Kars Organize Sanayi bölgesi rehberi

Kars Organize Sanayi bölgesi rehberi

Kars organize sanayi bölgesi sanayinin gelişimine önem veren kuruluşlar arasında yer alır. Bu kuruluşların amacı yerli üretimi desteklemek ve sanayileşmenin önemini gün yüzüne çıkarmaktır. Sen de bu alanlarda çalışma göstermek istersen İşin Olsun platformu üzerinden farklı seçenekleri görüntüleyebilir istediğin ilanlara başvuru yapabilirsin. Detaylar İşin Olsun Blog’ta!

Kars’ta sanayi faaliyetleri

Kars Organize Sanayi bölgesi sanayileşmenin ve yerli üretimin merkezi haline gelmiştir. Bu alanda birden fazla fabrika ve kuruluşun bulunması üretim alanlarının genişlemesine de olanak tanır. İş arayan birden fazla kişi için iş imkanları da sunar. İş imkanlarının geniş çevrelere yayılması sonucunda olanakların arttığını da görebilirsin. Bu alanda yapılan çalışmalar 1967 yılında başlamıştır. 60’lı yılların başından günümüze kadar sanayinin gelişmesine olanak tanıyan bu alanlarda yapılan çalışmalar üretimin desteklenmesine de olanak tanımıştır. Yaklaşık olarak 100’ü aşkın fabrika bulunur. Fabrikaların her biri kendi bünyesinde farklı dallara ayrılarak üretimin gelişmesine de olanak tanımıştır. Üretimin gelişmesi sırasında sanayi kuruluşlarının önemi büyüktür. Bu alanda yapılan çalışmalar gıda sektöründe olabileceği gibi tekstil gibi alanları da bulundurabilir. Farklı sektörleri bir arada görkem istersen Kars iş ilanları listesini de kontrol edebilirsin.

Kars Organize Sanayi bölgesi çalışma alanları

Tekstil alanında yapılan çalışmalarda kullanıcıların tercih edebileceği kıyafetlerin dikimi kumaş üretimi gibi durumlar ortaya çıkar. Bu alanlarda çalışmak isteyen kişilerden biriysen tekstil ile ilgili bilgi de alabilirsin. Bu alandaki seçeneklere Kars tekstil makinacısı iş ilanları listeler üzerinden göz atabilirsin.

Gıda alanında ise ürünlerin uygun şartlar altında işlenerek yapımına yön verilmesi de mümkündür. Bu fabrikalarda yiyecek ve içeceklerin uzun süreli olarak muhafaza edilmesi önemlidir.

Kars organize sanayi bölgesinde yer alan üretim alanları fabrikaların değişmesine bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu firmaların devlet ya da özel sektöre ait olması iş alanlarının da olanaklarının genişlemesini sağlar. İş olanakları hakkında bilgi almak istersen Kars eleman iş ilanları gibi listeleri inceleyebilir ve tercihlerini de şekillendirebilirsin.

Kars Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?

Kars organize sanayi bölgesinde yer alan iş imkanları firmaların eleman ihtiyacına bağlı olarak değişiklik gösterir. Firmalar ihtiyaçlarına bağlı olarak muhasebe temizlik ya da depo alanına eleman alımı yapabilir. Bu durumda firmaların istedikleri elemanlar önemlidir. Kars organize sanayi bölgesinde farklı pozisyonlarda eleman alımı olabilir. 

Bu alanda çalışma gösteren kişilerden bir diğeri ise temizlik görevlileridir. Temizlik görevlileri yiyecek ve içeceklerin üretimi sırasında üretim yapılan alanın hijyen koşullarına da uygun olmasını sağlar. Ayrıca işletmelerde farklı işlere bakan çay servis ve temizlik elemanı gibi pozisyonlar da olabilir. Eğer üretim dışında bir sektör düşünüyorsan Kars organize sanayi bölgesinde hizmet alanını da tercih edebilirsin.

Çalışma imkanları arasında mühendislik bölümleri de yer alır. Mühendislik bölümleri arasında gıda endüstri makine olmak üzere çeşitli alanlar bulunur. Bu alanlarda gıda mühendisleri gıda alanındaki ürünlerin kalite kontrolünü sağlar. Ürünlerin hangi koşullarda muhafaza edilmesi gerektiğini de göz önünde bulundurur. Mühendisler ürünlerin küçük parçalardan elde edilme yöntemlerini içerir. Bu alanda yapılan çalışmalarda mühendislerin elde ettikleri çalışma alanları önemlidir. Kalite standartları gereği sağlık testlerinden geçmiş olan ürünleri onaylamaları gereklidir. Bu sayede tehlikeli olan durumların ortaya çıkması da en aza indirilir. İş imkanları arasında depo sorumlusu da görev alabilir. Depo elemanları depo alanında sayım ve ürünlerin paketlenmesi gibi işlemleri halleder. Ürünlerin paketlenme aşamaları ya da sayımları sorunsuz teslimat için önemli durumlar arasında bulunur. 

