Karaman Organize Sanayi Bölgesinde aradığın işi hala bulamadıysan İşin Olsun platformu üzerinden farklı seçenekleri değerlendirebilirsin. İşin Olsun platformu sayesinde Karaman organize sanayi bölgesinde kendi yeteneklerine ve ilgi alanına uygun işlerin tamamını bulabilirsin. Karaman organize sanayi bölgesi hakkında merak ettiğin soruların cevabı İşin Olsun platformunda.
Karaman’da hangi sanayiler var?
Karaman ili, İç Anadolu Bölgesinin tam ortasında yer alan stratejik konumuyla oldukça önemli bir şehirdir. Karaman’ın çevresinde Türkiye’nin en kalabalık illerinin çoğu bulunur. Hem bu kalabalık şehirlere yakın olması hem de sanayi anlamında gelişmiş şehirlerin yakınında bulunması sanayi sektörünü oldukça geliştirmiştir.
Karaman hem gelişmiş kara yolu ağı hem de Mersin Limanına yakın olmasıyla ihracat anlamında oldukça iyi bir konumdadır. Karaman sanayisinde sanayi siciline kayıtlı olarak öne çıkan sektörler şu şekilde sıralanır; başta gıda ürünleri olmak üzere, makine ve ekipmanları, elektrik-gaz-buhar sanayi, madencilik ve taş ocağı sektörü, kauçuk ve plastik üretimi, ağaç ve mantar ürünleri, mobilya, metalik olmayan mineral ürünler, metal sanayi, kağıt ve kağıt ürünleri, elektrikli teçhizat ürünleri, tekstil gibi sektörler Karaman sanayisinde oldukça önemli bir yer tutar.
Karaman organize sanayi bölgesinde, faaliyet gösteren firmalar çeşitli alanlarda ve pozisyonlarda çok sayıda iş imkanı sunar. Karaman organize sanayi bölgesindeki firmalar, teknik personelden idari işlerde çalışacak personele kadar vasıflı ya da vasıfsız olarak beyaz ve mavi yakalı personel istihdamı sağlar. Farklı seçenekler için Karaman iş ilanları listesini de değerlendirebilirsin.
Karaman Organize Sanayi bölgeleri
Karaman organize sanayi bölgesinin kurulma kararı 1990 yılında alınarak 50 hektarlık bir alanda kurulması kararlaştırılmıştır. Kuruluş aşamalarını tamamlayarak faaliyete geçmesiyle zamanla alanı genişlemiştir. Günümüzde ise 1024 hektarlık büyük bir alanda faaliyetlerine devam etmektedir. 313 parsel sanayi, 52 parsel hizmet destek olmak üzere 365 parsellik bir alanı kaplar.
Karaman organize sanayi bölgesinde toplamda 165 firma üretim halindedir. 12 bine yakın istihdam sağlanır. Karaman organize sanayi bölgesinin doluluk oranı %65’tir. İnşaatı bitecek parsellerdeki fabrikaların üretime başlamasıyla doluluk oranı artacaktır.
Karaman organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanları İşin Olsun platformunda! İşin Olsun ile Karaman yardımcı personel iş ilanları listesini inceleyerek kendine uygun işi bulabilirsin.
Karaman Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?
Karaman organize sanayi bölgesinde hizmet veren çok sayıda birim ve kurum bulunmaktadır. Karaman organize sanayi bölgesi alanında bulunan birimler şunlardır:
- Karaman organize sanayi bölgesinde bulunan çalışanların daha iyi vakit geçirebilmeleri için sosyal tesisler bulunur. Burada çalışanlar iş stresini atarak daha verimli bir mesai için vakit geçirirler.
- İş güvenliği ve iş sağlığını birimi.
- Çevre birimi ve danışmanlık hizmetleri birimi oluşturulmuştur.
- Acil sağlık hizmetleri birimi bulunur.
- KOSGEB’e bağlı İŞGEM ofisi vardır.
Ayrıca Karaman organize sanayinde bulunan tüm alanlarda altyapı hizmetleri aksaklığa meydan vermeden sanayicilere verilir. Karaman organize sanayi bölgesinde 24 saat kesintisiz bir şekilde firmalara elektrik dağıtımı, doğalgaz altyapısı, telefon ve internet altyapısı, su temini, atık suların boşaltım hizmeti, itfaiye hizmetleri, atık yönetim sistemi gibi pek çok alanda altyapı hizmeti sağlanır. Karaman organize sanayi bölgesinin güvenliği 7/24 güvenlik kameraları ve yeterli sayıda güvenlik personeli ile sağlanır.
İşin Olsun ile Karaman’daki tüm iş ilanlarını inceleyerek kendi yetenek ve ilgi alanların doğrultusunda en uygun işi bulabilirsin. Bu seçenekleri incelemek için de Karaman eleman iş ilanları listesini sık sık takip edebilirsin.
