Meydancı nedir ve nasıl olunur?

Meydancı nedir ve nasıl olunur?

Her meslekte olduğu gibi meydancı olarak çalışan kişiler için de bazı gereklilikler bulunur. Meydancı mesleğine dair bilgiler edinmek, birden fazla açıdan sana fayda sağlayabilir. Meydancı ne iş yapar, nasıl olunur, çalışma koşulları nasıldır gibi pek çok sorunun cevabı İşin Olsun’da!

Meydancılar; ortak kullanım alanlarının geniş ve fazla olduğu alanlarda düzen ve tertibi sağlayan profesyoneldir. Pek çok sektörde görev alabilen bu kişiler, çalışma alanında görüntü kirliliği oluşturabilecek obje, atık ve benzeri her türlü sorunu gidermekten sorumludur. Sen de bu meslek ile ilgileniyor, meslek ile alakalı daha fazla bilgi sahibi olmak istiyor ve meydancı iş ilanlarında şansını deniyorsan İşin Olsun tam sana göre!

Meydancı nedir?

Meydancı ne demek sorusuna verilebilecek en net cevaplardan biri genel kullanım alanlarında tertip ve düzeni sağlayan kişidir. Bu kullanım alanlarında düzen, tertip ve genel çalışma organizasyonlarında sorumlu olan kişilere meydancı denir. Alan sorumlusu olarak da nitelendirilen bu kişiler, kamu kurumları ve özel sektörde birden fazla sektörde çalışabilir. Çalışılan sektör farklı olsa da yerine getirilen görev ve sorumluluklar, yapılan iş tanımı hemen hemen aynıdır. Düzen, temizlik, hijyen ve düzen, bu mesleği yapan kişilerin öncelikli görevleri arasında yer alır. Bursa meydancı iş ilanları gibi Türkiye genelindeki olanaklar arasında dolaşarak yeni kariyer fırsatlarına yönelebilirsin.

Meydancı görev ve sorumlulukları nelerdir?

Meydancı ne iş yapar sorusunu merak eden kişiler için cevap olarak verilebilecek birden fazla seçenek bulunur. İlgili meslek dalında görev yapan kişilerin ne iş yapacağı, çalıştıkları sektör ve işveren firmanın çalışma prensipleri dahilinde değişkenlik gösterir. Meydancı görev tanımı arasında yer alan bazı başlıklar şu şekilde sıralanabilir;

  • Alanda unutulan kişisel eşyaları sahibine ulaştırmak,
  • Mesleki araç gereçlerin kaybolmasını önlemek,
  • Seri üretim yapılan kalabalık alanlarda temizlik personelini koordine ederek hijyeni ve düzeni sağlamak,
  • Güvenlik personeli ile koordine bir şekilde çalışarak gerektiği takdirde güvenlik görevlilerini ilgili alana çağırmak,
  • Öğle tatili, yemek molası gibi idarenin belirlemiş olduğu zamanları personele bildirmek,
  • Ziyaretçilerin doğru şekilde yönlendirilmesini sağlamak,
  • İşe yeni başlayan personellere departmanlar ile alakalı bilgi vermek,
  • Yöneticilerin talepleri ve çalışma prensipleri doğrultusunda organizasyonlar düzenlemek,
  • Müfettiş, zabıta, polis memurlarını güler yüzle karşılayarak doğru alana yönlendirmek,
  • Oluşan arızalar sebebiyle çağrılan tamirci ve ustaları doğru şekilde yönlendirmek,
  • Çalışma süresi boyunca usta ve tamir elemanlarının ihtiyaçlarına yardımcı olmak,
  • Mesai sonunda kullanılan ve kapatılması gereken makine, cihaz ve fonksiyonel ekipmanları kontrol etmek, kapalı olduklarından emin olmak,
  • Olası bir doğal afet durumunda çalışan ve müşterileri sakin olmaya çağırmak, onları acil çıkış kapısı ve toplantı alanına doğru yönlendirmek, 
  • İş güvenliği ve iş sağlığı yönergelerine uygun şekilde faaliyet gerçekleştirmek,
  • Çalışılan alanın hijyen ve temizliğinin doğru ve düzenli şekilde yapılıp yapılmadığından emin olmak,
  • Olası bir aksaklıkta oluşan kirliliğin ivedi bir şekilde temizlenmesini sağlamak, temizlik personelini o alan yönlendirmek,

Yukarıda verilen başlıklara ek olarak meydancılar ne yapar sorusuna verilecek cevaplar çoğalabilir. İlgili pozisyonda çalışan kişilerin görev ve sorumlulukları sektörel farklılıklar dahilinde artabilir. 

