Mersin Tarsus Organize Sanayi Bölgesi, şehrin bulunduğu konum itibariyle oldukça önemlidir. Mersin Limanı ihracatı oldukça kolaylaştırmaktır. Mersin Limanı, hava yolu, kara yolu gibi lojistik imkanlar bakımından son derece avantajlı bir bölgede bulunan Mersin Tarsus organize sanayi bölgesi, dünyanın her bölgesine gerçekleştirilecek ihracatı mümkün kılar. Sen de kendi yeteneklerine ve ilgi alanlarına uygun işi hala bulamadın mı? Öyleyse; Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde sana uygun işlerin tamamını İşin Olsun platformunda bulabilirsin. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesi hakkında merak ettiğin tüm soruların cevabı için İşin Olsun platformundaki ilanlara göz atabilirsin.
Mersin Tarsus’ta hangi sanayiler var?
Mersin Tarsus organize sanayi bölgesi üretim imkanları ile gelişen sanayisiyle de Türkiye ekonomisine katkı sağlar. Mersin Limanı’na yakın olması ticaret ve sanayi sektörüne de canlılık katar. Mersin Tarsus sanayisinde; ar-ge çalışmalarının yürütüldüğü teknokentin bulunması, ulaşım altyapısında ve lojistikte geçiş noktasında bulunması, üniversite-sanayi işbirliğini mümkün olması ve serbest bölgenin olmasıyla yatırım yapılabilir imkanlar sunar. Mersin ilinde 5 adet organize sanayi bölgesi (Mersin Tarsus, Mersin Silifke, Tarsus, Mut ve Tarımsal ürün işleme organize sanayi bölgesi), 15 adet küçük sanayi bölgesi ve Mersin serbest ticaret bölgesi bulunur. Bu sanayi bölgelerinde mobilyadan demir çelik sektörüne, gıda sektöründen cam sanayiye, kimya sektöründen plastik sanayiye kadar pek çok alanda üretim yapılır. Sen de eğer Tarsus’ta ya da yakın bir ilçede yaşıyorsan Tarsus forklift operatörü iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.
Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgeleri
Türkiye’de organize sanayi bölgeleri üretimin daha sistemli ve planlı bir hale getirerek sanayinin sürekliliğini sağlamak amacıyla kurulmuştur. 1960’lı yıllarda başlayan planlı kalkınma modeli ile tüm ülke genelinde organize sanayi bölgeleri yaygınlaşmıştır. Kurulan organize sanayi bölgeleri sayesinde farklı sektörlerde üretim yapan çok sayıda işletme bir araya gelerek üretimin çeşitliliği sağlanmıştır.
Mersin Tarsus organize sanayi bölgesi; 380 hektarlık bir alan üzerinde 1993 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yılda sadece 35 fabrika faaliyet gösteriyorken 2024 yılı itibariyle yaklaşık 823,5 hektarlık geniş bir alanda 3 farklı bölge olacak şekilde üretim faaliyetlerine devam ediyor. Tarsus organize sanayi bölgesinde 4. bölgenin alt yapı çalışmalarına başlanarak 2025 yılının ilk çeyreğinde altyapı ve üstyapı çalışmalarının bitirilerek faaliyete alınması planlanıyor. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinin 4. bölgesinde tüm parseller yatırımcılara tahsis edilmiştir. Ayrıca 5. bölge için de eş zamanlı çalışmalarla 260 hektar olacak bir alanın yer seçim süreci devam ediyor. Altyapı çalışmalarına başlanacak olan 4. bölge tam kapasite ile faaliyete geçmesi sonucunda 274 parselde 32 bin kişiye yakın çalışan sayısına ulaşacaktır. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde yoğun olarak; demir ve çelik sanayi, gıda sanayi, plastik sanayi, kimya sanayi, makine sanayi ve cam sanayi bulunmaktadır. Bu seçeneklere Mersin cam işleme elemanı iş ilanları üzerinden de ulaşabilirsin.
Mersin Tarsus organize sanayinde bulunan tüm alanlarda altyapı hizmetleri aksaklığa meydan vermeden sanayicilere verilir. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde 24 saat kesintisiz bir şekilde firmalara elektrik dağıtımı, doğalgaz altyapısı, telefon ve internet altyapısı, su temini, atık suların boşaltım hizmeti, itfaiye hizmetleri, atık yönetim sistemi gibi pek çok alanda altyapı hizmeti sağlanır. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinin güvenliği 7/24 güvenlik kameraları ve yeterli sayıda güvenlik personeli ile sağlanır. Ayrıca Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde Özel Şişecam Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi ve Özel Esra Şemsi Çocuk Bakımevi, bölgedeki çalışan ailelerin çocuklarına daha güvenli ve sevgi dolu bir ortam sunar.