Kars Organize Sanayi Bölgesi Çalışma Koşulları

Kars organize sanayi bölgesi çalışma koşulları birden fazla faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Bu alanlarda yer alan çalışma koşulları arasında çalışma saatleri de yer alır. Tam zamanlı olarak çalıştığın alanlarda haftada 45 saat çalışırken yarı zamanlı olarak çalıştığın alanlarda ise haftada 30 saat çalışabilirsin. Çalışma saatleri haricinde çalışma koşullarını etkileyen bir diğer faktör ise firmalardır. Firmaların senden istediği özellikler değişiklik gösterebilir. Örneğin firmalar sabah çalışmanı veya gece çalışmanı isteyebilir. Bu duruma bağlı olarak çalışma saatlerin ve iş koşulların da etkilenir. Çalışma koşullarını etkileyen bir diğer faktör ise çalıştığın departman olabilir.

Departmanın farklı bir halde olması üretim yapılan aşamalarda çalışma koşullarını da etkiler. Çalışma koşulları arasında firmalar senden yabancı dil bilgisi de isteyebilir. Elde ettiğin yabancı dil sertifikalarını da işyerin ile paylaşarak çalışma gösterebilirsin. Bu alanda çalışma koşullarını alacağın maaş da etkileyebilir. Maaşın çalıştığın departmana ya da görev sürene bağlı olarak artar ya da azalır. Sen de bu durumda kendi çalışma koşullarını belirleyerek iş yerine teslim edebilirsin.

İş koşullarını yüz yüze konuştuğun zamanlarda kendini daha iyi bir şekilde ifade etmen de mümkün hale gelebilir. İş yerinde yer alan çalışma koşulları arasında ürünlerin nasıl saklanacağı ya da üretileceğine dair bilgiler de verilir. Bu durumda sen de bu alanlarda yapılan çalışmalara katılabilir ve ürünlerin üretim aşamalarına ait olan koşulları inceleyebilirsin. 

Kars Organize Sanayi Bölgesinde hangi bölümler var?

Kars organize sanayi bölgesinde birden fazla bölüm bulunur. Bu bölümler arasında gıda, tekstil ya da makine gibi farklı alanlar bulunur. Bu alanlarda gıda bölümünde çeşitli fabrikaların üretim yaptığını görebilirsin. Bu fabrikaların temel amacı üretimi desteklemek ve seri üretime verilen önemi artırmaktır. Seri üretimin içerisinde yer alan koşullar sağlanarak gıda işleme teknolojileri kullanılır. Gıda işleme teknolojileri sayesinde ürünlerin daha uygun şekillerde üretilmesi de mümkündür.

Farklı bir bölüm olan plastik alanı da bulunur. Plastik alanında plastik ürünlerinin geri dönüştürülmesi ve çevreye zarar vermeden kullanılması önemlidir. Plastiklerin çevreye verdiği zararların azaltılması sürekli olarak kullanılmasına da yardımcı olur.

Tekstil alanı da bu sanayilerde yer alan bölümlerden biridir. Tekstil alanında kumaşların uygun sıcaklık ve nem dengesi altında üretildiğini de görebilirsin. Bu sıcaklıklarda kumaşların bozulması gibi durumlar da azaltılmış olur. Kıyafetlerde kullanılan ürünler sayesinde kaliteli ve uzun süreli kullanım olanağı da mevcuttur. 

Kars Organize Sanayi Bölgesinde hangi fabrikalar var? 

Organize sanayi bölgesinde süt ve süt ürünlerinin imalatını yapan fabrikalar da bulunur. Doğal hayvan sütleri uygun koşullar altında pastörize edilerek kullanıma sunulur. Bu kullanım alanları ürünlerin ne olacağı ile de ilgilidir. Hayvansal gıdaların yapıldığı fabrikaları da görebilirsin. Hayvansal fabrikalarda ürünlerin hayvan yemi gibi malzemelere bağlı olarak üretildiğini de görebilirsin. Bu alanlardan bir diğeri ise makine sektörü olabilir. Makineleşme hayatımızda önemli bir yere sahiptir. Makineleşmenin önemi sayesinde ürünlerin daha hızlı şekilde üretilebilmesi de mümkündür. Özellikle sanayi alanında hem insan gücüne hem de makine gücüne ihtiyaç duyulur. Bu alanlar arasında kendi isteklerine uygun olan bölümleri tercih ederek çalışma imkanı bulabilirsin.

Çalışma alanlarının değişmesi farklı deneyim imkanları da sunar. Bu sayede imkanların değişmesi ile birlikte görev yapabileceğin alanlar da farklılık gösterir. Sen de bu alanda çalışma yapan kişilerden biri isen ürünlerin hangi koşullar altında üretilebileceğini de öğrenerek bu alanlarda yapılan üretimlere destek de olabilirsin. Ürünlerin doğru bir şekilde üretilmesi sağlıklı olması açısından da önemlidir. Sağlıklı olan ürünlerin kullanımı sırasında tehlikeli olan durumlar da en aza indirilir.