Karaman Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?
Karaman organize sanayi bölgesinde parsel sahipleri ve kiracılarla birlikte 165 firma üretim faaliyeti gösterir. Bu firmalarda istihdam edilen personel sayısı ise 12 bine yaklaşmış durumdadır. İnşaat çalışmaları bitecek yeni fabrika alanları ile birlikte firma sayısının 200 geçmesi, çalışan sayısının ise 15 bini geçmesi beklenti dahilindedir.
İstanbul Sanayi Odasının Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu raporunda (İSO 500) Karaman organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 1 firma bulunur. Türkiye’nin İkinci 500 Sanayi firmaları arasında ise 3 firma Karaman organize sanayi bölgesinde faaliyet gösterir. Türkiye’de ki en büyük 1000 ihracatçısından 3’üi yine Karaman organize sanayi bölgesinde bulunur.
Organize sanayi bölgesine ilave olarak Karaman merkez ilçede 3’ü aktif, 1’i ise faaliyete başlamamış toplan 4 adet küçük sanayi sitesi bulunur. Bu sanayi sitelerinde 1274 iş yeri faaliyet gösterir. Yeni açılacak olan sanayi sitesindeki firmalarla birlikte 1500’ü geçmesi plan dahilindedir. Küçük sanayi sitelerinde toplam 5 bin civarı çalışan vardır.
Karaman organize sanayi bölgesi yeni açılacak fabrika ve işletmelerle ülke ekonomisine hem üretim hem de istihdam anlamında katkı sunar. Özellikle gıda sektöründe ülkemizin öncü firmaları Karaman organize sanayi bölgesinde bulunur. Karaman organize sanayi bölgesi tarım ağırlıklı ihracat anlamında oldukça gelişmiştir.
Karaman Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?
Karaman organize sanayi bölgesinin yönetim kurulu başkanı Ali Kemal BOYNUKALIN’dır.
Karaman Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?
Karaman organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren 165 firma vardır. Çalışan sayısı 12 bine yaklaşmış durumdadır. Bu fabrikaların 64 firma gıda ürünleri, 24 firma makine ve ekipmanlar imalatı, 19 firma metal ürünleri imalatı, 18 firma hizmet destek, 11 firma basım ve matbaa sektörü, 10 firma kauçuk ve plastik ürün imalatı, 5 firma metalik olmayan mineral ürün imalatı, 4 firma diğer imalatlar, 4 firma ağaç ve mantar ürünleri imalatı, 3 firma mobilya imalatı, 2 firma giyim ve tekstil imalatı, 1 firma kağıt ve kağıt ürünleri imalatı yapar. Bölgeye yatırım yapan firmaların her geçen gün arttığını unutmamalısın.
Karaman organize sanayi bölgesinde her eğitim düzeyinden personel çalışabilir. Mavi yaka ve beyaz yaka olmak üzere çıraktan teknik personele, kalfadan vardiya amirine, ustadan işletme müdürüne, beden işçisinden büro memuruna kadar çok sayıda farklı pozisyonlarda iş imkanı bulabilirsin.
Sen de Karaman organize sanayi bölgesinde ve diğer sanayi bölgelerinde kendine uygun iş fırsatlarını İşin Olsun platformunu inceleyerek ulaşabilirsin. İş ilanı için, Karaman mutfak görevlisi iş ilanları gibi listeleri kontrol edebilirsin.
Karaman Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?
Karaman organize sanayi bölgesinde faaliyet yürüten firmalar çalıştırdığı personeller için il merkezinin belli noktalarından servis imkanı sunarlar. Servis hizmeti sağlayamayan firmalar ise çalışanlarına maaşlarına ilave olarak yol parası verirler. Karaman organize sanayi bölgesindeki firmaların bazısı vardiyalı çalışma sistemi ile 24 saat üretimi devam ettirir. Karaman organize sanayi bölgesinde çalışan personel fazla mesai yaptığında maaşlarına ilave olarak fazla mesai ücreti alırlar. Ayrıca prim, ikramiye, sosyal yardım şeklinde maaş dışında ek ödeme imkanları da sunulur.
Mesai günleri çalışılan firma ve sektöre göre değişmekle birlikte genel olarak haftanın 5 ya da 6 günüdür. Çalışanlar firmaların sunmuş olduğu imkanlar çerçevesinde ücreti firma tarafından karşılanmak suretiyle günlük yemeklerini yerler. Yemek imkanı sunamayan firmalar ise çalışanlarına yemek ücreti öderler. Gün içerisinde dinlenme ve ara molalar çalışanların yorgunluğunu atmalarını sağlar. İstihdam edilen personelin, çalışma süresiyle orantılı olarak yıllık izin hakları vardır.. Sen de Karaman organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanlarına İşin Olsun platformu üzerinde ulaşabilirsin.