir yerde yaşıyorsan Samsun muhasebe elemanı iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.
Samsun Organize Sanayi bölgeleri
Samsun’da organize sanayi bölgesinin kuruluşu için 1976 yılında Bakanlar Kurulu kararı alınmıştır. Samsun organize sanayi bölgesine tahsis edilen alanda 1976 yılında başlayan çalışmalar alt yapı ve üst yapı işlemlerinin bitirilmesinin ardından 2000 yılının sonuna doğru kuruluş işlemlerini tamamlamıştır. Böylece Samsun organize sanayi bölgesi faaliyetlerine başlamıştır.
Samsun organize bölgesi Ordu karayolu üzerinde Tekkeköy Belediyesi’nin sınırları içerisinde bulunur. Samsun organize sanayi bölgesi 1.606.522 m²’lik alan üzerine kurulmuştur. Samsun organize sanayi bölgesine karayolu, demir yolu ve hava yolu ile ulaşım imkanı bulunur. Samsun organize sanayi bölgesi Samsun Çarşamba havalimanına 13 km, Samsun Limanına 13 km, Yeşilyurt Limanına 2 km, Samsun demir yoluna ise sadece 2 km mesafededir. Samsun organize sanayi bölgesinin çevresinde azot ve bakır fabrikaları ile küçük sanayi siteleri bulunur. Samsun organize sanayi bölgesinde 96 parselde üretim devam etmektedir. 7 parsel inşaat aşamasında bulunur. İnşaat aşamasındaki parsellerinde biterek faaliyete geçmesiyle Samsun organize sanayi bölgesi toplamda 103 parselde üretim yapabilir bir duruma gelecek ve yaklaşık 8 bin kişi istihdam edebilir bir seviyeye ulaşacaktır.
Sen de Samsun Bafra organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın seçenekler için Samsun Bafra iş ilanları listesini inceleyebilirsin. İşin Olsun tarafından hazırlanan bu seçenekleri inceleyerek Samsun Bafra organize sanayi bölgesi iş ilanlarından kendine uygun işi bulabilirsin
Samsun Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?
Samsun organize sanayi bölgesinde hizmet veren çok sayıda birim ve kuruluş bulunur. Samsun organize sanayi bölgesinde üretim yapan firmalara ilave olarak, hem çalışanların hem de firmaların işlerini kolaylaştırmak için hizmet veren bölümler şu şekilde sıralanır:
- Samsun organize sanayi bölge müdürlüğü binası.
- KOSGEB Samsun İşletme Geliştirme Merkez Müdürlüğü.
- TSE Samsun Ürün Belgelendirme Müdürlüğü.
- Kızılay Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi.
- İlk Yardım Eğitim Merkezi.
- OKA Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı.
- Sanayi ve Teknoloji Bakanlığı bünyesinde Bölge Kalibrasyon ve Metroloji Laboratuvarı kurulmuştur.
- Bölge idare merkezi.
- TSO bünyesinde Uluslararası Akredite Metal, Metroloji ve Kalibrasyon Laboratuvarı kurulmuştur.
- Ondokuz Mayıs Üniversitesi (OMÜ) Yeşilyurt Meslek Yüksekokulu.
- Samsun organize sanayi bölgesi içinde çeşitli aktivitelerin yapıldığı sosyal tesisler bulunur.
Ayrıca Samsun organize sanayi bölgesinde bulunan tüm alanlarda altyapı hizmetleri aksaklığa meydan vermeden sanayicilere verilir. Samsun organize sanayi bölgesinde 24 saat kesintisiz bir şekilde firmalara elektrik dağıtımı, doğalgaz altyapısı, telefon ve internet altyapısı, su temini, atık suların boşaltım hizmeti, itfaiye hizmetleri, atık yönetim sistemi gibi pek çok alanda altyapı hizmeti sağlanır. Samsun organize sanayi bölgesinin güvenliği 7/24 güvenlik kameraları ve yeterli sayıda güvenlik personeli ile sağlanır.
