Çanakkale organize sanayi bölgesi, şehrin ve bulunduğu çevrenin önemli istihdam kaynakları arasında yer alır. Sen de Çanakkale organize sanayi bölgesinde kendine uygun iş fırsatlarını İşin Olsun platformunu inceleyerek ulaşabilirsin. 1915 Çanakkale Köprüsü’nün faaliyete geçmesiyle birlikte ulaşım anlamında oldukça gelişmiştir. Ar-ge çalışmalarının yürütüldüğü Teknopark merkezine sahip olması, ulaşım altyapısı, üniversite-sanayi işbirliğini mümkün kılmasıyla, üretim için verilen teşvik ve istisna uygulamaları ile farklı alanlarda yatırım yapılabilir imkanlar sunar.
Çanakkale’de hangi sanayiler var?
Çanakkale bulunduğu konum itibariyle İstanbul, İzmir ve Bursa gibi büyük şehirlere yakın olmasından dolayı lojistik anlamda oldukça önemli bir geçiş noktasındadır. Deniz yolu, kara yolu, hava yolu olarak ulaşım açısından alternatifler sunar.
Çanakkale’de bulunan sanayi kollarının dağılımına bakacak olursan; sanayi siciline kayıtlı işletmelerin faaliyet alanları göz önünde bulundurulduğunda gıda ürünleri imalatı ilk sırada yer aldığını görebilirsin. Gıda imalatını mobilya imalatı, diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı ile mantar ürünleri imalatı ve ağaç, ağaç ürünleri alanındaki firmalar takip eder. Çanakkale şehrinde; 2 adet organize sanayi bölgesi vardır. Ayrıca 1 adet gıda ihtisas organize sanayi bölgesi ile 7 adet küçük sanayi sitesi bulunur. Eğer Çanakkale’de ya da yakın bir şehirde yaşıyorsan Çanakkale seramik ustası iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.
Çanakkale Organize Sanayi bölgeleri
Türkiye’de 1960 yılının başlarında başlayan planlı kalkınma dönemi ile sanayi sektörü, üretim faaliyetleri için öncü bir sektör olmuştur. Ekonomik dengenin kurularak toplumsal ve ekonomik kalkınmayı sağlamak adına uzun vadede sanayileşmenin önemi ortaya çıkmıştır. Bu kapsamda Türkiye’nin tamamına yayılacak şekilde sanayinin geliştirilmesi amaçlanmıştır. Bu amaç doğrultusunda ilk olarak 1962’de Bursa şehrinde ilk organize sanayi bölgesi kurulmuştur. Buna ilave olarak tüm şehirlerde organize sanayi bölgeleri oluşturulmuştur.
Çanakkale’de toplam 2 adet organize sanayi bölgesi vardır. Biri il merkezinde, diğeri Biga ilçesindedir. Biga’daki seçenekler için Çanakkale Biga iş ilanları listesini de kontrol edebilirsin.
Çanakkale’nin merkez ilçesinde bulunan Çanakkale organize sanayi bölgesi 4562 sayılı Organize Sanayi Bölgeleri Kanunu hükümlerine göre 1997 yılında kurularak, bir özel hukuk tüzel kişiliği elde etmiştir. Kuruluş protokolünün imzalanması sonrasında 2001 yılında kuruluş aşamalarını tamamlayarak faaliyetine başlamıştır. Kurulduğu yılda 94 adet parseli olan Çanakkale organize sanayi bölgesinin güncel olarak 67 adet parseli vardır. 620.848 metrekarelik sanayi parseli toplamda 108 hektarlık bir alanı kaplar.
Çanakkale organize sanayi bölgesinde tüm parsellerde altyapı hizmetleri kesintisiz bir biçimde veriliyor. 24 saat esasına göre firmalara elektrik dağıtımı, doğal gaz altyapısı, su temini, atık suların boşaltım hizmeti, atık yönetim sistemi gibi pek çok alanda altyapı hizmeti sağlar. Ayrıca Çanakkale organize sanayi bölgesinin güvenliği 7/24 güvenlik kameraları ve yeterli sayıda güvenlik personeli ile sağlanır. Bursa karayolu üzerinde bulunan Çanakkale organize sanayi bölgesi, lojistik imkanlar açısından gümrük faaliyetlerine ve deniz ulaşımına oldukça yakın bir konumda bulunur.
Çanakkale Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?
Çanakkale organize sanayi bölgesinde sektörel bazda çok sayıda bölüm bulunur. Bu bölümlerde farklı sektördeki firmalar faaliyetlerini sürdürür. Çanakkale organize sanayi bölgesinde üretim yapılan alanlar genel olarak; otomotiv, gıda, PVC, orman ürünleri, tarımsal sulama boruları üretimi, mobilya aksesuar üreticileri, banyo aksesuar grubu üretimi, rulman ve diğer aksesuar üreticileri, mermer işleme tesisleri, alüminyum ve demir uygulamaları, konteyner ve prefabrik imalatı, beton parke taşı imalatı, yöresel tatların üretim alanları gibi bir çok alanda faaliyet veren işletmeler mevcuttur.
