Motorlu kurye nasıl olunur?

Motorlu kurye nasıl olunur?

Motorlu kurye alımı yapan firmalar, alım şartları konusunda ortak noktalarda birleşir. İşin Olsun’dan motorlu kurye olmak ile ilgili aklına takılabilecek tüm soruların yanıtına ulaşabilirsin!

Motorlu kuryeler, ürün tesliminin hızlı bir şekilde yapılması için sıklıkla tercih edilir. Tahmin edildiği üzere motorlu kurye olmak için öncelikle A2 motor ehliyetine sahip olmak gerekir. Dikkat edilmesi gereken farklı detaylar da bulunur. Kurumların ihtiyaç ve talepleri doğrultusunda motorlu kurye olmak için gerekenlerin listesi değişebilir. Eğer “Motorlu kurye nasıl olunur?” veya “Motorlu kurye olmak için nereden başlamam gerek?” şeklinde sorulara sahipsen ve cevap arıyorsan detaylı bir ön araştırma gerçekleştirmelisin.

Motorlu kurye olma şartları nelerdir?

Motorlu kurye olmak isteyenlerin öncelikle motorlu kurye olma şartları hakkında bilgi sahibi olması gerekir. Motorlu kurye ile ilgili bilgiler edindikten sonra motorlu kurye iş ilanlarını inceleyebilirsin. Motorlu kurye, internet üzerinden ya da telefon vasıtasıyla sipariş edilen ürünleri dükkandan adrese taşıyan kişilere verilen isimdir. Çalışılacak firmaya göre yiyecek, içecek, market ya da kişisel bakım gibi farklı sektörlere ait ürün grupları taşınabilir. Firmaların motorlu kurye alım şartları ise aşağıdaki şekildedir: 

  • 125 cc’lik motosikletler için A1 ehliyeti.
  • 125 cc üzeri motosikletler için A2 ehliyeti.
  • Çalışılan bölgedeki sokaklara hakim olmak.
  • Yol bulma becerisinin yüksek olması.
  • Trafik kurallarına uygun bir şekilde motor kullanmak. 
  • Görme ve duyma probleminin olmaması.

Bunların dışında, motorlu kuryelerin üniversite mezunu olması gibi bir şart aranmaz. Motorlu kuryelerin müşteriler ile iletişim halinde olması gerekir. Bu nedenle motorlu kurye olmak için gereken özellikler arasında yüksek iletişim becerisi de bulunur. Ayrıca çalışılan kurumun işleyişi hakkında detaylı bilgi sahibi olması, müşteriye gerektiği yerlerde bilgi vermesi de motorlu kuryenin sorumlulukları arasında yer alır. Ek olarak, motorlu kurye olmak için yaş sınırı, ehliyet yasaları gereğince 18 olarak kabul edilir. Motorlu kuryelik yapmak için üst yaş sınırı bulunmaz. ‘’Nasıl motorlu kurye olunur?’’ sorusunun cevabı özetle bu şekilde açıklanabilir. 

Motorlu kurye sertifikası nasıl alınır?

‘’Motorlu kurye sertifikası/belgesi nasıl alınır?’’ sorusunun yanıtı bu belgeyi talep eden firmalarda çalışmak isteyenler için önemlidir. Motorlu kurye sertifikası, motorlu kurye eğitimini tamamladıktan sonra alınabilir. Bu eğitim farklı kurumlar tarafından verilir. Ayrıca bazı firmalar motorlu kurye adaylarına eğitim verir. Eğer çalıştığın firma eğitimi kendi bünyesinde veriyorsa, bu eğitim sonunda gerekli donanımı ve sertifikayı elde edebilirsin. Deneyim kazanmak da motorlu kurye olmak isteyenlere tavsiyeler arasında ilk sıralarda bulunur. Motorlu kurye olmanın şartları arasında da yer alabilir.

Motorlu kuryelik nasıl bir meslek? 

‘’Motorlu kurye olmak için ne yapmalı?’’ sorusuna yanıt vermeden önce meslekle ilgili bilgi sahibi olmanda fayda var. Motorlu kurye, kendisine teslim edilen ürünü zamanında ve hasarsız bir şekilde sahibine teslim etmekle yükümlüdür. Göndericiden teslim aldığın ürüne iyi bakman gerekir. Motorlu kurye olma şartları arasında en önemli kısım, taşınan ürünün sorunsuz bir şekilde müşteriye iletilmesidir. Bu işi yapmak isteyenlerin merak ettiği ‘’Motorlu kurye nasıl bir meslek?’’ sorusu aktif bir şekilde trafikte olunması gereken bir iş kolu olarak cevaplanabilir. Motorlu kuryeler bazı durumlarda ellerindeki ürünleri belirli bir sürede teslim etmekle yükümlüdür. Ancak bu durumda trafik kurallarını ihlal etmeden ve aşırı hız yapmadan ürünleri zamanında iletmen gerektiğini bilmelisin. Gerektiğinde alıcı ile uygun bir şekilde iletişime geçmek de motorlu kuryenin görevleri arasında yer alır.