Kayseri Organize Sanayi bölgesi rehberi

Kayseri Organize Sanayi bölgesi rehberi

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi şehrin yerli ve yabancılara sayısız iş fırsatı sunar. Bu iş fırsatları arasında seçim yaparken kararsız kalabilirsin. Herhangi bir işe başvuru yapmadan önce o iş hakkında en doğru bilgilere sahip olmalısın. Kayseri Organize Sanayi ve sana sunduğu sayısız fırsat hakkında en güncel bilgilere İşin Olsun üzerinden kolaylıkla ulaşabilirsin. Hemen şimdi İşin Olsun platformuna giriş yaparak en uygun seçeneği bulabilirsin.

Kayseri’de hangi sanayiler var?

Kayseri, organize sanayi bölgeleri ile tanınan ve en çok organize sanayi bölgesine sahip olan şehirlerden bir tanesidir. Kayseri halkı geçimini büyük oranda organize sanayiler ile sağlar. Bir ticaret şehri olan Kayseri’nin ekonomisinin büyük kısmını sanayiler oluşturur. Kayseri’nin sanayi üretim kapasitesi ile ürün çeşitliliği dış ticareti de geliştirir. Mobilya üretimi başta olmak üzere tekstil, makine imalatı, elektrik ve elektronik aletler gibi pek çok farklı sanayi sektörü şehrin sanayi altyapısını oluşturur. Ayrıca Kayseri Türkiye’nin ilk uçak fabrikası ve demiryolları bağlantıları sayesinde 1950 yıllarında sanayi sitesi hareketini başlatarak Türkiye’nin ilk büyük sanayi hamlesine öncülük etmiştir. Eğer sen de Kayseri Organize Sanayi hakkında daha detaylı bilgi almak istiyorsan Kayseri iş ilanları listesini inceleyebilirsin. Kayseri Organize Sanayinin sunduğu tüm iş fırsatlarına İşin Olsun üzerinden ulaşabilirsin.

Mobilyacılıkla özdeşleşen bölgemizde bu alanda çok fazla iş imkanı bulunuyor. Kayseri’de mobilyacı iş ilanlarına mutlaka göz atın.

Kayseri Organize Sanayi bölgeleri

Kayseri en gelişmiş büyük şehirlerden biridir. Sanayi sektörü ile ön plana çıkan Kayseri bünyesinde 4 adet Kayseri Organize Sanayi barındırır. Bu bölgeler aktif olarak faaliyet göstermektedir ve şehrin ekonomik kalkınmasına çok büyük katkıda bulunurlar. Kayseri Organize Sanayi Bölgeleri geniş üretim sahaları ve en gelişmiş altyapıları sayesinde üreticilere en elverişli ortamı sunar. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi’nin sağladığı bu başarı istihdamı da arttırarak bölge halkına iş fırsatları sunar. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi en temelde 4 OSB alanından oluşur. Kayseri Organize Sanayi Bölgelerini şu şekilde sıralamak mümkündür:

  • Kayseri Organize Sanayi Bölgesi
  • Kayseri İncesu Organize Sanayi Bölgesi
  • Kayseri Mimarsinan Organize Sanayi Bölgesi
  • Kayseri Erciyes Organize Sanayi Bölgesi

Kayseri Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi farklı sanayilere ve firmalara hizmet sağlar. Bu yüzden Kayseri Organize Sanayi bölüm çeşitliliği bir hayli fazladır. Sen de bu bölümlere İşin Olsun platformuna giriş yaparak Kayseri personel iş ilanları gibi seçenekleri göz önünde bulundurarak mesleğini seçebilirsin. Güvenlik müdürü gibi pozisyonları düşünebilirsin. Kayseri Organize Sanayi içerisinde yer alan sanayi bölümleri şu şekilde listelenebilir:

  • Mobilya ve ahşap ürünler
  • Kağıt-baskı ve reklam sanayi
  • Makine
  • Metal ürünler
  • Otomotiv yan sanayi
  • Tekstil
  • Ambalaj ve plastik
  • Gıda sanayi
  • İnşaat yapı malzemeleri
  • Ev eşyaları
  • Elektrik ve elektronik
  • Boya, kimya ve temizlik ürünleri

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi çok farklı sektöre ve bölüme hizmet veriyor olsa da temelde en aktif faaliyet gösteren bölümleri bunlardır. Kayseri Organize Sanayi oldukça geniş alana sahiptir ve bu da bölümlerin birden fazla fabrikaya sahip olmasına olanak sağlar.

Sen de İşin Olsun listesinden bölümlere göz atarak dilediğin bölüm hakkında bilgi alabilirsin. Kayseri mobilya sanayi açısından çok gelişmiş bir şehir olduğu için bu bölümlere başvuru yapman kabul edilme şansını da arttırabilir. Kayseri Organize Sanayi Bölgesi sadece fabrika değil farklı alanlarda elemanlara da ihtiyaç duyabilir. Bu yüzden Kayseri usta iş ilanları gibi ilanlara da başvuru yapman senin için iyi olabilir.

