İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi bölgesi rehberi

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi bölgesi rehberi

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi (KOSBİ), Türkiye’nin en büyük sanayi merkezlerinden biridir. Geniş alanını ve ulaşım açısından stratejik konumu ile Ege bölgesinin en büyük sanayi işletmelerinden biridir. Çok çeşitli sanayi faaliyetleri ve rekabetçi işletme ortamıyla altyapısı başarıyla oluşmuştur. Eğer sen de bu şehirde çalışmak ve kariyerini ilerletmek istersen İşin Olsun platformu tarafından hazırlanan bilgileri inceleyebilirsin. Ardından istediğin fırsatlara başvuruda bulunabilirsin. İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi dışında şehirdeki farklı seçenekler için İzmir eleman iş ilanları listesine de göz atabilirsin.

İzmir Kemalpaşa’da sanayi faaliyetleri

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, Ege bölgesinin sanayi altyapısını güçlendirmek amacıyla kurulmuştur. Kısa sürede gelişme göstererek bölge de etkin bir sanayi haline gelmiştir.

1990 yılında İzmir’in Kemalpaşa ilçesinde kurulan Kemalpaşa OSB, bölgenin ekonomik potansiyelini geliştirmiştir. Kısa sürede uluslararası pazarın ilgisini çekebilmiş Türkiye’nin uluslararası üretim merkezlerinden biri haline gelmiştir. KOSBİ, İzmir’in jeopolitik konumu, ulaşım ağları ve olanakları, lojistik avantajları sayesinde sanayi dünyasında önemli bir bölgedir.

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, modern teknolojileri, çevre dostu uygulamaları, enerji verimliliği ve sürdürülebilir üretim tekniklerini kullanan işletmeler sayesinde hem yerli hem de yabancı yatırımcı için ilgi çekicidir. Özellikle şehrin ve çevresinin geniş tarım alanları, yoğun nüfus ve tüketim alışkanlıkları ile ulaşım kolaylığı nedeniyle sanayileşmiş bir kenttir.

İzmir Kemalpaşa Organize sanayi bölgesindeki hangi bölümler var?

Birçok sanayi kollunun faaliyet gösterdiği Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, en fazla ev sahipliği yaptığı üretim alanı gıda, kimya, makine ve ambalaj üretimidir. KOSBİ’de yer alan başlıca üretim faaliyet sektörleri şunlardır:

  • Gıda ve tarım sanayisi: İzmir ve çevre bölgedeki tarım ürünlerinin işlenmesi yapılır. Zeytinyağı, süt ve süt ürünleri gibi bölgenin yaygın tarım ürünleri üretilmekte ve dağıtıma hazırlığı yapılır.
  • Kimya ve petrokimya sanayisi: KOSBİ’de birçok kimya ve petrokimya işletmesi bulunur. Bu işletmeler tarımsal ilaç, temizlik ürünleri, plastik ve benzeri kimyasal maddelerin üretimini yapar.
  • Makine ve metal sanayi: KOSBİ, Türkiye’nin önemli makine üretimi ve metal işleme firmalarını bünyesinde bulunduruyor. Tarım makineleri, inşaat makineleri ve çeşitli sektörlerdeki metal işleme faaliyetlerini yapar.
  • Ambalaj sanayi: Karton, plastik ve metal ambalaj ürünleri üretir. Ambalaj sanayisi, özellikle gıda ve kimya sektörünün paketleme sorununa mühim bir katkıda bulunur.

Kemalpaşa OSB’deki işletmeler hem iç hem dış pazar için ürün tedarik eder.

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi’nde 2023’de açıklanan verilere göre 500’den fazla fabrika işletmesi bulunur. Birçok üretim alanını barındıran bu bölgede fabrikalar geniş bir pazara üretim yapar. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi geniş bir alanı kapsar. Bu alanda faaliyet gösteren çoğu fabrika çevre bölge ve illerdeki üretim faaliyetini de destekler. KOSBİ’de bulunan fabrikalar genellikle modern üretim tekniklerine sahiptir. Ürün kalite standartları uygun ya da yüksek tutularak pazardaki gücünü sabit tutarak ya da yükselterek faaliyetlerine devam eder. İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde yer alan fabrikalar büyük bir çoğunluğu Ar-Ge faaliyetlerine önem vererek, yenilikçi ve katma değeri yüksek ürün üretimine odaklanarak Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesini Türkiye için daha önemli hale getirir.

Kemalpaşa Organize Sanayi bölgesi başkanı kimdir?

Organize sanayi başkanı, sanayi bölgesinin yönetiminden sorumludur. Organize sanayi başkanı, sorumlu olduğu sanayi bölgesinin gelişimine yönelik projeler oluşturur. Bölge de sanayi üretimini ve sanayicilerin sorunlarına çözüm üretir. Yeni yatırımlar ile sorumlu olduğu sanayi bölgesinin pazarını ve üretimini büyütmede kritik rol oynar. Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi(KOSBİ) Başkanı, Kamil Porsuk’tur.

