Araç teslimat sorumlusu nedir? Nasıl olunur?

Araç teslimat sorumlusu nedir? Nasıl olunur?

Meslek tercihi yaparken doğru bilgiler edinmek oldukça önemli. Araç teslimat sorumlusu çalışma koşullarından maaş düzeyine kadar merak edilen bir çok sorunun cevabı şimdi İşin Olsun’da!

Araç teslimat sorumlusu ne iş yapar?

Meslek seçimi yapmak kişi için önemli bir süreçtir. Bu süreçte meslek adayının merak ettiği sorular olabilir. Araç teslimat sorumlusu nedir sorusu bu mesleği yapmak isteyen adayların aklına gelen ilk sorulardan biri. Herhangi bir ulaşım aracını satın alan kişilere araç teslimini gerçekleştiren kişiye araç teslimat sorumlusu denir. Bu araçlar otomobil, tır, kamyonet, motosiklet ya da deniz taşıtı olabilir. 

Araç teslimat sorumlusu ne iş yapar sorusu da akla gelen bir diğer sorulardan biri. Bu sorunun cevabı kişinin çalıştığı araç alım satım sektörüne göre değişiklik gösterebilir. Farklılıklar olsa da araç teslimat sorumlularının görev ve sorumlulukları şu şekilde sıralanabilir:

  • Araç kiralamak ya da satın almak isteyen müşteriler, satış temsilcisinin tanıtımını dinledikten sonra bir karara varırlar. Alacakları araca karar verdikten sonra gerekli işlemleri gerçekleştirmek için araç teslimat sorumlusuyla görüşürler.
  • Müşteriyle iletişime geçen araç teslimatından sorumlu kişi gerekli kira veya satış sözleşmesini hazırlar.
  • Hazırladığı sözleşmenin gerekli nüshaların çıktısını çıkarır. Bu belgeleri müşteriye takdim eder.
  • Belgelerde müşteri tarafından doldurulması gereken yerler hakkında aracı satın alan kişiyi bilgilendirir.
  • Araç teslimatından sorumlu kişi, satış işlemlerinde çalıştığı firmayı temsil eder. Bu nedenle satış işlemi sırasında gerekli belgelere firmayı temsilen imza atar.
  • Kiralama işleminin şartları hakkında müşteriyi bilgilendirir.
  • Kiralık araçların kasko işlemlerini gerçekleştirir ve bunu takip eder.
  • Satım işlemi gerçekleştirilen araçlar teslim edilirken gerekli kontrolleri yapar.
  • Araç teslim edilirken bulunmayan ancak kiralama işlemi sonrası meydana gelen hasarları tespit eder. Tespit ettiği hasarları kayıt altına alır ve bu durumun yarattığı ek maliyetler hakkında müşteriye gerekli bilgilendirmeyi yapar.
  • Araç satışı sonrasında gerekli olan tapu işlemleri için müşteriyi yönlendirir.
  • Firmada müşteri bekleyen araçların muayene takibini yapar. Trafiğe çıkmaya engel durumların ortadan kaldırılmasını sağlar.
  • Kiralama ya da araç satışı sonrasında teslim yapılırken müşterilerin sorularını cevaplar.

Araç teslimatından sorumlu, araç kiralama ve satış işlemleri sırasında birçok görevi yerine getirerek müşterilere kaliteli bir hizmet sunar. Sende bu mesleğin sana hitap ettiğini düşünüyorsan araç teslimat sorumlusu ilanlarını inceleyebilirsin. Bu ilanlardan sana uygun olana başvurabilirsin!

Araç teslimat sorumlusu olmak için gerekenler nelerdir?

Mesleklerin kendine özgü birtakım görev ve sorumlulukları bulunur. Bu görev ve sorumlulukların eksiksiz bir şekilde yerine getirilmesi için iş verenlerin adaylarda aradığı bazı özellikler bulunur. Araç teslimat sorumlusu olmak için gerekenler adayların merak ettiği konular arasında. Araç teslimatında sorumlusu olmak için aranan özellikler kişinin iş başvurusunda bulunduğu alana göre değişiklik gösterebilir. Araç teslimat sorumlusu çalışma alanları, taşıma araçları kullanan tüm ulaşım yolları olabilir. Bu ulaşım yollarında kullanılan araçlara otomobil, tır, kamyonet ve deniz ulaşım araçları örnek olarak verilebilir. 

Araç teslimatından sorumlu olmak isteyen adaylarda aranan özellikler ticaret deneyimi ve pazarlama yeteneğidir. Bu mesleği icra etmek için gereken bilgiler, deneyim yoluyla öğrenilir. Lise ve üniversitelerin otomotivle ilgili bölümlerinden mezun olan adaylar iş verenlerin araç teslimatından sorumlu kişi seçme süreçlerinde daha avantajlı olabilirler. Ürün pazarlama alanında deneyimli olmak da adaylara avantaj sağlar. Üniversitelerin halkla ilişkilerle ilgili bölümlerinde eğitim alan kişiler araç teslimat sorumlusu olarak çalışmak için başvuruda bulunabilirler. 

Araç teslimat sorumlusu çalışma koşulları nasıldır?

Yapılacak mesleğin çalışma koşulları, iş başvurusunda bulunacak adaylar için önemli olan kriterlerden biri. Araç teslimat sorumlusunun çalışma koşulları bu pozisyonda çalışmak isteyen adaylar tarafından merak edilir. Araç tesliminden sorumlu kişinin çalışma koşulları pek çok faktöre bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kişinin çalışmak için başvuru yaptığı ulaşım araçları satımı yapan alan bu faktörlerden biridir. Deniz ya da kara ulaşım aracı satan iş yerleri çalışma koşulları bakımından farklılaşabilir. 

Kişinin çalıştığı iş yeri de çalışma koşulları üzerinde etkilidir. Büyük firmalarda çalışan araç teslimatından sorumlu biri ile görece daha küçük işletmelerde çalışan kişilerin çalışma koşulları farklı olabilir. Araç teslimat sorumlusunun çalışma saatleri de bu faktörlere bağlı olarak değişkenlik gösterebilir. Araç teslimat sorumluları genel olarak günde ortalama 8-10 saat arası çalışırlar. Müşteri yoğunluğuna göre bu saatler uzayabilir. Bu çalışma koşullarını kendine uygun görüyorsan İşin Olsun’da bulunan ilanlara bakabilirsin. Araç takip sorumlusu iş ilanları gibi spesifik aramalar yapabilir ve kendine uygun firmayı kolayca bulabilirsin.

Araç teslimat sorumlusu maaşları nasıldır?

Bu pozisyonda çalışmayı düşünen adayların için önemli bir kriter de maaş düzeyidir. Araç teslimat sorumlusu maaşları farklı etkenlere bağlı olarak değişiklik gösterebilir. Kişinin bu alanda deneyimli olması maaş düzeyini etkileyen faktörlerden biridir. İşe yeni başlayan kişiler, tecrübeli araç teslimat sorumlularından farklı bir maaş düzeyine sahip olabilir. İşveren buna bağlı olarak bir maaş düzeyi belirleyebilir. 

Büyük firmaların çalışanları için belirlediği maaş düzeyi, küçük işletmelerin belirlediği maaş düzeyinden farklı olabilir. Farklı maaş düzeyindeki ilanları İşin Olsun’da bulabilirsin. Araç bakım sorumlusu iş ilanları gibi benzer alanlara yönelik ilanlara da göz atabilir ve iş bulma sürecini hızlandırabilirsin.