Balıkesir Organize Sanayi bölgesi rehberi

Balıkesir Organize Sanayi bölgesi rehberi

Kendi yeteneğine ve ilgi alanına uygun işi hala bulamadın mı? Öyleyse; Balıkesir organize sanayi bölgesinde sana uygun işlerin tamamını İşin Olsun platformunda bulabilirsin. Balıkesir organize sanayi bölgesi hakkında merak ettiğin tüm soruların cevabını İşin Olsun platformunda bulabilirsin.

Balıkesir’de hangi sanayiler var?

Balıkesir konumu itibariyle hem Marmara Bölgesi’nde hem Ege Bölgesi’nde toprakları olan bir şehirdir. İstanbul, İzmir, Bursa, Manisa gibi büyükşehirlere yakın olması lojistik imkanlar açısından gelişme göstermesini sağlamıştır. Bandırma Limanı’nın Balıkesir’e yakın olması sayesinde üretilen sanayi ürünlerinin deniz yoluyla nakledilmesi de kolaylaşır. Balıkesir organize sanayi bölgesi üretilen ürün çeşitliliği ve gelişen sanayisiyle de Türkiye ekonomisine katkı sağlar. Bandırma Limanı’nın bulunması ticaret ve sanayi sektörüne de canlılık katar. Balıkesir sanayisinde; ar-ge çalışmalarının yürütüldüğü teknokentin bulunması, ulaşım altyapısında ve lojistikte geçiş noktasında bulunması, üniversite-sanayi işbirliğini mümkün olması avantajlı ve yatırım yapılabilir imkanlar sunmasıyla da ön plana çıkar. Karma organize sanayi bölgesi ve ihtisas organize sanayi bölgesi olmak üzere Balıkesir’de 9 organize sanayi bölgesi bulunur. Ayrıca toplamda 2128 firmanın faaliyet gösterdiği 8 adet küçük sanayi sitesi de vardır. 

Balıkesir Organize Sanayi bölgeleri

Balıkesir organize sanayi bölgesi Altıeylül ilçesinde Savaştepe yolu 7.km’de bulunur. Temeli 1976 yılında atılarak 570 hektar alanda kurulmuştur. Balıkesir organize sanayi bölgesi 1994 yılında aktif olarak faaliyete başlamıştır. Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi’nin genişleme çalışmaları günümüzde hızla devam ediyor. Bu kapsamda yapılan genişleme çalışması ile organize sanayi bölgesinin alanı 1453 hektarlık bir alana yayılması beklenir.

Gökköy Lojistik Merkezi Balıkesir organize sanayi bölgesine sadece 500 metre uzaklıktadır. Balıkesir organize sanayi bölgesinde üretilen ürünler Gökköy Lojistik Merkezi’nden kolaylıkla Bandırma Limanı’na taşınarak dünya pazarları ile buluşur. Balıkesir organize sanayi bölgesinde su, doğalgaz, yol, elektrik, arıtma tesisi gibi altyapı çalışmaları 24 saat kesintisiz firmalara sağlanır. 900 kWh’lik güneş enerji santrali Balıkesir organize sanayi bölgesinde kurularak firmaların hizmetine sunulmuştur. Firmalar üretim sürecinde kullandıkları lojistik faaliyetlerini aksatmadan devam ettirebilmeleri ve ana yollar üzerinde düzensiz duraklamalara sebebiyet vermemesi için kamyon ve tır park alanı inşa edildi. Balıkesir organize sanayi bölgesinde işletmelerin kullanımına açık ve çeşitli organizasyonlarda kullanmak üzere 350 kişilik konferans salonu bulunur.

Gümrük Müdürlüğü Balıkesir organize sanayi bölgesine kurulmuş ve 2022 yılında hizmete açılmıştır. Oldukça geniş bir alanda kurulan Mesleki ve Teknik Anadolu Lisesi, Balıkesir organize sanayi bölgesi içinde yer alır. Mesleki ve teknik okuldan her yıl çeşitli meslek kollarında uzmanlaşan yaklaşık 200 teknisyen mezun olur. Kadın çalışan sayısını artırmak maksadıyla Balıkesir organize sanayi bölgesinin içine Neşe Fabrikası Gündüz Bakımevi kurulmuştur. Böylece kadınlar istihdama destek verirken çocuklarda emin ellerde eğitim alır. 

Sen de Balıkesir organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanları İşin Olsun’da! İşin Olsun platformunu inceleyerek Balıkesir organize sanayi bölgesi iş ilanlarından kendine uygun işi bulabilirsin. Eğer Balıkesir’de ve ya yakın bir yerde yaşıyorsan Balıkesir forklift operatörü iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.

Balıkesir Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Balıkesir organize sanayi bölgesinde çeşitli sektörde çok sayıda firma üretim yapar. Balıkesir organize sanayi bölgesinde bulunan belli başlı bölümler; gıda, zeytin ve zeytincilik ürünleri, yem sanayi, enerji, madencilik, kimya, tekstil, otomotiv, tarım, plastik, çelik yapı, makine, mobilya üretimi olmak üzere çok sayıda bölüm mevcuttur. Üretim yapan firmalara ve çalışanlara katkı sağlamak amacıyla; mesleki belgelendirme merkezi, kontrol izleme merkezi, itfaiye, Balıkesir organize sanayi bölgesinin içinde bulunan Jandarma karakolu, mesleki ve teknik eğitim merkezi, gündüz bakımevi gibi birimler oluşturuldu. Buradaki farklı seçenekler için Balıkesir iş ilanları listesini takip edebilirsin.