Meydancı maaşı ne kadar?

Kullanıcıların iş başvurusu yaparken paylaştıkları maaş beklentilerine göre, meydancı maaş beklentisi aylık ortalama 22.300 TL seviyesinde. Kullanıcıların en sık paylaştığı maaşlar 17.870 TL ile 32.500 TL arasında değişiyor. Paylaşılan en düşük meydancı maaşı beklentisi 17.870 TL olurken, en yüksek beklenti ise 32.500 TL oldu. Belirtilen maaş verileri, aylık net maaş beklentisini ifade ediyor.

En Düşük Meydancı MaaşıOrtalama Meydancı MaaşıEn Yüksek Meydancı Maaşı
17.870 TL22.300 TL32.500 TL

* Maaş beklentileri, Nisan ayında adaylardan toplanan verilerdir. Asgari ücret değişikliği olduğunda sonuçlara yansıması zaman alabilir.
isinolsun.com verilere müdahale etmez. Maaşlar yorumlanırken bu durum göz önünde bulundurulmalıdır.

Meydancı çalışma ortamı ve koşulları nasıldır?

Meydancıların çalışma koşulları da bu mesleğe ilgi duyan kişilerce araştırılır. Meydancı çalışma alanları ve koşulları, sektöre ve işveren firmaya bağlı olarak farklılıklar barındırır. Hastane, alışveriş merkezi, otel, restoran, kütüphane gibi alanlar, meydancıların çalıştığı başlıca sektörlerdir. Bu notada çalışılan sektör ve iş niteliği sektörle doğru orantılıdır. Peki bu mesleği yapmak için ne gereklidir? bu meslekte çalışmak için keskin ve net bir mesleki eğitim yoktur fakat en az ilkokul mezunu olma şartı bulunur. Güler yüzlü olmak, işinde profesyonel ve deneyimli olmak, organizasyon ve analitik düşünce yapısına sahip olmak, olumlu yaklaşım ve ikili iletişimde yetenekli olmak ilgili mesleği yerine getirecek kişilerde aranan başlıca özelliklerdir. Sen de bu mesleği icra edebileceğini düşünüyor, bu meslek ile alakalı yayınlanmış ilanları arıyorsan isinolsun.com’daki İstanbul meydancı iş ilanları’na göz atabilirsin. Firmaların yayınlamış olduğu ilanlar arasından sana en uygun olanı bulduğunu düşündüğünde başvuru yapabilirsin. İlanda yer alan detaylar sayesinde çalışma koşulları, çalışma alanı ve aranan nitelikler gibi pek çok konu hakkında bilgi sahibi olabilirsin. 

Meydancı çalışma saatleri nasıldır?

Meydancıların çalışma saatleri genel olarak haftalık 48 saatlik bir mesai saati düzenine sahiptir. Meydancı olarak çalışan kişilerin haftalık 48 saatlik mesai saatleri, hafta içi iş günü sayısına bölünür. Ortalama bir iş gününde meydancılar, 8 saat çalışma süresi içerisinde görevlerini yerine getirir. Bu noktada meydancı maaşları da merak edilen konulardan biridir. Meydancıların maaş oranları genel olarak asgari ücret üzerinden hesaplanır. Buna ek olarak fazla mesai ve gece vardiyası gibi etkenler, maaş oranlarının değişmesine sebebiyet verebilir. Ayrıca meydancılar, çalıştığı sektöre bağlı olarak da farklı maaş oranlarına sahip olabilir. Sektörel farklılıklardan dolayı meydancı görev ve sorumlulukları artabilir, bu sebeple maaş oranlarında artış görülme olasılığı da oldukça yüksektir. Bu sebeplerden ötürü meydancı maaş oranları ile alakalı net ve kesin bilgiler vermek doğru olmayabilir. Bu noktada çalışacağın iş yerinden iş ile ilgili bilgi aldıktan sonra maaş oranlarını da öğrenebilirsin.