Sen de Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın seçenekler için Mersin Tarsus iş ilanları listesini inceleyebilirsin. İşin Olsun tarafından hazırlanan bu seçenekleri inceleyerek Mersin Tarsus organize sanayi bölgesi iş ilanlarından kendine uygun işi bulabilirsin.
Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?
Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde pek çok sektörde çok sayıda firma üretim yapar. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde bulunan belli başlı bölümler; gıda, plastik, çelik konstrüksiyon, makine, kimya sanayi, mobilya üretimi ve cam sektörleri olmak üzere 14 farklı bölüm mevcuttur. Ayrıca mesleki ve teknik lise ile çocuk bakım merkezi bulunur.
Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?
Organize sanayi bölgeleri farklı sektörden pek çok üretim yapan firmayı bir araya getirerek entegre bir üretim alanı oluşturur. Bu sayede değişik üretim alanlarından firmalar birbiriyle çalışma fırsatı bularak daha organize bir üretim yaparlar. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde de, farklı sektörlerde üretim yapan ve hizmet sunan 300’e yakın firma aktif olarak faaliyetine devam ediyor. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinin doluluk oranı %100’dür. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde 25 bine yakın çalışan istihdam edilir. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde, inşaat ve proje çalışmaları devam eden işletmelerin de faaliyete geçmeleri sonrasında istihdam sayısının 32 bini geçmesi beklentisi vardır.
Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?
Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinin yönetim kurulu başkanı Sabri TEKLİ’dir.
Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?
Organize sanayi bölgelerindeki firmalar pek çok alanda ve pozisyonda iş imkanı sağlar. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde çok sayıda firma üretim faaliyetini yerine getirirken çeşitli unvan ve pozisyonlarda personel de istihdam eder. İster vasıflı ister vasıfsız personel olsun her eğitim düzeyinden personel Tarsus organize sanayi bölgesinde istihdam edilir. Çırak, kalfa, beden işçisi, usta, teknik personel, büro memuru, şef, vardiya amiri, müdür gibi pek çok pozisyonda istihdam gerçekleşir.
Mersin Tarsus organize sanayi bölgesi karma bir organize sanayi bölgesidir. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde farklı sektörlerde pek çok iş imkanı vardır. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaların sektörel dağılımı şöyledir; gıda, plastik, çelik konstrüksiyon makine, kimya sanayi, mobilya üretimi ve cam sektörleri bulunmakla birlikte 14 ayrı sektörde faaliyetlerine devam eder. Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde istihdam edilecek personellerin dağılımına bakacak olursan; kaynakçı, boya ustası, prefabrik ustası, çelik konstrüksiyon ustası, gaz altı ustası, marangoz, pres ustası, CNC operatörü, tornacı, forklift operatörü, yurt dışı satış temsilcisi, muhasebeci, idari işler görevlisi, beden işçisi, gıda mühendisi, üretim personeli gibi çeşitli alanlarda ve farklı pozisyonlarda personeller aranır. Mersin Tarsus için farklı iş kollarını ve sektörleri değerlendirmek için iş aramaya başlayabilirsin. İş ilanı için, Mersin Tarsus gazaltı kaynak ustası iş ilanları gibi listeleri kontrol edebilirsin.
Mersin Tarsus Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?
Mersin Tarsus organize sanayi bölgesinde bulunan firmalarda istihdam edilen personel için Tarsus ve yakın çevre ilçelerin çeşitli noktalarından servis imkanı bulunur. Tarsus organize sanayi bölgesinde bazı firmalar vardiyalı çalışma sistemi uygular. Fazla mesai yapıldığında mesai ücreti ödenir. Ayrıca prim, ikramiye gibi maaşa ilave ödemeler de yapılır. Gün içerisinde ara dinlenme ve yemek mola süreleri vardır. Mesai günleri genelde Tarsus organize sanayi bölgesindeki firmalarda haftanın 5 ya da 6 günü olur. Tarsus organize sanayi bölgesinde çalışanların yasal olarak yıllık izin hakları vardır. Sen de Tarsus organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın en güncel Mersin Tarsus iş ilanlarına İşin Olsun platformu üzerinden ulaşabilirsin. İşin Olsun Mersin Tarsus organize sanayi bölgesi iş ilanlarını inceleyerek kendine uygun işi bulabilirsin.