Samsun Kavak Organize Sanayi bölgesi rehberi

Samsun Kavak Organize Sanayi bölgesi rehberi

Samsun iş dünyasının kalbinin attığı Kavak Sanayi Bölgesi hakkında merak ettiğin her detayı bu yazıda bulabilirsin. İş fırsatları ve güncel iş olanaklarını keşfederek ihtiyacın olan iş seçeneklerini değerlendirebilirsin. Bunun için İşin Olsun platformuna üye olup CV oluşturman yeterli. Bu şekilde Samsun Kavak organize sanayi bölgesinde fırsatlara kolay bir şekilde ulaşabilirsin.

Samsun’daki sanayi faaliyetleri

Samsun ilinde dinamik şekilde faaliyet gösteren birçok işletme bulunur. Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan işletmeler yedek parça, mobilya, medikal ürünler, cerrahi el aletleri gibi ürünlerin üretimini yapar. Gıda sektöründe faaliyet gösteren farklı işletmeler de vardır. Fabrikasyon metal ürünleri imalatı, kauçuk ve plastik ürünleri imalatı, ağaç ve ağaç ürünleri imalatı gibi sanayi faaliyetler ön planda yer alır. Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesinde birçok işletme bu alanlarda faaliyet gösterir. Samsun’da imalatı yapılan ürünler arasında oto yedek parçası, çimento, bakır, pompa, demir gibi ürünler öne çıkan ürünlerdir. Makine sanayi alanına yönelik yedek parça ve enjeksiyon ürünler Samsun’da yaygın olarak üretilir. Samsun’da bulunan çelik fabrikaları çelik üretimi ve pirinç imalatı yapar. Çelik fabrikası sayısı açısından Samsun Türkiye’de üçüncü sırada yer alır. Bölgesel kalkınma faaliyetleri kapsamında Samsun organize sanayi bölgelerini geliştirmeye yönelik çalışmalar yapılmaktadır.

Samsun’da hangi sanayiler var?

Samsun’da farklı sektörlerde faaliyet gösteren, farklı sayılarda tesise sahip sanayiler vardır. Faaliyetteki firmaların sektörel dağılımlarına bakıldığında Madeni Eşya Sanayi ilk sıralarda yer alır. Elektriksiz Makineler Sanayi, Gıda Sanayi, Plastik Sanayi, Demir Dışı Metaller Sanayi, Kimya Sanayi, Orman Sanayi, Dokuma ve Giyim Sanayi, Gübre Sanayi, Lastik Sanayi Samsun’da faaliyet gösteren sanayilerdir. Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesi firma sayısı ve üretim kapasitesiyle Samsun’un ekonomisine büyük katkı sağlar. Cam Sanayi ve Kağıt Sanayi gibi sektörler gelişmekte olan sektörler olarak Samsun’da destek gören sektörlerdir. Samsun’daki bazı firmalar ilk 500 sanayi kuruluşu listesinde yer alan firmalardır. Otomotiv sanayi ve demir çelik sanayi firmaları oldukça başarılı firmalardır. Samsun sanayi yatırımları açısından hızla büyüyen bir şehirdir. Samsun’daki yeni ve güncel iş fırsatlarını İşin Olsun dijital kolaylıklarıyla takip edebilirsin.

Samsun Organize Sanayi Bölgeleri

Samsun’da Samsun Merkez OSB, Kavak OSB, Samsun Gıda İhtisas OSB, Havza İhtisas OSB ve Bafra OSB olmak üzere 5 adet Organize Sanayi Bölgesi bulunur. Her sanayi bölgesinde farklı sektörlerde faaliyet gösteren tesisler vardır. Sanayi alanında önemli bir merkez olan Samsun fabrika ve işletme sayısı açısından güçlü bir profil çizer. Samsun’da planlama aşamasında olan organize sanayi bölgesi projeleri de dikkat çeker. Yeni yapılacak sanayi bölgeleri ile birlikte Samsun’da sanayi bölgesi sayısının dokuza çıkması beklenmektedir. Samsun’daki sanayi bölgeleri karma ve ihtisas olmak üzere iki farklı sistem sunar. Karma sanayi bölgelerinde çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren tesisler bulunurken ihtisas sanayi bölgeleri belli bir alana yönelir. Samsun Kavak Sanayi Bölgesi karma sanayi bölgesi olarak faaliyet gösterir. Samsun’daki aktif OSB’ler 10 binin üzerinde istihdam sağlamaktadır. Samsun’daki OSB yatırımlarının artmasıyla birlikte istihdam olanaklarının da artması beklenmektedir. Lojistik açısından önemli bir yerde bulunan Samsun stratejik sanayi kalkınma planları için oldukça elverişlidir. Bu nedenle Samsun’da OSB yatırım ve teşviklerine büyük önem verilir.