Kayseri Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

Kayseri Organize Sanayi bakımından en gelişmiş şehirlerden bir tanesidir. Kayseri Organize Sanayi fabrika ve üreticilere yaklaşık 22 milyon m2 alan sağlar. Bu geniş alan sayesinde şehirde toplam 1179 adet fabrika bulunur. Fabrikalarda ise 70 binden fazla çalışan istihdam ediliyor.

Şehrin 4. OSB’si olan Kayseri Erciyes Organize Sanayi Bölgesinin 2024 yılında kurulduğunu da belirtmekte fayda var. Kayseri Organize Sanayi Bölgeleri doluluk mertebesine ulaştığı için her geçen yıl şehirde bulunan organize sanayilerin sayısı artış gösteriyor.

Kayseri Organize Sanayi bölgesi başkanı kim? 

Kayseri Organize Sanayi Bölge başkanı Mehmet Yalçın’dır. Mehmet Yalçın, görev aldığı bu süreçte Kayseri Organize Sanayi faaliyetlerini en iyi şekilde yöneterek istihdamın artmasını sağlamıştır. Kayseri Organize Sanayi Erciyes’in kurulmasını sağlayan Mehmet Yalçın pek çok fabrikanın faaliyete geçmesini sağlamıştır. Mehmet Yalçın yatırımcılar ve işçiler için pek çok farklı iş kollarının düzenlenmesini de sağlar.

Kayseri Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler? 

Kayseri Organize Sanayi barındırdığı 1179 fabrika ile geniş iş imkanları sunar. Bu fabrikalar sayesinde her yıl sayısız çalışan istihdam edilir. Sen de Kayseri Organize Sanayisinde çalışmak istiyorsan sana pek çok farklı seçenek arasından sana en uygununu bulabilirsin. Kayseri Organize Sanayi Bölgesinin sunduğu başlıca iş kollarını şu şekilde listelemek de mümkündür:

  • Mobilya imalatı
  • Teknik eleman
  • Fabrikasyon metal ürünlerin imalatı
  • Elektronik ürün imalatı
  • Kauçuk ve plastik imalatı
  • Tekstil 

Kayseri her ne kadar fabrika ve sanayi açısından gelişmiş bir şehir olsa da sanayinin büyük çoğunluğu bu iş kollarına dayanır. Bu yüzden bu bölümlerden birini tercih etmen iş fırsatlarını yakalamanı kolaylaştırır. Kayseri Organize Sanayi temelde sadece bu iş fırsatlarını sağlamaz. Organize sanayi üreticilerinin ve işçilerinin de çevrede pek çok ihtiyacının sağlanması gerekir. Bunun için de lokanta ve restoran gibi pek çok iş yeri vardır. İşin Olsun üzerinden bu iş yerlerini inceleyebilir ve Kayseri servis elemanı iş ilanları arasında yer alan seçeneklere başvuru yapabilirsin.

Kayseri Organize Sanayi çalışma koşulları neler?

Kayseri Organize Sanayi çalışma koşulları fabrikadan fabrikaya ve bölümden bölüme farklılık gösterebilir. Bu yüzden hangi iş kolunda çalışmak istiyorsan işveren ile iletişime geçebilir ve bu koşulları öğrenebilirsin. Her ne kadar bazı durumlar farklılık gösterebilecek olsa da Kayseri Organize Sanayi Bölgesi çalışma koşulları temelde şu şekilde listelenebilir:

Eğitimler: Kayseri Organize Sanayi Bölgesinde çalışmak istiyorsan çalıştığın bölüm ile ilgili bilgili olmalısın. Bu yüzden fabrika sana farklı eğitimler ve seminerler sunar. Bu eğitimlere katılmalısın.

Çalışma Ortamı: Organize sanayi bölgelerinde çalışmak beraberinde steril çalışmayı da gerektirir. Bu yüzden etrafını temiz tutmaya ve titiz çalışmaya önem vermelisin.

İş Güvenliği ve Sağlığı: Bazı bölümlerde çalışmak bazen tehlikeli koşullar yaratabilir. Bu yüzden tüm önlemlerini alarak fabrikanın sana sunduğu ekipmanı kullandığına ve giydiğine emin olmalısın.

Kayseri Organize Sanayinin avantajları nelerdir?

  • Kayseri Organize Sanayi Bölgesi şehrin gelişmesini ev ekonomik olarak kalkınmasını sağlayarak şehrin refah seviyesini yükseltir.
  • Kayseri Organize Sanayi Bölgeleri sayesinde şehrin çarpık yapılaşmasının önüne geçilir ve şehir yapısı korunur.
  • Kayseri Organize Sanayi içerisinde bulunan sayısı bini aşkın fabrika ile her yıl binlerce çalışan istihdam edilir. Böylece işsizlik büyük ölçüde önlenir.

Kayseri Organize Sanayi Bölgesi şehre sayısız avantaj sağlasa da en temel olarak bu şekilde sıralanır. Eğer sen de Kayseri Organize Sanayinin sağladığı bu avantajlardan faydalanmak istiyorsan hemen şimdi İşin Olsun üzerinden iş başvurularını yapabilirsin.