Niğde Organize Sanayi bölgesi rehberi

Niğde Organize Sanayi bölgesi rehberi

Niğde organize sanayi bölgesi sanayinin gelişmesine önem veren kuruluşlar arasında yer alır. Sen de bu alanda yapılan çalışmalara katılmak istersen başvuru yapabilir ve bu alanlarda çalışabilirsin. Başvur yapmak ya da Niğde Organize Sanayi Bölgesi hakkında ayrıntılı bilgilere ulaşmak istersen İşin Olsun platformu yanında. Bölge ile tüm bilgilere ulaşabilir, güncel ve yeni Niğde iş ilanlarındaki şartları değerlendirebilirsin. Detaylar İşin Olsun Blog’ta!

Niğde’de sanayi faaliyetleri

Niğde organize sanayi bölgesi 1993 yılında kurulmuş ve birden fazla fabrikaya ev sahipliği yapmış olan kuruluşlardan biridir. Niğde organize sanayi bölgesinde toplam 120 fabrika bulunur. Bu fabrikaların her biri farklı bir sektörü bünyesine alarak çalışmalarını sürdürmeye devam etmiştir. Fabrikalar arasında gıda sektörü tekstil veya makine sektörü gibi farklı çalışma alanları bulunur. Eğer sektörden bağımsız tüm fırsatları değerlendirmek istersen Niğde iş ilanları listesini inceleyebilirsin. Üretimin artmasına yardım sağlayan bu firmalar sayesinde sanayileşmenin önemi artarak günümüze kadar gelmiştir. Sanayi sektöründe yerli üretimin desteklenmesi de önemli unsurlar arasında yer alır. Bu durumda sanayi alanında yapılan çalışmalar önem kazanmıştır.

Niğde Organize Sanayi bölgesi iş imkanları

Niğde organize sanayi bölgesinde birden fazla iş imkanı bulunur. Bu iş imkanlarının artmasındaki temel sebep büyük hektar alana yayılmış olan fabrikaların bulunmasıdır. Fabrikaların çok çeşitli yapısı birden fazla imalat alanı sağlamaya da imkan tanır. Üretim alanında çalışan kişilerin bu fabrikalarda farklı departmanlarda çalışması da mümkündür. Departmanlar muhasebe alanında olabileceği gibi temizlik ya da hizmet sektöründe de olabilir. Hizmet sektöründe yer alan elemanlar fabrikalarda yapılan çalışmaların daha iyi ilerlemesine katkıda bulunur. Muhasebe alanında çalışan kişiler ise gelir ve gider dengelerini düzenleyerek bu alanda çalışmalar yapar. Gelir ve gider dengelerinin hesaplanması sürecinde grafik okuma tablo yapma ve verilerin kayıt altına alınması önemlidir. Çalışma alanında farklı bir iş imkanı ise mühendislik bölümleri olabilir. Mühendisler ürünlerin kalite ve kontrolünü yaparak üretim aşamalarını inceler. Ürünlerin üretim aşamaları kalite kontrol açısından önemlidir. 

Niğde’de iş arıyorsanız isinolsun.com‘a tıklamanız yeterli

Niğde Organize Bölgesi çalışma alanları

 Üretim aşamalarında ürünlerin hangi koşullarda saklanması gerektiğini de belirler. Teknikerler ise mühendislik bilgilerini kullanarak bu ürünlerin üretimini sağlar. İş imkanları arasında temizlik personeli olarak görev yapabileceğiniz alanlar da bulunur. Bu meslek dalında üretim yapılan alanın daha hijyenik olması amaçlanır. Ürünlerin hijyenik ortamlarda üretilmesi sağlık açısından da önemlidir. İş imkanları fabrikaların değişmesi ile birlikte de değişiklik gösterir. Örneğin tekstil alanında dikim ya da kıyafet tasarlayan kişilere ihtiyaç duyulur. Kıyafetlerin tekstil koşullarına uygun şekilde üretilmesi iş olanaklarının sağlıklı şekilde oluşmasına olanak tanır. 

Niğde Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları

Firmalar yabancı dil bilgisi isteyebilir. Yabancı dil bilgisi istenilen bölgelerde çalışanların geçerli sertifikalar vermesi ve eğitimlerini sunması önemlidir. Gerekli eğitim ve sertifikaların iş yerine verilmesi işe alım sürecini de kolay hale getirir. Çalışma koşulları arasında çalışma saatleri de yer alır. Tam zamanlı ya da yarı zamanlı olarak çalışabileceğin alanlar bulunur. Bu alanlar arasında tam zamanlı çalıştıran yerlerde haftalık 45 saat çalışabilirsin. Yarı zamanlı olarak çalıştığın alanlarda ise haftalık 30 saat çalışabilirsin.

Çalışma saatleri yine kuruluşların istediği çalışma koşullarına bağlıdır. Bu alanda yapılan maaş hesaplamaları da farklılık gösterir. Çalıştığın saate ve görev aldığın departmana göre maaşının değiştiğini de görebilirsin. Çalışma koşullarını değiştiren bir diğer faktör ise bulunduğun departmandır. Örneğin temizlik alanında görev alan kişilerden biri isen içerideki düzen ve tertibin saplanmasına da önem vermelisin. 