Samsun Kavak Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Kavak Organize Sanayi Bölgesi imar uygulama alanı, sanayi parselleri, sosyal tesisler, arıtma tesisleri, rekreasyon alanı, Tedaş, trafik ve yollar, çevre bandı ve yeşil alanlardan oluşur. Ayrıca bölgede toplantılar ve görüşmeler için inşa edilen bir hizmet binası da bulunur. Bu organize sanayi bölgesinde plastik, gıda, mobilya, makine sanayi gibi alanlar çeşitli tesisler yer alır. Mevcut faaliyet gösteren tesisler dışında yeni projeler de sürmektedir. Bölgede faaliyet gösteren firmalar dışında proje aşamasında olan firmalar da yer alır. Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesi çeşitli sektörlerde üretim yapan tesisler ve bu tesislere altyapı sunan bölümlerden oluşan geniş bir alanı kapsar. Kavak Organize Sanayi Bölgesinde yer alan farklı firmalarda iş olanakları sunulur. İşin Olsun avantajlarından yararlanarak Samsun iş ilanları listesine kolaylıkla ulaşabilir, hayatını değiştirecek ilk adımı atabilirsin.

Samsun Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

Kavak Organize Sanayi Bölgesinde 40 adet fabrika faaliyet göstermektedir. Proje aşamasında olan fabrikalara birlikte gelecekte bu sayısının artacağı öngörülmektedir. Tekstil fabrikaları en çok eleman arayan fabrikalar arasında yer alır. Plastik fabrikaları da işçi arayışında olan fabrikalardır. Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesinde makine sanayi için parça üretimi yapan birçok fabrika bulunur. Gıda sanayinde faaliyet gösteren fabrikalar da fazladır. Kavak OSB yatırımcılar ve iş arayanlar için mükemmel fırsatlar sunar. Gelişmekte olan bu bölgede yeni açılan fabrikalar mühendis, uzman, teknik eleman, vasıflı-vasıfsız işçi ilanları yayınlar. Mesleğine göre Samsun mühendis iş ilanları gibi farklı ilanları değerlendirebilirsin. İşin Olsun dijital kolaylıklarıyla hemen başvuru yapabilirsin.

Samsun Organize Sanayi Bölgesi Başkanı kim?

Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesi başkanı Samsun Valisi Orhan Tavlı’dır. Samsun T.S.O meclis başkanı Haluk Akyüz başkan vekilidir. İstanbul Üniversitesi Siyasal Bilgiler Fakültesi Kamu Yönetimi Bölümü mezunu vali Tavlı Çanakkale ve Muğla valisi olarak da görev yapmıştır. Kavak OSB başkanlığını yürüten vali Tavlı görevde bulunduğu süre içerisinde sanayi bölgesi için birçok yatırım çalışması yapmıştır. Samsun ekonomisinin kalkınmasını hedefleyen bu çalışmalarda yatırımcılara birçok teşvik sunulmuştur. Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesi yeni yatırımlar ve projelerle büyümeye devam etmektedir. Bu bölgedeki yeni yatırımları takip ederek güncel iş fırsatlarını yakalayabilirsin. İşin Olsun avantajlarıyla aradığın işi kolaylıkla bulabilirsin.

Samsun Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?

İş olanakları açısından Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesi çok çeşitli fırsatlar sunar. Bölgede yer alan fabrikalar alanında uzman teknik elemanlara ihtiyaç duyar. Fabrikalar makine mühendisi, fabrika üretim işçisi, iş güvenliği uzmanı, üretim elemanı, sevkiyat uzmanı gibi farklı mesleklerde iş ilanları yayınlar. Makine bakım ustası, kimya laboratuvarı görevlisi, imal işçisi gibi ilanları da görmek mümkündür. Çevre mühendisi olarak da bu bölgede iş bulmak mümkün olabilir. Fabrikalar vasıfsız işçi alımını da sürekli yapar. Gıda fabrikalarında, makine parça üretim fabrikalarında, tekstil fabrikalarında bu tür işler bulabilirsin. Niteliklerine ve deneyimlerine göre iş bulmak için İşin Olsun dijital kolaylıklarından yararlanabilirsin. Samsun Kavak iş ilanları listesine göz atarak bu bölgedeki en avantajlı iş seçeneklerini değerlendirebilirsin.

Samsun Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?

Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesinde işçi arayan firmalara yardımcı olmak denetim sağlamak amacıyla kurulmuş bir İnsan Kaynakları Ofisi bulunur. Bu bölgedeki iş koşulları OSB tarafından denetlenir. Ücretler, molalar, izinler gibi iş koşulları denetim altında olduğundan çalışanlar için avantajlı koşullar sunulur. Samsun Kavak Organize Sanayi Bölgesinde memnun kalacağın koşullarda iş imkanları bulabilirsin. Mesleklere ve firmaların standartlarına göre ücretler değişebilir. Aradığın kriterlerde iş olanaklarını bulmak için İşin Olsun avantajlarından yararlanabilirsin. Maaş bilgisi olan ilanlara göz atarak istediğin maaş aralığını yakalayabilirsin. OSB’lerde sık aranan iş güvenliği uzmanı iş ilanları gibi seçeneklere göz atabilirsin. İşin Olsun kolaylıklarıyla aradığın iş ilanlarını değerlendirebilir, yeni ve güncel ilanlarla memnun kalacağın iş seçeneklerine ulaşabilirsin.