İstanbul Deri Organize Sanayi bölgesi rehberi

İstanbul Deri Organize Sanayi bölgesi rehberi

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi; deri, kimya, makine, otomotiv, mobilya, yat üretimi, gıda, tekstil, kozmetik, ambalaj, enerji, orman ürünleri sanayi gibi pek çok ana sektörde firmaların üretim yaptığı bir sanayi bölgesidir. Büyük ölçekli çok sayıda ulusal ve uluslararası tanınırlığı olan firmaların faaliyet gösterdiği İstanbul Deri Organize Sanayi iş arayanlara oldukça geniş bir imkan sunar. Sen de aradığın iş fırsatını, İşin Olsun platformunu kullanarak bulabilirsin. Farklı seçenekler için İstanbul iş ilanları listesini de değerlendirebilirsin.

İstanbul Deri Organize Sanayi bölgesinde hangi sanayiler var?

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi, İstanbul’da bulunan 8 adet organize sanayi bölgesinden biridir. Farklı sektörlerde pek çok firmanın buluştuğu sanayi bölgesinde, özellikle deri alanında faaliyet gösteren firmalar ağırlıklı olarak bulunur. İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmaların yaklaşık; % 40’ı deri, % 20’si kimya, % 20’si otomotiv, % 10’u makine ve %10 diğer sektörlerde faaliyet gösterir.

Gıda, tekstil, ağaç ürünleri, mobilya, ayakkabı, çanta üretimi, otomotiv yedek parça, kimyevi ürünler imalatı, plastik sanayi gibi sektörlerde faaliyet gösteren firmalar çok sayıda personel istihdam ederler. Sen de bu sektörlerde faaliyet gösteren firmalarda esnek çalışma saatleri de dahil olmak üzere tam zamanlı ve yarı zamanlı iş fırsatları bulabilirsin. 

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde çalışmak istiyorsan İşin Olsun platformu üzerinden iş ilanlarını inceleyebilirsin. İlgi alanların ve kabiliyetlerin ölçüsünde kendine uygun iş fırsatlarını İşin Olsun platformunu inceleyerek bulabilirsin. Senin için hazırlanan İstanbul Tuzla eleman iş ilanları arasından seçim yapabilirsin.

İstanbul Deri Organize Sanayi bölgeleri

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi, İstanbul’un Tuzla ilçesinde, 1982 yılında İstanbul – Kazlıçesme Organize Deri Sanayicileri Derneği tarafından kurulmuştur. 2000 yılında imzalanan protokol ile de tüzel kişilik kazanmıştır. İstanbul Deri Organize Sanayi, TEM Otoyoluna yakın bir konumdadır. Organize sanayi bölgesinin kuzey doğusundan geçer ve 2 km’ lik kısa bir bağlantı yolu ile TEM Otoyoluna ulaşılır. Sabiha Gökçen Havaalanına yaklaşık 5 km, deniz ulaşımına ise 10 km uzaklıkta bulunur. Ulaşım ve lojistik anlamda oldukça ulaşılabilir ve merkezi bir konumda bulunur.

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi; merkezi konumu, ulaşımda sağladığı avantajlar, sosyal tesisleri ile çalışanlar için bir cazibe merkezi durumundadır. İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi, yaklaşık 1000 firmaya ev sahipliği yapar. Bu firmalarda 40 bin civarında çalışan hem üretime hem de istihdama katkı sunar.

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi, merkezi konumda bulunması, çeşitli sektörlerde büyük ölçekli firmaların olması, sunulan geniş iş imkanları ile çalışmak isteyenler için oldukça avantajlı fırsatlar sunar.

İstanbul Deri Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde, firmalara üretim aşamasında yardımcı olmak üzere farklı birim ve kuruluşlar vardır. İş sağlığı ve güvenliği birimi meydana gelebilecek iş kazalarına karşı hem firmalara hem çalışanlara danışmanlık hizmeti verir. Acil sağlık hizmetlerini karşılamak üzere sağlık birimi vardır. Ayrıca İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüten firmalar, üniversite sanayi işbirliği çerçevesinde çok sayıda proje geliştirirler.

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi için, tüm alanlarda altyapı hizmetleri aralıksız firmalara sağlanır. Temel altyapı hizmetleri 24 saat kesintisiz firmalara sunularak üretimin aksaması önlenir. Ayrıca organize sanayi bölgesinin güvenliği 7/24 güvenlik kameraları ve yeterli sayıda güvenlik personeli ile sağlanır.