Firmalar senden yabancı dil bilgisi isteyebilir. Yabancı dil bilgisi istenilen bölgelerde çalışanların geçerli sertifikaları vermesi ve eğitimlerini sunması önemlidir. Gerekli eğitim ve sertifikaların iş yerine verilmesi işe alım sürecini de kolay hale getirir.

Çalışma koşulları arasında çalışma saatleri de yer alır. Tam zamanlı ya da yarı zamanlı olarak çalışabileceğin alanlar bulunur. Bu alanlar arasında tam zamanlı çalıştığın yerlerde haftalık 45 saat çalışabilirsin. Yarı zamanlı olarak çalıştığın alanlarda ise haftalık 30 saat çalışabilirsin. Çalışma saatleri yine kuruluşların istediği çalışma koşullarına bağlıdır. Bu alanda yapılan maaş hesaplamaları da farklılık gösterir. Çalıştığın saate ve görev aldığın departmana göre maaşının değiştiğini de görebilirsin.

Çalışma koşullarını değiştiren bir diğer faktör ise bulunduğun departmandır. Örneğin temizlik alanında görev alan kişilerden biri isen içerideki düzen ve tertibin sağlanmasına da önem vermelisin. 

Niğde Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Niğde organize sanayi bölgesinde birden fazla kuruluş bulunur. Bu fabrikaların sayısı ortalama 120 kadardır. Her bir fabrikada yer alan üretim alanı ve çeşitliliği de değişiklik gösterir. Bu alanda tekstil alanında yapılan çalışmalar bulunur. Büyük kıyafet mağazalarının üretim ve dağıtımını görev edinen fabrikalarda yerli üretim temel olarak alınır. Sen de tekstil alanında yapılan çalışmalara katılarak bu alanda da çalışabilirsin.

Bir diğer alan ise gıda bölümüdür. Gıda bölümünde bakliyat, atıştırmalık ve konserve gıdaların üretimi de yapılır. Konserve yapılan alanda ürünler taze bir şekilde toplanarak uygun koşullarda işlenir. Eğer sektör olarak bunu seçmek istersen Niğde gıda üretim elemanı iş ilanları listesini inceleyebilirsin.

Niğde Organize Sanayi bölgesi iş fırsatları

Ürünlerin uygun koşullarda işlenmesi bu ürünlerin daha uzun süre muhafaza edilmesine olanak tanır. Niğde organize sanayi bölgesinde tekstil plastik ya da makineleşme gibi alanlara hizmet veren bölümler de yer alır. Bu alanlara hizmet veren sektörlerde birden fazla çalışma alanı bulunur. Bu sayede geniş bir kitle iş bulma konusunda da bu alanlara başvuru yapabilir.

Niğde Organize Sanayi Bölgesinde yer alan iş fırsatları sadece üretim alanında da değildir. Hizmet sektörü de önemli bir seçenek olarak öne çıkar. Eğer bu alandaki işleri de değerlendirmek istersen Niğde ofis elemanı iş ilanları listesini de inceleyebilirsin.

Niğde Organize Sanayi bölgesinde hangi sanayiler var?

Niğde organize sanayi bölgesinde birden fazla sanayi alanı yer alır. Bu sanayi alanları arasında plastik üretimi ve işlemesi gibi çevre bilincini önemseyen firmalar da bulunur. Bu firmalar plastiklerin işlenmesi ve geri dönüştürülmesine yönelik çalışmalar yapar. Plastik ürünlerin geri dönüştürülmesi sayesinde ürünler çevreye zarar vermeden kullanılabilir. Bu durumda plastik ürünlerin kullanım alanları da artmış olur. Bu fırsatlara Niğde üretim elemanı iş ilanları listesinden ulaşabilirsin. Bir diğer sanayi dalında ise otomotiv sanayiler yer alır. Bu alanlarda makine teknisyenleri ve makine mühendislerinin birlikte çalıştığını görebilirsin. Makine teknisyenleri mühendislik bilgileri ile yeni ürünlerin üretimini yaparken mühendisler ise bu ürünlerin birleştirilme aşamalarını inceler.

Niğde Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Sanayi dalları arasında makine bölümü büyük bir alan kaplar. Günlük hayatta karşılaştığımız birden fazla ürün makinelerin işlemleri sayesinde üretilir. Bu nedenle makineler de hayatımızda büyük bir öneme sahiptir. Çalışma alanları arasında makine bölümü için elemana da ihtiyaç duyulur. Sen de makine alanında yapılan çalışmaları daha yakından incelemek istersen bu alanda yapılan çalışmalara katkı sağlayabilirsin.

Niğde organize sanayi bölgesinde yer alan sanayi kuruluşlarından bir diğeri ise un, yem şeker ve tuz gibi ürünlerin üretim aşamaları olabilir. Hayvansal gıdaların üretiminde sıcaklık, öğütme gibi işleme teknolojileri de ön planda tutulur. Bu sayede üretilen ürünlerin doğru bir şekilde üretilmesi de kolay hale gelir. Hayvansal gıdaların üretimi sırasında işleme alınan yöntemler de tekrar tekrar kontrol edilerek yapılır. Bu sayede sağlıklı olmayan durumların da oluşması engellenir. Sen de bu alanlarda yer alan sanayi kuruluşlarından birinde çalışmak isteyen kişilerden biriysen başvuru yapabilir ya da çalışma imkanlarını inceleyebilirsin.