Ordu Organize Sanayi bölgesi rehberi

Ordu Organize Sanayi bölgesi rehberi

Ordu Organize Sanayi Bölgesi içerisinde yer alan iş seçenekleri arasından seçim yaparken zorlanabilirsin. Ordu’da başarılı bir kariyer için meslek seçimi yaparken mesleğin hakkında her türlü bilgiye sahip olduğundan emin olmalısın. Aklındaki mesleğe dair kafanda en ufak bir soru işareti kalmaması için İşin Olsun platformunu inceleyebilir, Orgu organize sanayi bölgesindeki çeşitli seçenekleri değerlendirebilirsin.

Ordu’da sanayi faaliyetleri

Ordu Organize Sanayi Bölgesi, Ordu ilinde şehri ekonomik olarak kalkındırmak için kurulan bir faaliyettir. Ordu Organize Sanayi Bölgesi başkanı, pek çok ticaret ve sanayi faaliyeti için gerekli altyapı sağlar. Her ne kadar Ordu ilinin ekonomik ve sosyal yapısı fındık ihracatına bağımlı olsa da son yıllarda gelişen ve değişen Ordu Organize Sanayi bölgesi faaliyetleri Ordu’nun kalkınmasına destek olur. Şehirdeki seçenekler için Ordu eleman iş ilanları listesini inceleyebilirsin.

Şehirde üç tane organize sanayi bölgesi var. Altınordu, Ünye ve Fatsa bölgelerinde yer alan organize sanayi bölgelerinde pek çok fabrika faaliyet gösterir. Son yıllarda tamamen dolan organize sanayi bölgeleri yeni bir organize sanayi bölgesi ihtiyacını da tetikler. 

Ordu’da hangi sanayiler var?

Ordu ilinin ekonomisi genel olarak tarım ve hayvancılık sektörüne dayansa da Ordu Organize Sanayi bölgeleri de son yıllarda Ordu’nun ekonomisini etkiler.  Ordu Organize Sanayi Bölgelerinin %30’u fındık kırma ve işletme tesislerine dayanır. Un ve yem, şekerleme, süt ve süt ürünleri ve balık ürünleri gibi farklı kollar da sanayi bölgelerinin %20’sini kapsar. Taş ve toprağa dayalı sanayi ise Ordu Organize Sanayi Bölgelerinin %12’lik kısmını oluşturuyor. Tekstil sanayi ve orman sanayileri de Ordu’da son yıllarda revaçta olan sanayi faaliyetleri arasında yerini alır.

Ordu ilinin organize sanayi bölgeleri geniş iş kolları sunar. Sen de eğer Ordu Organize Sanayi Bölgesinde çalışmak istiyorsan Ordu iş ilanları listesinden mesleklerle ilgili en detaylı bilgiyi edinebilirsin. İstediğin iş koluna göre sanayilere gidebilir ve görüşme yapabilirsin.

Ordu organize sanayi bölgeleri

Ordu ili ekonomisinin büyük bir çoğunluğunu 3 sanayi bölgesi ile sağlar. Bu organize sanayi bölgeleri Altınordu, Fatsa ve Ünye ilçelerinde yer alır. Samsun-Ordu karayolu üzerinde yer alan Fatsa Organize Sanayi Bölgesi ulaşım açısından da büyük kolaylık sağlar. Geçtiğimiz yıllarda 3. olarak kurulan Ünye Organize Sanayi Bölgesi ise Ünye limanına yakın olması sebebi ile deniz yolu taşımacılığını oldukça kolaylaştırır.

Ordu Organize Sanayi Bölgeleri, kuruldukları ilçeye göre farklı iş kollarında faaliyetler gösterebilir. İstediğin iş kolu için organize sanayileri araştırabilir ve hangi bölgelerde fabrikaları olduklarını öğrenebilirsin.

Ordu organize sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Ordu Organize Sanayi Bölgelerinde farklı sanayilerine hizmet veren pek çok farklı bölüm bulunur. Sen de bu bölümlere İşin Olsun üzerinden Ordu personel elemanı iş ilanları listesi gibi seçeneklere daha detaylı bakarak kariyerine yön verebilirsin. Ordu Organize Sanayi Bölgelerinde yer alan ana bölümleri şu şekilde listelemek mümkündür:

  • Beton Ürünleri
  • Gıda Bölümü
  • İnşaat
  • Kağıt
  • Kereste
  • Kimya
  • Makine
  • Mobilya
  • Plastik
  • Tekstil
  • Yem

Ordu Organize Sanayi Bölgesinde pek çok farklı bölüm olsa da en çok fabrikaya sahip olan ve daha aktif faaliyet gösteren bölümler bu şekildedir. Her bölümün iki ya da daha fazla fabrikası bulunur. Çalışmak istediğin bölüme karar verdikten sonra bölümlerin hangi organize sanayi bölgelerinde yer aldığını araştırabilirsin. Özellikle gıda bölümünün hemen hemen her Ordu Organize Sanayi Bölgesinde fabrikası bulunur. Sana uygun bölüm ve bölgeyi seçtikten sonra İşin Olsun’dan Ordu Organize Sanayi Bölgesini aratarak fabrikalarla görüşmeye gidebilirsin. Bölgede sadece fabrika değil servis elemanı ihtiyacı da olabilir. Bunun için Ordu cafe servis elemanı iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.