İşin olsun platformu ile İstanbul Tuzla’daki tüm iş ilanlarını inceleyerek kendine uygun iş fırsatlarını değerlendirebilirsin. İşin Olsun ile Tuzla’daki tüm iş ilanlarını inceleyerek kendi yetenek ve ilgi alanların doğrultusunda en uygun işi bulabilirsin. Bu seçenekleri incelemek için de Tuzla CNC işleme merkezi operatörü iş ilanları listesini sık sık takip edebilirsin. Bu şekilde CNC tezgah operatörü olarak çalışabilirsin.

İstanbul Deri Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde parsel sahipleri ve kiracılarla birlikte yaklaşık 1000 firma üretim faaliyeti gösterir. Bu firmalarda istihdam edilen personel sayısı ise 40 bine yaklaşmış durumda. İnşaat çalışmaları bitecek yeni fabrika alanları ile birlikte firma sayısının 1200’e yaklaşması, çalışan sayısının ise 50 bini geçmesi beklentisi vardır.

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren çok sayıda firma, İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu raporunda (İSO 500) yer alır. İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi hem ülke ekonomisine katkıda bulunur hem de üretim yoluyla binlerce çalışana iş fırsatı sağlar. 

İstanbul Deri Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde alınacak kararlar, yeni açılacak sanayi tesisleri, projeler, ihale süreçler gibi işlemlerin yerine getirilmesinden yönetim kurulu sorumludur. İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinin yönetim kurulu başkanı Celal KOPUZ’dur. Erdem DÜZEL ise, İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinin müdürlüğünü yapmaktadır.

İstanbul Deri Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?

İstanbul Deri Organize Sanayi faaliyet gösteren yaklaşık 1000 firma bulunur. Bu firmaların çoğu üretim sektöründe faaliyet gösterir. Dolayısıyla sektörel anlamda oldukça fazla istihdam sağlama potansiyelleri vardır. Deri sektöründe ayakkabı, çanta üretimi, petrokimya sanayi, otomotiv yedek parça, tekstil, mobilya, kozmetik, plastik sanayi, gemi ve yat sanayi, ambalaj, elektrik- elektronik, metal sanayi gibi sektörlerde büyük ölçekli firmalar faaliyet gösterir. Bu firmaların büyük bir kısmı ihracat yapar.

İstanbul Deri Organize Sanayi, üretimde oldukça çeşitli firmalar bulunması nedeniyle her eğitim düzeyinden personel istihdamı gerçekleştirir. Çıraktan ustaya, teknik personelden idari personele, muhasebeciden teknikere, güvenlik görevlisinden vardiya amirine kadar farklı unvan ve pozisyonlar için iş imkanları sunulur.

Sen de İstanbul Deri Organize Sanayi ve diğer sanayi bölgelerinde kendine uygun iş fırsatlarını İşin Olsun platformunu inceleyerek ulaşabilirsin. İş ilanı için, İstanbul Tuzla özel güvenlik elemanı iş ilanları gibi listeleri kontrol edebilirsin.

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi Çalışma Koşulları Neler?

İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet yürüten firmalar çalıştırdığı personeller için Tuzla ilçesinden ve yakın ilçelerin belirli noktalarında ulaşım anlamında servis imkanı sunarlar. Servis hizmeti sağlayamayan firmalar ise çalışanlarına maaşlarına ilave olarak yol parası verirler. İstanbul Deri Organize Sanayi firmaların bazısı vardiyalı çalışma sistemi ile 24 saat üretimi devam ettirir. İstanbul Deri Organize Sanayi çalışan personel fazla mesai yaptığında maaşlarına ilave olarak fazla mesai ücreti alırlar. Ayrıca prim, ikramiye, sosyal yardım şeklinde maaş dışında ek ödeme imkanları da sunulur.

Mesai günleri çalışılan firma ve sektöre göre değişmekle birlikte genel olarak haftanın 5 ya da 6 günüdür. Çalışanlar firmaların sunmuş olduğu imkanlar çerçevesinde ücreti firma tarafından karşılanmak suretiyle günlük yemeklerini yerler. Yemek imkanı sunamayan firmalar ise çalışanlarına yemek ücreti öderler. Gün içerisinde dinlenme ve ara molalar çalışanların yorgunluğunu atmalarını sağlar. İstihdam edilen personelin, çalışma süresiyle orantılı olarak yıllık izin hakları vardır.. Sen de İstanbul Deri Organize Sanayi Bölgesi çalışmak istiyorsan aradığın iş ilamlarına İşin Olsun platformu üzerinde ulaşabilirsin. İşin Olsun platformunda yayınlanan İstanbul Tuzla vasıfsız eleman iş ilanları listesini inceleyerek kendi yetenek ve ilgi alanına uygun işi bulabilirsin.