Balıkesir Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

Organize sanayi bölgeleri pek çok sektörden üretim yapan farklı firmayı bir araya getirerek bütünleşik bir üretim alanı oluşturur. Bu sayede değişik üretim alanlarından firmalar birbiriyle çalışma fırsatı bularak daha organize bir üretim yaparlar. Balıkesir organize sanayi bölgesinde de, farklı sektörlerde üretim yapan ve hizmet sunan 200’den fazla firma aktif olarak faaliyetine devam ediyor. İstanbul Sanayi Odası’nın her yıl düzenli olarak açıkladığı Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu (İSO 500) içerisinde Balıkesir organize sanayi bölgesinden 9 firma bulunur. Ayrıca 5 firmada ikinci İSO 500 sıralamasında yer alır. Yani Türkiye’de üretim yapan en büyük 1000 firmadan 14’ü Balıkesir organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteriyor. Balıkesir organize sanayi bölgesinin doluluk oranı %100’dür. Balıkesir organize sanayi bölgesinde 20 bine yakın çalışan istihdam ediliyor. Balıkesir organize sanayi bölgesinde, inşaat ve proje çalışmaları devam eden işletmelerin de faaliyete geçmeleri sonrasında istihdam sayısının 25 bini geçmesi bekleniyor.

Balıkesir bölgesi iş ilanları için buraya tıklayabilirsiniz.

Balıkesir Organize Sanayi Bölgesi Başkanı Kim?

Balıkesir Organize Sanayi bölgesinin müdürü Akın ÜNAL’dır.

Balıkesir Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?

Organize sanayi bölgelerindeki firmalar pek çok alanda ve pozisyonda iş imkânı sağlar. Balıkesir organize sanayi bölgesinde çok sayıda firma üretim faaliyetini yerine getirirken çeşitli unvan ve pozisyonlarda personel de istihdam eder. İster vasıflı ister vasıfsız personel olsun her eğitim düzeyinden personel Balıkesir organize sanayi bölgesinde çalışabilir. Çırak, kalfa, fabrika işçisi, usta, üretim şefi, teknik personel, büro memuru, şef, vardiya amiri, müdür gibi pek çok pozisyonda istihdam gerçekleşir. 

Balıkesir organize sanayi bölgesi karma bir organize sanayi bölgesidir ve farklı sektörlerde pek çok iş imkanı vardır. Balıkesir organize sanayi bölgesinde faaliyet gösteren firmaların sektörel dağılımı şöyledir; makine ve teçhizat, gıda, süs bitkileri, tekstil ve tekstil ürünleri, kimya, plastik ve otomotiv, zeytin ve zeytin ürünleri, deri, madencilik, yem sanayi, seracılık, tarım makineleri ve enerji gibi sektörlerde faaliyetlerine devam eder.

Balıkesir organize sanayi bölgesinde istihdam edilecek personellerin dağılımına bakacak olursan; mekanik bakım ustası, montaj elemanı, müşteri ilişkileri temsilcisi, CNC lazer kesim operatörü, kaynakçı, boya ustası, prefabrik ustası, çelik yapı ustası, gazaltı ve elektrot kaynakçısı, marangoz, pres ustası, tornacı, forklift operatörü, argon kaynakçısı, yurt dışı satış temsilcisi, muhasebeci, idari işler görevlisi, vardiya müdürü, beden işçisi, gıda mühendisi, üretim personeli, fabrika işçisi gibi çeşitli alanlarda ve farklı pozisyonlarda personeller aranır. Balıkesir için farklı iş kollarını ve sektörleri değerlendirmek için iş aramaya başlayabilirsin. İş ilanı için, Balıkesir fabrika personeli iş ilanları gibi listeleri kontrol edebilirsin.

Balıkesir Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?

Balıkesir organize sanayi bölgesinde bulunan firmalarda istihdam edilen personel için Balıkesir Altıeylül ilçesinden ve çevre ilçelerin çeşitli noktalarından servis imkanı bulunur. Balıkesir organize sanayi bölgesinde mesai genelde haftanın 5 veya 6 günü olur. Ayrıca bazı firmalar vardiyalı çalışma sistemi uygular. Fazla mesai yapıldığında mesai ücreti ödenir. Ayrıca prim, ikramiye gibi maaşa ilave ödemeler de yapılır.

Firmalar, yemek parası, yol parası gibi ekstra imkanlar da sağlar. Gün içerisinde ara dinlenme ve yemek mola süreleri vardır. Balıkesir organize sanayi bölgesinde çalışanların yasal olarak yıllık izin hakları vardır. Sen de Balıkesir organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanlarına İşin Olsun platformu üzerinden ulaşabilirsin. İşin Olsun platformu üzerinden Balıkesir eleman iş ilanları listesini inceleyerek kendine uygun işi bulabilirsin.