İşin Olsun ile Samsun’daki tüm iş ilanlarını inceleyerek kendi yetenek ve ilgi alanların doğrultusunda en uygun işi bulabilirsin. Bunun için Samsun eleman iş ilanları listesini de inceleyebilirsin.
Samsun Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?
Samsun organize sanayi bölgesinde 78 firma değişik sektörlerde faaliyet gösterir. İnşaatı tamamlanacak olan parsellerin de faaliyete geçmesiyle istihdam edilen personel sayısının 8 bine çıkması beklentisi bulunur.
İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu raporunda (İSO 500) Samsun’daki organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösteren 3 firma bulunur. Türkiye’nin en büyük ikinci İSO 500 sanayi kuruluşu listesinde ise 11 firma Samsun organize sanayi bölgelerinde faaliyet gösterir. Bu fabrikalarda üretim, satış pazarlama ve kontrol denetim gibi alanlarda iş bulabilirsin. Ayrıca garson ya da temizlik şefi olarak da çalışabilirsin.
Samsun Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?
Samsun organize sanayi bölgesinin bölge müdürü Hakan Tütüncüoğlu‘dur.
Samsun Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?
Samsun organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 78 firma bulunur. Bu firmalardan 11’i madeni eşya, 10’u elektriksiz makine sanayi, 8’i gıda, 8’i plastik, 8’i demir dışı metaller, 7’si kimya, 5’i orman, 4’ü dokuma ve giyim, 3’ü gübre, 3’ü meslek-bilim-ölçü-kontrol-optik, 3’ü elektrikli makineler, 2’si lastik, 2’si pişmiş kil ve çimento gereçleri, 2’si demir ve çelik, 1’i kağıt, 1’i de cam sektöründe üretim faaliyetinde bulunmaktadır. Her eğitim düzeyinden vasıflı ve vasıfsız personel Samsun organize sanayi bölgesinde çalışabilir. Çırak, kalfa, beden işçisi, usta, teknik personel, büro memuru, şef, vardiya amiri, müdür gibi pek çok pozisyonda istihdam gerçekleşir.
Samsun organize sanayi bölgesinde teknik personelden idari işler personeline, vardiya amirinden fabrika işçisine, üretim şefinden teknisyene kadar pek çok farklı pozisyon için istihdam edilecek personel aranır. Samsun için farklı iş kollarını ve sektörleri değerlendirmek için iş aramaya başlayabilirsin. İş ilanı için, Samsun tekniker iş ilanları gibi listeleri kontrol edebilirsin.
Samsun Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?
Samsun organize sanayi bölgesi ve Samsun’daki diğer sanayi bölgelerinde istihdam edilecek personel için şehir merkezinden ve ilçelerin belli noktalarından servis imkanı bulunur. Organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaların bazılarında vardiya usulü çalışma sistemi de uygulanır. Fazla mesai yapıldığında mesai ücreti ödenir. Ayrıca prim, ikramiye gibi maaşa ilave ödemeler de yapılır. Ayrıca maaşa ilave olarak yol ve yemek ücreti ödenir. Gün içerisinde ara dinlenme ve yemek mola süreleri vardır. Mesai günleri genelde Samsun organize sanayi bölgesindeki firmalarda haftanın 5 ya da 6 günü olur. Samsun organize sanayi bölgesinde çalışanların yasal olarak yıllık izin hakları vardır. Sen de Samsun organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanlarına İşin Olsun platformu üzerinden ulaşabilirsin. İşin Olsun Samsun’daki tüm organize sanayi bölgesi iş ilanlarını inceleyerek kendine uygun işi bulabilirsin. Sen de Samsun organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın en güncel Samsun iş ilanlarına İşin Olsun platformu üzerinden ulaşabilirsin. İşin Olsun Samsun sanayi bölgesi iş ilanlarını inceleyerek kendine uygun işi bulabilirsin.