Uşak Organize Sanayi Bölgesi rehberi

Uşak Organize Sanayi Bölgesi rehberi

Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanının kurulmasına 1976 yılında karar verildi. 1985 yılına kadar konu üzerinde ciddi çalışmalar yapılmadı. 1985’de 6 kişiden meydana gelen Uşak Organize Sanayi Bölgesi Müteşebbis Teşekkülü kuruldu. Yaklaşık olarak 7200 kişinin istihdam edildiği Uşak Organize Sanayi Bölgesi büyük bir ihracat payına sahiptir. Eğer Uşak’ta yaşıyor ya da yaşamayı düşünüyorsan bu alandaki iş fırsatlarını değerlendirebilirsin. Uşak sanayisinde önemli bir yere sahip Uşak organize sanayi bölgesi iş fırsatlarından yararlanmak istersen İşin Olsun platformu tarafından hazırlanan Uşak iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.

Uşak Organize Sanayi Bölgesinde hangi sanayiler var?

Uşak Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde elektrik tamirat işleri faaliyeti sürdüren atölyelerden tekstil fabrikalarına, tıbbi sağlık tekstili üretiminden iplik üretimine kadar geniş bir alanda çalışmalarını yürüten işletmeler yer alır. Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanında elektrik, tekstil, sağlık, mobilya ve gıda sanayileri bulunur. Ayrıca Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanında makine, matbaa, kimya, geri dönüşüm, plastik, halı yün yıkama, orman ürünleri, madeni yağ, seramik mermer, zirai alet, kutu ambalaj alanlarında faaliyet yürüten işletmeler yer alır.

Uşak Organize Sanayi Bölgeleri

Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanında 1. ve 2. bölge olarak iki alan bulunur. Ayrıca Uşak Deri Karma Organize Sanayi Bölgesi, Karahallı Organize Sanayi Bölgesi de şehirde faaliyet yürütür. Uşak Organize Sanayi Bölgesi şehirde kar amacı kesinlikle gütmeden sanayici ve işverenlere rekabetçi, uygun fiyatlı ve kaliteli enerji ve alt yapı temin eder. Uşak Organize Sanayi Bölgesi sanayicilere en uygun koşullarda bir sanayi alanı sunar. Uşak Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde şehirdeki ortak sorunlara çözümler getiren bir ortam sağlanır. Uşak Organize Sanayi Bölgesi, alanda sanayicilere ve işverenlere uygun fiyatlarla su, elektrik ve doğalgaz sunarak faaliyetlerin en ideal ortamda yürütülmesine yardımcı olur. Uşak Organize Sanayi Bölgesi sanayici ve işverenlere ucuz enerji maliyetleriyle faaliyetlerini yürütmesi için destek sunar. Bunun yanı sıra Uşak Organize Sanayi Bölgesi fabrika ve atölyelere uygun şartlar altında atık su arıtma imkânı sunarak doğaya saygılı bir çözüm sağlar. Tüm bu çevre dostu çözümler Uşak Organize Sanayi Bölgesi tarafından sanayicilere daha uygun fiyatlarla sunulur. Ayrıca Uşak Organize Sanayi Bölgesi sanayicilere destek ve teşvikler sağlar. Bu açıdan Uşak Organize Sanayi Bölgesi fabrikalara ve atölyelere birçok avantaj sunar. Fabrika ve atölyelere Uşak Organize Sanayi Bölgesi arazi satışlarında KDV muafiyeti de sağlar.

Uşak Organize Sanayi Bölgesinde hangi bölümler var?

1. Uşak Organize Sanayi Bölgesi içinde arazinin 2.713.895 metrekarelik alanda sanayi parseli yer alır. Ayrıca 1. Uşak Organize Sanayi Bölgesi içinde 150.000 metrekare sosyal tesis, 528.000 metrekare bölge içi yol, 351.000 metrekare park ve yeşil alan, 19.371 metrekare trafo merkezi bulunur. Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanında 700-40.000 metrekare arasında değişiklik gösteren 345 tane sanayi parseli ve bu parsellerde 306 katılımcı bulunur. bu katılımcılar tarafından sunulan hizmet sektörü fırsatlarına ulaşmak için Uşak servis elemanı iş ilanları gibi seçenekleri değerlendirebilirsin.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi, üye fabrika ve atölyelerin çalışanlarının sağlık işlemleri ve kontrolleri için 2005’de sağlık ocağı açtı. Sağlık ocağında doktor, hemşire, hizmetli ve sağlık memurları acil müdahaleler, muayeneler, sağlık raporları, pansuman, enjeksiyon, sonda ve serum hizmetleri sunar. Ayrıca sağlık ocağı kolesterol, kan şekeri, kan grubu, EKG, gebelik testi, hematokrit gibi laboratuvar hizmetleri de verir. Sağlık ocağının yanı sıra 2007’de faaliyete geçmiş olan tam teşekküllü 112 acil servis istasyonu da kuruldu. Uşak Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde ve civarında 112 acil servis acil vakalara müdahale eder. Prefabrik bir binada kurulan 112 acil servis istasyonuna lojistik desteği Uşak Organize Sanayi Bölgesi verir.

