Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi bölgesi rehberi

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi bölgesi rehberi

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi; ağaç ürünleri imalatı, cam ürünleri imalatı, elektrikli teçhizat ürünleri üretimi, fabrikasyon metal ürünleri imalatı, gıda üretimi, giyim eşyası ve tekstil üretimi, mobilya üretimi, kağıt ve kağıt ürünleri üretimi, PVC ürünleri imalatı, beton ve kiremit imalatı, deri ve ayakkabı imalatı gibi farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmaların bulunduğu bir organize sanayi bölgesidir. Oldukça geniş sektör yapısıyla, sen de aradığın iş fırsatlarını Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde bulabilirsin. Bunun için İşin Olsun platformunu inceleyerek farklı seçenekleri değerlendirmek için Zonguldak Çaycuma işçi iş ilanları listesine göz atabilirsin. 

Zonguldak Çaycuma’da Sanayi Faaliyetleri

Zonguldak ilinde bulunan organize sanayi bölgesi 5 adettir. Bunlardan biri, karma yapısıyla farklı sektörlerde firmalara ev sahipliği yapan Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesidir. Zonguldak, Karadeniz Bölgesinin bir ili olmasından dolayı özellikle ağaç sanayisi oldukça gelişmiş bir şehirdir. Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde de buna bağlı olarak ağaç işleme sanayi, kağıt ve kağıt ürünleri, mobilya gibi sektörler gelişme göstermişti.

Ağaç sanayisine ve buna bağlı olarak gelişen yan sanayiye ilave olarak üretim sektöründe de firmalar faaliyet gösterir. Cam sanayi, ayakkabı ve deri sektörü, gıda, tekstil, metal üretimi, elektrikli ürün üretimi gibi sanayi dallarında da firmalar aktif olarak üretim gerçekleştirirler.

Aradığın işi sen de henüz bulamadın mı? O zaman doğru yerdesin. İşin Olsun platformunu inceleyerek kendi ilgi alanın ve yeteneklerin çerçevesinde aradığın işi bulabilirsin. Bunun için aşçı iş ilanları listelerini inceleyebilirsin.

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgeleri

Organize sanayi bölgeleri, şehir ya da bölge geneline düzensiz bir şekilde dağılan sanayi sektörünü ve firmaları bir araya getirerek daha organize ve sistemli bir anlayış getirmiştir. Şehir içinde kalan sanayiyi bir araya toplayarak, kentleşme sürecine katkı sunmuştur. Kaynakları daha rasyonel kullanarak, her türlü alt yapı hizmetlerini kesintisiz sunmak için organize sanayi bölgeleri gereklidir.

Zonguldak ili bulunduğu konum ile ulaşım yollarına yakın merkezi bir yerde bulunur. Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi, hem Zonguldak Limanına yakın hem de büyük sanayi kuruluşlarının bulunduğu Ereğli ilçesi ile Karabük iline kısa mesafede bulunur. Bundan dolayı hem yurtiçi hem yurt dışı mal ve hizmet taleplerini karşılayacak bir konumdadır. Ayrıca yeni açılacak Filyos Sanayi Bölgesi ve Filyos Limanı’na uzaklığı sadece 10 km’dir. Stratejik konumu ile yakın zamanda Zonguldak Çaycuma Organize Bölgesinin cazibe merkezi olması bekleniyor.

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi 1993 yılında kurulmuştur. Güncel toplam alanı 138 hektardır. Bu alanda, 63 adet sanayi parseli ve 6 adet hizmet destek parseli vardır. Sanayi parsellerinin tamamının tahsisi yapılmıştır. Doluluk oranı %100’dür.0

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde Hangi Bölümler Var?

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde, faaliyet gösteren firmalara üretim süreçlerinde yardımcı olmak amacıyla bir takım hizmetler sunulur. Üretimin kesintisiz devam edebilmesi için gerekli olan her türlü yardım sağlanır. Üretim esnasında meydana gelebilecek kaza ve yaralanmaları önleyerek gerekli tedbirleri almak için iş sağlığı ve güvenliği birimi oluşturulmuştur. Bu birim çalışanlara ve yöneticilere gerekli iş güvenliği, iş sağlığı ve ilk yardım gibi hayati önem taşıyan konularda eğitimler verir.

Üretim sürecinde meydana gelen herhangi bir kaza ve yaralanmalara karşı anında müdahale edilebilmesi için acil sağlık hizmetleri birimi vardır. Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde, üretimin güvenli bir şekilde devam etmesi için aralıksız güvenlik hizmeti sunulur. Güvenlik kameraları ve fiziki güvenlik önlemleri için güvenlik personeli istihdam edilir. 