Ordu Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

Ordu ilinin 3 organize sanayi bölgesinde toplamda 71 adet fabrika bulunmaktadır. Fabrikalarda ise 5 binden fazla işçi istihdam edilir. Yeni işçilerin istihdam edilebilmesi için ise fabrikaların sayısı her geçen gün artar. Eğer Ordu Organize Sanayi Bölgesinde çalışmak istiyorsan çok şanslısın. Fabrikalar ile doğrudan iletişime geçebilir ya da İşin Olsun üzerinden iletişim sağlayabilirsin.

Ordu Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kim?

Ordu organize sanayi bölgesi başkanı Muammer Erol‘dur. Muammer Erol, Ordu’da işsizliğin azalması ve istihdamın artması için organize sanayi bölgelerinde pek çok fabrikayı faaliyete geçirir. Ordu Organize Sanayi Bölgesi başkanı Muammer Erol, toplam 4 yönetici kurulu üyesi ile organize sanayi bölgelerinin işleyişini sağlar. Aynı zamanda Ordu valisi Erol yatırımcılar ve işçiler için de farklı iş kolları düzenlenir.

Ordu Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler? 

Eğer Ordu Organize Sanayi bölgesinde çalışmayı düşünüyorsan oldukça şanslısın. Ordu Organize Sanayi Bölgesinde bulunan 71 fabrika sayesinde pek çok çalışan istihdam edilir. Ordu Organize Sanayi Bölgesi çalışanlarına farklı bölümlerde pek çok iş kolu sunar. Ordu’da farklı sanayiler ve fabrikalar bulunur. Bunlar arasından sana en uygun olanını seçebilirsin. Bu dalları şu şekilde sıralanabilir:

  • Ana ihracat kaynakları
  • Başlıca tarım ürünleri
  • Başlıca sanayi kolları
  • Başlıca yeraltı kaynakları

Bu iş kollarından sana en uygun olanını seçerek hangi bölgede ve hangi fabrikalarda faaliyet gösterdiklerini araştırabilirsin. Örneğin sanayi kollarının arasında en popüler olanları gıda ürünleri imalatı, maden ürünleri işleme, orman ürünleri ve mobilya sanayi gibi sektörlerdir. Ordu Organize Sanayi Bölgesi hakkındaki araştırmalarını İşin Olsun üzerinden yaparak en güncel verilere ulaşabilirsin.

Ordu Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?

Ordu organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan çalışma koşullarının sana uyduğundan ya da koşullara göre kendini ayarlayabileceğinden emin olmalısın. Ordu organize sanayi bölgesi koşulları en basit haliyle şu şekildedir:

  • İş güvenliği ve sağlığı: Ordu Organize Sanayi Bölgelerinin bazı fabrikalarında çalışmak zorlayıcı olabilir. Herhangi bir iş kazası yaşamamak adına tüm önlemleri uygulamalısın.
  • Çalışma Ortamı: Ordu organize sanayi çalışanları için steril çalışma ortamı sunar.
  • Eğitim ve Gelişim: Organize sanayi bölgelerinde kişinin çalıştığı alanla ilgili bilgi ve tecrübe sahibi olması önemlidir. Bu yüzden Ordu Organize Sanayi Bölgesindeki işverenler çalışanlarına eğitim ve seminerler sunar.

Eğer sen de Ordu Organize Sanayi Bölgesinde iş arıyorsan sana bu çalışma koşullarının sağlandığından emin olmalısın. Fabrikalar ve sağladıkları koşullar hakkında İşin Olsun platformunu inceleyebilir ve başvurularını kolay bir şekilde yapabilirsin.

Ordu Organize Sanayi bölgesi avantajları nelerdir?

Organize sanayi bölgeleri genel olarak şehrin gelişmesini ve kalkınmasını sağlayarak refah seviyesini yükseltir. Ordu Organize Sanayi Bölgelerinin de Ordu’ya pek çok avantaj sağladığı söylenebilir. Ordu Organize Sanayi Bölgesinin Ordu’ya kattığı bazı avantajlar şu şekilde listelenebilir:

  • Sanayi disipline edilerek tek bir alanda toplanması sağlandı
  • Organize sanayi bölgeleri sayesinde şehir planlı bir şekilde gelişti. Çarpık sanayileşmenin önüne geçilerek şehir yapısı korundu.
  • Ordu Organize Sanayi sayesinde birbirini tamamlayan sanayiciler buluşturuldu. Bu sayede üretimler daha verimli sağlandı.
  • Üretim alanları kamu gözetimine alındı.
  • Pek çok çalışan istihdam edildi. Böylelikle şehirde işsizliğin büyük oranda önüne geçildi.

Organize sanayi bölgelerinin şehre birbirinden değerli katkıları bulunsa da en temelde bu şekilde listeleme yapılabilir. Ayrıca Ordu Organize Sanayi Bölgesinin tek katkısı sadece şehre değildir. Ordu Organize Sanayi Bölgesi ayrıca firmalara da çok değerli katkılarda bulunur. Pek çok vergi Ordu Organize Sanayi Bölgesinin kontrolünde olduğu için firmalar da rahattır.