Isparta Süleyman Demirel organize sanayi bölgesi; Isparta ve Burdur şehir merkezlerine 26 km uzaklıkta kurulan bir sanayi alanıdır. Coğrafi konumunun sağladığı ulaşım kolaylıkları ile dikkat çeker. Aynı zamanda geniş bir alana yayılmasıyla ülke ekonomisine büyük katkı sağlayan endüstri faaliyetlerinin yürütülmesine olanak tanır. İşin Olsun platformunda Isparta Süleyman Demirel organize sanayi bölgesi hakkında detaylı bilgileri bulabilir, sanayi faaliyetleri ile ilgili yeni gelişmeleri öğrenebilirsin. Hemen yazımızı okuyarak Isparta Süleyman Demirel organize sanayi bölgesinin nasıl işlediğini ve burada faaliyet gösteren sanayilerin hangi sektörde yer aldığını öğrenebilirsin.
Isparta Süleyman Demirel organize sanayi bölgesi, İzmir-Antalya-Ankara karayolu kavşağında yer alır. Lokasyonunun sağladığı ulaşım avantajı sayesinde farklı sektörlerde hizmet veren birçok firma bölgeye yoğun ilgi gösterir. Sanayi faaliyetleri Ar-Ge çalışmalarına önem verilerek yürütülür. Bölgede hizmet veren firmalar yeni teknolojileri üretime entegre eder. Bölgedeki firmalar, üretim koşullarını çevreye duyarlılıkla gerçekleştirir. Şehirdeki farklı seçenekler için Isparta iş ilanları listesini inceleyebilirsin.
Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi bölgesinde sanayi faaliyetleri
Isparta Süleyman Demirel organizede birçok farklı sektörde hizmet veren firmalar bulunur. Genel olarak bölgedeki sanayi faaliyetleri tekstil, ağaç ürünleri, gıda sanayi, metal ve kimya sanayidir.
- Tekstil sanayi faaliyetleri; Isparta’nın köklü tekstil geçmişi sanayi bölgesinde kendini gösterir. Pamuklu ve yünlü dokuma, hazır giyim gibi tekstil ürünleri üreten birçok firma faaliyetlerini başarıyla yürütülür. Üretilen iplikler kullanılarak çeşitli kumaş dokumaları yapılır. Dokunan kumaşların renklendirilmesi ve desenlerin işlenmesi işlemleri uygulanır. Ayrıca endüstriyel amaçlarla ihtiyaç duyulan özel tekstil ürünleri üretilir.
- Ağaç ürünleri sanayi faaliyetleri; bölgede kereste, ahşap mobilya, parkeler, ahşap kaplamalar gibi çok yönlü ahşap ürünler üretilir. Bölgenin ağaç kaynakları bakımından zengin olması, ahşap ürünler üreten firmaların faaliyetlerin yürütülmesinde önemli bir katkı sağlar.
- Gıda sanayi faaliyetleri; bölgenin tarım alanındaki verimliliği gıda sanayi faaliyetlerinin başarıyla yürütülmesine olanak tanır. Yetişen elma, armut, çilek gibi meyvelerin yanı sıra çeşitli sebzelerin işlenmesi, konserve, kurutulmuş ürünler, reçel gibi ürünlere dönüştürülür. Ayrıca tavuk, hindi gibi kümes hayvanlarının işlenmesi ve şarküteri ürünleri üretimi yapılır. Sektördeki seçeneklere Isparta gıda üretim elemanı iş ilanları listesinden ulaşabilirsin.
- Metal sanayi faaliyetleri; bölgede lazer kesim, plazma kesim, CNC tezgahları ile metal levhaların kesilmesi, bükülmesi ve şekillendirilmesi işlemleri yürütülür. Farklı metal parçalarının birleştirilmesi için farklı kaynak yöntemleri uygulanır. Kalıp dökümüyle metal parçaların üretimi yapılır. Otomotiv sektörü, inşaat sektörü, beyaz eşya sektörü gibi farklı sektörlere yönelik metal parçalar ve ürünler üretilir. Bölgedeki bu seçeneklere Isparta eleman iş ilanları listesinden de ulaşabilirsin.
- Kimya sanayi faaliyetleri; bölgede inşaat, otomotiv ve diğer endüstrilerde kullanılan boya ve vernik çeşitlerinin üretimi yapılır. Deterjan, kozmetik, ilaç gibi ürünlerde kullanılan temel kimyasal maddelerin imalatı gerçekleştirilir. Ayrıca endüstriyel ve evsel atık suların arıtımında kullanılan kimyasal maddeler üretilir.
Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi bölgesinde hangi sanayiler var?
Ülkenin gelişen endüstri alanlarından biri olan Isparta Süleyman Demirel organize sanayi, birçok farklı sektörde hizmet veren büyük ve küçük ölçekli firmalara ev sahipliği yapar. Bölgenin doğal ve coğrafi koşullarından faydalanarak birçok sektörlerdeki firmalar faaliyetlerini başarıyla yürütür. Bölgede yer alan başlıca sanayiler şu şekilde sıralanabilir:
- Isparta Süleyman Demirel organizede tarımsal faaliyetler nedeniyle önemli bir merkez haline gelmiştir. Büyük gıda fabrikaları dahil olmak üzere birçok firma faaliyetlerini başarıyla sürdürür. Her geçen gün gelişmekte olan gıda sanayi çalışmaları ülke ekonomisine büyük çapta katkı sağlar.