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalar üniversite-sanayi işbirliği çerçevesinde yeni fikir ve projeler geliştirerek ortak çalışmalar yaparlar. Bunun için proje merkezi oluşturuldu. Ayrıca meslek liselerinde eğitimine devam eden öğrencilere staj imkanı da sunmak adına ayrı bir birim kuruldu.

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde Kaç Tane Fabrika Var?

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde 50 firma değişik sektörlerde üretim ve pazarlama faaliyeti yapar. Ağaç ürünleri imalatı yapan 5 fabrika, cam ürünleri imalat yapan 2 fabrika, elektrikli teçhizat ürünleri üretimi yapan 2 fabrika, fabrikasyon metal ürünleri imalatı yapan 8 fabrika, gıda üretimindeki faaliyet gösteren 5 firma, giyim eşyaları ve tekstil ürünleri imalatı yapan 6 fabrika, mobilya üretimi yapan 7 fabrika, kağıt ve kağıt ürünleri imalat yapan 2 fabrika, PVC ürünleri imalatı yapan 7 fabrika, diğer alanlarda üretim ve pazarlama faaliyeti yapan 6 firma olmak üzere 50 firma aktif olarak faaliyettedir. Ayrıca proje aşamasında 1 firma, inşaat aşamasında ise 10 firma üretim süreçlerine katılmak için beklemektedir. 

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi tam doluluk oranına ulaşmıştır. Bu fabrikalarda toplam 4 bin personel istihdam edilir. Sen de Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde çalışmak istiyorsan İşin Olsun platformunu ziyaret edebilirsin.

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet GÖZE’dir. Özgür OKUR ise Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinin müdürlüğünü yapmaktadır.

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi; ağaç ve ağaç işleri, mobilya, kağıt ve kağıt ürünleri sanayi, metal işleri sanayi, tekstil ve giyim üretimi gibi sanayi alanlarında oldukça fazla iş imkanları sunar. Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren firmaların büyük bir kısmı üretim sektöründe faaliyet gösterir. Bundan dolayı üretim sürecinde çalışacak her eğitim düzeyinden personele ve her uzmanlık alanından çalışana ihtiyaç vardır. Çaycuma dışında ildeki iş fırsatları için Zonguldak iş ilanları listesini inceleyebilirsin.

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde çıraktan ustaya, kalfada şefe, vardiya amirinden ustabaşına, teknikerden mühendise, muhasebeciden temizlik personeline kadar pek çok pozisyonda çalışacak personele istihdam sağlanır. 

Sen de Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi ve diğer sanayi bölgelerinde kendine uygun iş fırsatlarını İşin Olsun platformunu inceleyerek ulaşabilirsin. İş ilanı için, teknik servis elemanı iş ilanları gibi listeleri kontrol edebilirsin.

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan şirketler kendi personellerine sağladığı imkan ve avantajlarla, personel memnuniyetini önemserler. Bunun için çalışanlarına mümkün olan en iyi şartlarda çalışma imkanı sunmaya çalışırlar. Mesaiye gelip giderken servis imkanı sunulabilir. Çaycuma ilçesinin belirli noktalarından servis hizmeti sunularak personelin işe geliş gidişlerini daha güvenli olması sağlanır. Çalışanların maaşlarına ilave olarak mesaiye kalındığı günlerde, fazla mesai ücreti verilir. Maaş dışında; prim, ikramiye, sosyal yardım gibi yan ödemeler sağlanır. Ancak bu hakların firma ve pozisyona göre değişebileceğini de unutmamalısın. Örneğin bir mühendis ile çay servis ve temizlik elemanı çalışma koşulları farklı olabilir.

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesinde personellerin, çalışma süreleriyle orantılı olacak şekilde yasal yıllık izin hakları vardır. Ayrıca kıdem tazminatı hakları saklı kalmak şartıyla emekli olunduğundan ya da işten ayrıldığında personele ödenir. Çalışan personelin, günlük yemekleri işverenler tarafından karşılanır. Mesai dilimi içerisinde ara dinlenme şeklinde mola hakkı da vardır.

Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanlarına İşin Olsun platformu üzerinde ulaşabilirsin. İşin olsun Zonguldak Çaycuma Organize Sanayi Bölgesi iş ilanlarını inceleyerek kendi yetenek ve ilgi alanına uygun işi bulabilirsin.