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi 2023 yılının verilerine göre 2,5 milyar dolar civarında bir ihracat hacmine ulaştı. Bölgede bulunan 500’ün üzerinde işletmeye sahip olan sanayi bölgesi hem ulusal hem de uluslararası pazarda mühim bir yere sahiptir. Eğer sen de bu alandaki iş fırsatlarını değerlendirip kariyerine burada devam etmek istersen İzmir Kemalpaşa iş ilanları listesini değerlendirebilirsin. 

Bölgenin dış pazardaki başarısı uluslararası pazardaki rekabetçiliği artırmaya yönelik yatırım ve altyapı çalışmaları, stratejik konumu ve ulaşım imkanı ve bölgede üretilen kaliteli ürünlerdir. Ayrıca bölgedeki firmaların enerji ve su gibi temel ihtiyaçlar için düşük maliyetli kaynaklara yönelmesi üretim maliyetini düşürerek ihracat avantajı sağlamıştır.

Kemalpaşa Organize Sanayi bölgesi iş imkanları

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde birçok departman için geniş bir işgücü kullanılır. KOSBİ, her geçen gün büyümekte olan üretici firmaları için iş gücünü geliştiriyor ve istihdam olanaklarını arttırma yolunda ilerler. İzmir Kemalpaşa OSB, bünyesinde barındırdığı çok sayıdaki sanayi tesisi sayesinde iş arayanlar için geniş bir iş imkanı bulundurur. Mühendislikten, teknik personele, idari pozisyonlardan hizmet çalışanına kadar birçok iş dalında iş fırsatları sunar. Buradaki farklı fırsatlar için İzmir Kemalpaşa üretim elemanı iş ilanları listesini de inceleyebilirsin.

Her geçen gün pazar payı büyüyen ve yeni işletmeleri bünyesine katan Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesinde çalışmak istiyorsan en çok iş gücüne ihtiyaç duyulan ve iş ilanı bulunan iş pozisyonlarını inceleyebilirsin:

  • Mühendislik iş alanları: Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, makine, kimya, gıda ve endüstri mühendisliği bölümü mezunları için birçok iş fırsatı sunar. Mühendisler, üretim süreçlerinin iyileşmesi ve teknik personellerin verimliliğini arttırmaya yönelik çalışır. Kalite kontrol bölümünde ve Ar-Ge projelerinde de görev alırlar.
  • Teknik personel: CNC tezgah operatörü, kaynakçılar, bakım teknisyenleri, elektrik teknisyenleri, pres operatörleri ve benzeri teknik pozisyonlarda doğrudan ya da dolaylı olarak üretim alanında ve faaliyetinde bulunan personellerdir. Üretim faaliyetinin sorunsuz çalışmasını sağlamak en önemli rolüdür. Teknik iş alanları geniştir.
  • İdari ve destek personel: İdari ve destek personellerinin görevi, bölgelerdeki işletmelerin günlük işleyişinin bozmamak ve düzenini sağlamaktır. Firmaların insan kaynakları, muhasebe, pazarlama uzmanı ve reklam bölümünü kapsar.
  • Lojistik ve depolama: Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesindeki üretici firmalar, üretim süreçleri dışında ürün depolama ve dağıtımı için geniş lojistik iş gücüne ihtiyaç duyar. Lojistik ve depolama departmanı sanayi bölgeleri için istihdam alanında geniş bir paya sahiptir. Bu bölümde çalışanlar, ürünlerin zamanında ve güvenle teslim müşteriye teslim edilmesinden sorumludur. Eğer istersen depo görevlisi olarak bölgede görev alabilirsin.
  • Üretim işçileri: Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi üretim hatlarında çalışacak personele ihtiyaç duyar. Üretim işçileri, gıda işlemede, ürün paketlemede ve montaj gibi çeşitli üretim alanlarında çalışırlar.

İzmir Kemalpaşa Organize Sanayi bölgesinde çalışma koşulları

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, işletmelerde hali hazırda çalışan iş gücünü gelişmesine önem verir. Bu nedenle kapsamlı mesleki eğitim programları ve sürekli eğitim kursları düzenleyerek çalışanların hem kendilerini keşfetmelerini hem de becerilerini ustalık seviyesine çıkarmayı amaçlar. Ayrıca staj imkanları ile Türkiye’nin iş gücünü yetiştirir. Yeni mezunlar için kariyerlerine bir basamak olur. Bölgedeki firmalardaki çalışma koşulları, firma, pozisyon ve farklı durumlara göre değişir. Bu nedenle şartlar için araştırma yapmak için öncelikle pozisyonu ve işi belirlemen gerekir. 

Kemalpaşa Organize Sanayi Bölgesi, İzmir ve Türkiye’nin sanayi alt yapısında önemli bir yer tutar. Gelişmiş sanayi kolları, geniş iş imkanları ve modern üretim tesisleri ile bölge, hem yerel ekonomi hem de ulusal sanayi üretimi için kritik bir öneme sahiptir.