Çorum Organize Sanayi Bölgesinde sana uygun işlerin tamamını İşin Olsun platformunda bulabilirsin. Çorum organize sanayi bölgesi hakkında merak ettiğin tüm soruların cevabına İşin Olsun üzerinden ulaşabilirsin. Özellikle tarım kaynaklı sanayi kolu ile öne çıkan Çorum’da farklı iş fırsatlarına ulaşmak için Çorum iş ilanları listesini de değerlendirebilirsin.
Çorum’da hangi sanayiler var?
Çorum bulunduğu konum itibariyle ülkemizin tam ortasında bölgeleri birbirine bağlayan işlek bir geçiş noktasında bulunur. Karadeniz bölgesini İç Anadolu’ya, Doğu illerini ise batıya bağlayan merkez konumundadır. Tarih ve kültür şehri olmasının yanında gelişen sanayisiyle de Türkiye ekonomisine katkı sağlar. Başkent Ankara’ya ve Samsun Limanı’na yakın olması ticaret ve sanayi sektörüne de canlılık katar. Lojistik anlamda Samsun Limanına yakın olması ürün ihracatında kolaylık sağlar. Çorum sanayisinde; ar-ge çalışmalarının yürütüldüğü teknokentin bulunması, ulaşım altyapısında ve lojistikte geçiş noktasında bulunması, üniversite-sanayi işbirliğini mümkün olması, üretim için verilen teşvik ve istisna uygulamaları ile (KDV istisnası uygulaması, gümrük vergisinden muafiyeti, gelir/kurumlar vergisi indirimi, faiz desteği, SGK işveren prim desteği) alanlarda yatırım yapılabilir imkanlar sunar.
Çorum ilinde 3 adet organize sanayi bölgesi (Çorum, Osmancık ve Sungurlu organize sanayi bölgesi), 7 adet küçük sanayi bölgesi bulunur (Çorum merkez, Sungurlu, Osmancık, Alaca, İskilip, Kargı ve Bayat ilçelerinde). Bu sanayi bölgelerinde mobilyadan makine sektörüne, gıda sektöründen plastik sanayiye, tıbbı medikal sektörden kimya sanayiye kadar pek çok alanda üretim yapılır. Bu bölgedeki çeşitli seçeneklere ulaşmak için Çorum eleman iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.
Çorum Organize Sanayi bölgeleri
Organize sanayi bölgeleri Türkiye’de üretimi daha planlı ve sistematik hale getirerek yerleşik bir sanayi modeli olmak amacıyla kurulmuştur. 1960’lı yılların başlarında başlayan planlı kalkınma modeli ile ülkenin tamamına organize sanayi bölgeleri yaygınlaştırılmıştır. Böylece farklı sektörlerde farklı ürün üretimi yapan pek çok işletme bir araya getirilerek daha entegre bir üretim ortamı oluşturulmuştur.
Çorum’da toplam 3 adet karma organize sanayi bölgesi bulunur. Bu organize sanayi bölgeleri; Çorum organize sanayi bölgesi, Osmancık organize sanayi bölgesi ve Sungurlu organize sanayi bölgesidir. Çorum organize sanayi bölgesi 1977 yılında kurulmuştur. Kurulduğu yıllarda şu anki bulunduğu alanda 260 hektar, 1997 yılında Tevsii alanda 177 hektar, 2006 yılında 13 hektar ve 2008 yılında da 215 hektarlık ilave alanlar eklenmiştir. Böylece Çorum organize sanayi bölgesi toplamda 665 hektarlık geniş bir alan üzerinde faaliyetlerine devam eder. Bu bölgelerin tamamındaki alanlar 238 adet sanayi parseline bölünmüştür. Çorum organize sanayi bölgesinde çok sayıda ve farklı sektörlerde firma üretim yapmaktadır. Çorum organize sanayi bölgesinde üretim yapılan alanlar şöyledir; makine teçhizat, tarım ve zirai aletler, tıbbi medikal ürünler, ağaç ve ağaç ürünleri, plastik üretimi, elektro plastik ürünler, gıda ürünleri üretimi, kimyasal ürün üretimi, seramik malzemeleri üretimi, mermer, ısı yalıtım malzemeleri, prefabrik yapı elemanları, döküm üretimi, otomotiv yan sanayi, giyim ve tekstil ürünleri, mobilya üretimi, metal sanayi gibi pek çok sektörel alanda tesisler yer alır. Çorum iline 58 km uzaklıkta bulunan Merzifon Havaalanı yurt içi ve yurt dışı seyahatlerde sanayicilere ve çalışanlara büyük kolaylık sağlar.