- Isparta Süleyman Demirel organizede önemli bir yere sahiptir. Birçok metal işleme atölyeleri bölgede faaliyetlerini yürütür. Ayrıca metal kalıp dökme, metal birleştirme gibi çeşitli uygulamalar yapılarak inşaat, otomotiv yan sanayi gibi farklı sektörlerin ihtiyaç duyduğu metal üretimi sağlanır.
- Bölgede gıda ve inşaat sektörlerinde kullanılan yardımcı kimyasal maddelerin üretimi yapılır. Bu maddeler arasında gıda katkı maddeleri, inşaat kimyasalları, temizlik malzemeleri gibi ürünler dikkat çeker. Birçok kimya sanayi sektöründe çalışan firma organize sanayi bölgesinde faaliyetlerini başarıyla sürdürür.
- Bölge ahşap malzeme bakımından oldukça zengin kaynaklara sahiptir. Bu bakımdan bölgede ahşap mobilya, panel kapı, kapı ve doğrama gibi ahşap malzemelerin üretimini yapan birçok büyük ve küçük ölçekli firma yer alır.
- Bölgede pamuk, elyaf, yün gibi çeşitli ipliklerin üretimi yapılır. Aynı zamanda bölgede hazır giyim alanında birçok firma faaliyetlerini başarıyla yürütür.
Bölge yeni yatırım yapmak isteyen yatırımcılar için cazip fırsatlar sunar. Sanayi sektöründe çeşitlilik yaratması bakımından farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalara öncülük tanır. Ülke endüstrisinin gelişmesine katkı sağlayacak yeniliklere pozisyon açmasıyla dikkat çeker.
Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi bölgeleri
Isparta organize sanayi bölgesi, çok sayıda farklı sektörden yüzlerce firmaya ev sahipliği yapar. Bölgelerden ziyade yerleşim alanları sektörel bazlı düzenlenmiştir. Tekstil faaliyetlerini yürüten firmalar belirli bir alanda toplanmıştır. Gıda faaliyetlerini yürüten firmalar aynı alanda bir araya getirilmiştir. Bölge sürekli gelişim gösterdiği için aynı zamanda gelişmelerle beraber büyümektedir. Büyümesi nedeniyle bölgelerin sınırları da zaman içinde değişiklik gösterebilir.
Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi Bölgesinde hangi bölümler var?
Isparta Organize Sanayi bölgesi, fiziksel olarak belirlenmiş kesin bölümlere ayrılmış bir yapıya sahip değildir. Daha çok, içinde barındırdığı farklı sektörlere göre bölünmüştür. Isparta organize sanayi bölgesinin içinde Isparta Uygulamalı Bilimler Üniversitesi’ne bağlı bir meslek yüksekokulu yer alır. Bu sayede bölgedeki sanayinin ihtiyaç duyduğu nitelikli insan kaynağı yetiştirilir.
Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?
Isparta organize sanayi bölgesi sürekli gelişmekte ve büyümekte olan bir sanayi merkezidir. Bölgede birçok farklı sektörde hizmet veren yüzlerce fabrika bulunur. Fabrika sayısı bölgedeki gelişmelerden dolayı farklılık gösterebilir. Yeni faaliyete geçen fabrikalar olabileceği gibi faaliyetlerini yürütmeyi bırakan fabrikalar da bulunabilir. Bu nedenle güncel ve doğru bilgi için Isparta organize sanayi bölgesindeki firmalar tarafından verilen Isparta vasıfsız eleman iş ilanları listesini takip edebilirsin.
Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?
Isparta organize sanayi bölgesi başkanı ve yönetim kurulu belirli sürelerle göreve atanır. Bu nedenle başkanın kim olduğuyla ilgili verilen bilgiler güncelliğini yitirebilir. En güncel ve doğru bilgileri Isparta organize sanayi bölgesinin web sitesini takip ederek öğrenebilirsin.
Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?
Isparta organize sanayi bölgesinde birçok farklı sektörde hizmet veren yüzlerce firma bulunur. Bu firmalar zaman zaman bünyelerinde çalışacak elamanlara ihtiyaç duyar. Tekstil üretimi, mobilya üretimi, gıda üretimi, metal işleme gibi alanlarda doğrudan üretim yapan iş imkânları doğar. Aynı zamanda makine ve ekipmanların bakım onarımında görev alacak teknisyen ve mühendislere sıklıkla ihtiyaç duyulur. Kalite kontrol, lojistik alanlarında yer alan yeni iş fırsatlarını takip edebilirsin. Eğer tekstil sektörü için seçenekleri değerlendirmek istersen Isparta tekstil teknikeri iş ilanları listesini inceleyebilirsin.
Isparta Süleyman Demirel Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?
Isparta organize sanayi bölgesi çalışma koşulları sektörlere ve iş pozisyonlarına göre farklılıklar gösterebilir. Çalışma koşulları firmalar tarafından düzenlenen iş sözleşmesinde açıkça belirtilir. Çalışanlar sosyal haklarını imzaladıkları iş sözleşmesinden öğrenebilir. Bazı firmalarda ve pozisyonlarda çalışma saatleri vardiya sistemine göre belirlenebilir. Çalışanların ücretleri bağlı bulundukları sektöre ve iş pozisyonuna göre değişiklik gösterebilir.