Çanakkale Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?
Farklı sektörlerde üretim yapan işletmeleri organize sanayi bölgeleri bir araya getirerek farklı üretim alanlarının bir arada olmasını sağlar. Böylece sanayinin değişik alanları iç içe çalışma ve üretme fırsatı yakalar. Çanakkale organize sanayi bölgesinde de, farklı sektörlerde üretim yapan ve hizmet sunan 67 adet firma aktif olarak faaliyetine devam eder. Çanakkale organize sanayi bölgesinin doluluk oranı %100’dür. Çanakkale organize sanayi bölgesinde 1300’e yakın çalışan istihdam edilir. İnşaat ve proje çalışmaları devam eden işletmelerin de faaliyete geçmeleri sonrasında istihdam sayısının Çanakkale organize sanayi bölgesinde 1500’e ulaşması amaçlanır.
Çanakkale Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?
Çanakkale organize sanayi bölgesinin yönetim kurulu başkanı Fahreddin Ersoy’dur.
Çanakkale Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?
İş imkanlarının büyük bir çoğunluğu illerde bulunan organize sanayi bölgeleri tarafından sunulur. Organize sanayi bölgelerinde pek çok sektörde firma üretim ve hizmet gerçekleştirir. Yapılan bu üretim faaliyetlerini gerçekleştirecek personeli de istihdam ederler. Organize sanayi bölgelerinde farklı sektörlerde farklı pozisyonlarda çok sayıda pozisyon için iş imkanı vardır. İster vasıflı ister vasıfsız olsun organize sanayi bölgelerinde her eğitim düzeyinden personel çalışabilir. Çırak, kalfa, beden işçisi, usta, teknik personel, büro memuru, şef, vardiya amiri, müdür gibi pek çok pozisyonda istihdam gerçekleşir.
Çanakkale organize sanayi bölgesinde de, faaliyet gösteren firmalar çeşitli alanlarda ve pozisyonlarda çok sayıda iş imkanı sunar. Çanakkale organize sanayi bölgesindeki firmalar, teknik personelden idari işlerde çalışacak personele kadar vasıflı ya da vasıfsız olarak beyaz ve mavi yakalı personel istihdamı sağlar. Çanakkale organize sanayi bölgesi genelinde istihdam yoğunluğunun en fazla olduğu sektörün gıda ürünleri imalatı olduğu görülür.
Çanakkale organize sanayi bölgesinde, diğer metalik olmayan mineral ürünlerin imalatı, mobilya imalatı, ana metal sanayi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, kauçuk ve plastik ürünlerin imalatı şeklinde sıralanabilecek sektörler istihdam yoğunluğu olan diğer sektörler arasındadır. Çanakkale organize sanayi bölgesinde istihdam edilecek personellerin dağılımına bakacak olursan; kaynakçı, boya ustası, prefabrik ustası, çelik konstrüksiyon ustası, gazaltı ustası, marangoz, pres ustası, CNC operatörü, tornacı, forklift operatörü, yurt dışı satış temsilcisi, muhasebeci, idari işler görevlisi, beden işçisi, gıda mühendisi, üretim personeli gibi çeşitli alanlarda ve farklı pozisyonlarda personeller aranır. Çanakkale için farklı iş kollarını ve sektörleri değerlendirmek için iş aramaya başlayabilirsin. Bunun için Çanakkale gıda üretim elemanı iş ilanları gibi listeleri kontrol edebilirsin.
Çanakkale Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?
Çanakkale organize sanayi bölgesinde bulunan firmalarda istihdam edilen personel için şehrin çeşitli noktalarından servis imkanı bulunur. Mesai günleri genelde Çanakkale organize sanayi bölgesindeki firmalarda haftanın 5 ya da 6 günü olur. Çanakkale organize sanayi bölgesinde bazı firmalar vardiyalı çalışma sistemi uygular. Fazla mesai yapıldığında mesai ücreti ödenir. Yemek molası ve gün içerisinde ara dinlenme süreleri vardır. Çalışma koşulları firmalara göre değişebilir. Bu nedenle en güncel Çanakkale iş ilanları listesini kontrol edebilir, şartları inceleyebilirsin.
Çanakkale organize sanayi bölgesinde çalışılan pozisyona göre bazı çalışma koşulları da değişir. Örneğin gıda üretimi yapılan bir firmada çalışıyorsan gerekli hijyenik şartları taşımalı, istenen test ve tahlillerden olumlu sonuç alman gerekir. Teknik bir pozisyon için istihdam edilecekse pozisyonun gerektirdiği teknik eğitim ve kurs belgelerine sahip olmak gerekir. Çanakkale organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanlarına İşin Olsun platformu üzerinden ulaşabilirsin. İşin Olsun Çanakkale organize sanayi bölgesi iş ilanlarını inceleyerek kendine uygun işi bulabilirsin.