Çorum organize sanayinde bulunan tüm alanlarda altyapı hizmetleri aksaklığa meydan vermeden sanayicilere verilir. Çorum organize sanayi bölgesinde 24 saat kesintisiz bir şekilde firmalara elektrik dağıtımı, doğalgaz altyapısı, telefon ve internet altyapısı, su temini, atık suların boşaltım hizmeti, itfaiye hizmetleri, atık yönetim sistemi gibi pek çok alanda altyapı hizmeti sağlanır. Çorum organize sanayi bölgesinin güvenliği 7/24 güvenlik kameraları ve yeterli sayıda güvenlik personeli ile sağlanır. Sen de Çorum organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanları İşin Olsun platformunda bulabilirsin. Çorum servis personeli iş ilanları gibi seçenekleri de değerlendirebilirsin.
Çorum Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?
Çorum organize sanayi bölgesinde hizmet veren çok sayıda kurum bulunmaktadır. Çorum organize sanayi bölgesi alanında bulunan birimler şunlardır:
- Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) Çorum Merkez Müdürlüğü.
- Türk Standartları Enstitüsü (TSE) Çorum İl Müdürlüğü.
- Çevre birimi ve danışmanlık hizmetleri birimi.
- Acil sağlık hizmetleri birimi.
- Ortak sağlık ve güvenlik birimi hizmetleri.
- Çorum organize sanayi bölgesi Teknoloji Geliştirme Bölgesi.
- 24 derslikli Çorum organize sanayi bölgesi Endüstri Meslek Lisesi.
Çorum Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?
Organize sanayi bölgeleri farklı sektörden pek çok üretim yapan firmayı bir araya getirerek entegre bir üretim alanı oluşturur. Bu sayede değişik üretim alanlarından firmalar birbiriyle çalışma fırsatı bularak daha organize bir üretim yaparlar. Çorum organize sanayi bölgesinde de, farklı sektörlerde üretim yapan ve hizmet sunan 157 adet firma aktif olarak faaliyetine devam eder. Çorum organize sanayi bölgesinin doluluk oranı %100’e yakındır. Çorum organize sanayi bölgesinde 10 bine yakın çalışan istihdam edilir. Çorum organize sanayi bölgesinde, inşaat ve proje çalışmaları devam eden işletmelerin de faaliyete geçmeleri sonrasında istihdam sayısının 10 bini geçmesi beklenti dahilindedir. Fabrikalar dışında çeşitli hizmet seçenekleri için Çorum saha satış sorumlusu iş ilanları listesini değerlendirebilirsin.
Çorum Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?
Çorum organize sanayi bölgesinin yönetim kurulu başkanı Çetin Başaranhıncal’dır.
Çorum Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?
İş imkanlarının büyük bir çoğunluğu illerde bulunan organize sanayi bölgeleri tarafından talep edilir. Organize sanayi bölgelerinde pek çok sektörde firma üretim ve hizmet gerçekleştirir. Yapılan bu üretim faaliyetlerini gerçekleştirecek personeli de istihdam ederler. Çorum organize sanayi bölgesinde farklı sektörlerde farklı pozisyonlarda çok sayıda pozisyon için iş imkanı vardır. İster vasıflı ister vasıfsız olsun organize sanayi bölgelerinde her eğitim düzeyinden personel çalışabilir. Çırak, kalfa, beden işçisi, usta, teknik personel, büro memuru, şef, vardiya amiri, müdür gibi pek çok pozisyonda istihdam gerçekleşir.
Çorum organize sanayi bölgesinde de, faaliyet gösteren firmalar çeşitli alanlarda ve pozisyonlarda çok sayıda iş imkanı sunar. Çorum organize sanayi bölgesindeki firmalar, teknik personelden idari işlerde çalışacak personele kadar vasıflı ya da vasıfsız olarak beyaz ve mavi yakalı personel istihdamı sağlar. Sen de Çorum organize sanayi bölgesinde kendine uygun iş fırsatlarını İşin Olsun’u inceleyerek ulaşabilirsin.
Çorum Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?
Çorum organize sanayi bölgesinde bulunan firmalarda istihdam edilen personel için şehrin çeşitli noktalarından servis imkanı bulunur. Çorum organize sanayi bölgesinde bazı firmalar vardiyalı çalışma sistemi uygular. Fazla mesai yapıldığında mesai ücreti ödenir. Gün içerisinde ara dinlenme ve yemek mola süreleri vardır. Mesai günleri genelde Çorum organize sanayi bölgesindeki firmalarda haftanın 5 ya da 6 günü olur. Çorum organize sanayi bölgesinde çalışanların yasal olarak yıllık izin hakları vardır. Yasal mevzuatlara göre kullanılması yasaya göre belirlenmiş yıllık izin süreleri şöyledir:
- İşçinin iş yerinde bir yıldan beş yıla kadar (beş yıl dahil) hizmet süresi varsa kullanılacak yıllık izin süresi 14 günden az olamaz.
- Beş yıldan fazla on beş yıldan az hizmeti varsa kullanılacak izin 20 günden az olamaz.
- On beş yıl ve daha fazla hizmeti varsa kullanılacak izin 26 günden az olamaz.
- Yer altı işlerinde çalışanlar açısından söz konusu sürelere dörder gün ilave edilir.