2006 yılında öncelikle içinde sosyal mekanların yer aldığı Uşak Organize Sanayi Bölgesi Camii hayırseverlerin desteğiyle inşa edildi. Caminin inşaatı 2006 yılında tamamlanmış olup çevre düzeni yapılıp ibadete açıldı. Buna ek olarak ilerleyen zamanlarda kafeterya, ticaret merkezi, spor tesislerinin Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanında tamamlanması planlanır. Ayrıca Uşak İtfaiyesi’ne ek olarak sanayi alanında ikinci en kapsamlı teknik donanımı bulunan ve uzman kadrodan oluşan bir itfaiye ekibi oluşturuldu. Bu itfaiye birimine çok fonksiyonlu fabrika yangınlarına en etkili şekilde müdahale edebilen donanımlar ve söndürme araçları satın alındı. Toplamda 7 aracı bulunan bir filo kurularak itfaiye ekibi etkili kurtarma ve söndürme birimi haline getirildi.

2005’de Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanında TEDAŞ’tan alınan enerji şebekesi için tek noktada abonelik tesis edildi. Uşak Organize Sanayi Bölgesi bünyesindeki işletme ve fabrikalara abonelik ve enerji dağıtımı işlemlerine başlandı. Sonuç olarak şebeke bakım işletme ekibi daha aktif bir şekilde yapılandı. Böylece TEDAŞ ekibi 7/24 işletmelerin hizmetinde göreve başladı. Elde edilen elektrik gelirleri ile Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanında trafo merkezlerinde yenilemeler yapıldı. Bu çalışmalarla meteorolojik koşullardan çok sık olarak etkilenen elektrik şebekesi yer altına alındı. Bu sayede meydana gelmesi muhtemel olan arızalar için ve sanayi alanındaki fabrika ve atölyelerdeki önemli cihazların olumsuz etkilenme ihtimaline karşı verimli enerji imkânı sağlandı.

2005 ile 2008 döneminde ayrıca yoğun alt yapı çalışmaları yapıldı. Bu kapsamda Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanda 26 km yolun bozulan bölümlerini yeniden yaptı. 2009 yılında ana güzergâhlardaki ara bağlantılar, asfalt ve parkeler yağmura dayanıklı olarak yenilenmiştir. Uşak Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde yapımı devam eden alt yapı ve üst yapı çalışmalarına ek olarak sosyal hizmet projeleri de gerçekleştirilir. Bu çalışmalarla sanayi alanının Türkiye’nin en önemli üretim merkezlerinden biri olması hedeflenir. 

Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde kaç tane fabrika var?

Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanında tüm parseller yatırımcılara tahsis edilir. Bu arsalarda 165 sanayici tesis kurarak faaliyet yürütür. Bu alanda 54 fabrika ve depo yer alır. 

Uşak Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?

Halil Ağaoğlu Uşak Organize Sanayi Bölgesi 15. Olağan Genel Kurulu’nda başkanlığa seçildi. 2016 yılından beri Uşak Organize Sanayi Bölgesi yönetim kurulu başkanlığını yürüten Halil Ağaoğlu sanayi alanı için birçok çalışmaya imza attı. Halil Ağaoğlu Uşak Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde çok sayıda altyapı çalışmasına imza atarak sanayi alanının verimli ve etkili faaliyet yürütmesine yardımcı oldu.

Uşak Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?

Uşak Organize Sanayi Bölgesi bünyesinde çok sayıda fabrika ve atölyeler için çeşitli Uşak eleman iş ilanları yayınlanır. Uşak Organize Sanayi Bölgesi şehirde çok sayıda kişiye iş imkânı sunar. Uşak Organize Sanayi Bölgesi alanında elektrikçilikten beden işçiliğine, ustalıktan boyacılığa kadar çok geniş alanda Uşak eleman iş ilanları ile personel aranır. Çok farklı sanayi alanlarında iş olanakları sağlayan Uşak Organize Sanayi Bölgesi’nde ayrıca eczaneden bankaya, restoranlardan kafelere kadar çok sayıda işletmede iş imkânları sunulur.

Uşak Organize Sanayi Bölgesi çalışma koşulları neler?

Daha çok ustalık ve işçilik gibi beden gücü gerektiren iş imkânlarının olduğu Uşak Organize Sanayi Bölgesi için daha farklı iş olanakları da mevcuttur. Beden gücü gerektiren işlere ek olarak sanayi alanında muhasebecilik, pazarlama gibi iş kollarında da çalışan personeller bulunur. Uşak Organize Sanayi Bölgesi fabrikalarında Uşak satış sorumlusu iş ilanları da olabilir. Bu alandaki seçenekleri de değerlendirebilirsin. Satış sorumlusu pozisyonundan boyacı ustalığına, temizlik işçiliğinden kimyagerliğe kadar çeşitli alanlarda personel arayışının olduğunu görebilirsin. Bu fırsatlar için İşin Olsun platformunu değerlendirebilirsin.