Konya Ereğli Organize Sanayi bölgesi rehberi

Konya Ereğli Organize Sanayi bölgesi rehberi

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi; tarım makinaları, tarım ürünleri, un ve yem sanayi, otomotiv yedek parça, süt ve süt ürünleri üretimi, ambalaj, madencilik, zirai alet ve ekipmanları, tekstil, plastik ve cam sanayi, demir doğrama, alüminyum doğrama, mobilya imalatı, orman ürünleri, meyve ve sebze işleme, konserve sanayi gibi çok sayıda sektörde firmaların üretim ve pazarlama yaptığı bir organize sanayi bölgesidir. Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi, iş arayanlara farklı sektörlerde farklı pozisyonlarda iş imkanı sunar. Sen de Konya Ereğli ve yakınlarında oturuyorsan İşin Olsun platformunu kullanarak aradığın işi bulabilirsin. Farklı seçenekleri de değerlendirmek için Konya Ereğli iş ilanları listesine de göz atabilirsin.

Konya Ereğli Organize Sanayi bölgesinde hangi sanayiler var?

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi, Konya’da bulunan 12 adet organize sanayi bölgesinden biridir. Pek çok farklı sektörde üretim ve pazarlama faaliyetlerini yürüten firmalar ağırlıklı olarak hayvancılık ürünleri, meyve ve sebze işleme, gıda sanayi, yem sanayi, zirai alet ve donatıları, süt ve süt ürünleri sektöründedir.

Özellikle Konya ve Ereğli’de tarım sektörü ve hayvancılık faaliyetleri gelişmiştir. Bundan dolayı üretim faaliyetlerinin ana sektörünü tarım ve hayvancılığa dayalı yan sanayiler oluşturur. Ayrıca, bu ana sektörlere ilave olarak, mobilya, orman ürünleri, plastik, madencilik gibi sektörlerde de istihdama katkıda bulunur.

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde çalışmak istiyorsan iş ilanları listelerini inceleyebilirsin. Kendi ilgi alanların ve yeteneklerin doğrultusunda iş fırsatlarını inceleyerek kendine en uygun işi İşin Olsun platformunda bulabilirsin.

Konya Ereğli Organize Sanayi bölgeleri

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi, Konya’nın Ereğli ilçesinde 1996 yılında karma organize sanayi bölgesi olarak kurulmuştur. Kurulduğu dönemde 100 hektarlık bir alanda faaliyetine başlamıştır. Mersin Limanına 200 km, Konya Havaalanına 150 km mesafede bulunur. Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi, Ereğli ilçe merkezine 10 km uzaklıktadır. 71 adet sanayi parseli olacak şekilde kurulmuştur. Daha sonraki yıllarda organize sanayi bölgesinin alanı genişleyerek 258 hektara ulaşmıştır.

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi; merkezi konumu sayesinde, ulaşımda sağladığı avantajları da kullanarak Mersin Limanı aracılığı ile ihracat yapabilir bir özelliktedir. Özellikle hızlı tren seferlerinin faaliyete başlaması ile lojistik anlamda daha da avantajlı bir konumda bulunur.

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi, merkezi konumda bulunması, çeşitli sektörlerde büyük ölçekli firmaların olması, sunulan geniş iş imkanları ile çalışmak isteyenler için oldukça avantajlı fırsatlar sunar.

Konya Ereğli Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde, üretim ve pazarlama faaliyetlerine yardımcı olmak üzere çeşitli kurum ve kuruluşlar vardır. Özellikle iş sağlığı ve güvenliği konusu hem firmalar hem de çalışanlar için oldukça önemlidir. Bir yandan üretim devam ederken bir yandan da bu üretim süreçlerinde herhangi bir kaza ve yaralanma olmaması için iş sağlığı ve güvenliği birimi kurulmuştur. Acil sağlık hizmetleri için sağlık birimi vardır. Ayrıca firmaların kesintisiz bir şekilde üretim faaliyetlerine devam etmelerini sağlayacak özellikte alt yapı hizmetleri kesintisiz sunulur. Konya Organize Sanayi Bölgesinde güvenlik günün her anında kesintisiz sağlanır. Bunun için 7/24 çalışan güvenlik kameraları ve güvenlik personeli bulunur.

Sen de İşin Olsun platformunu kullanarak Konya Ereğli’deki iş ilanlarını inceleyebilirsin. Ereğli’deki tüm iş ilanlarını inceleyerek kendi yetenek ve ilgi alanlarına göre en uygun işi bulabilirsin. Farklı seçenekleri inceleme için Konya Ereğli depo elamanı iş ilanları listesini sık sık takip edebilirsin. 

Konya Ereğli Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde aktif olarak faaliyet gösteren 65 firma vardır. Ayrıca 22 firma da proje aşamasında bulunur. 15 firma ise inşaat aşamasındadır. Önümüzdeki dönemlerde aktif firma sayısı 100’ü bulacaktır. Toplam çalışan personel sayısı ise 2250’dir. Proje ve inşaat aşamasındaki firmaların faaliyete geçmesiyle çalışan sayısının da 4 bini geçmesi planlanıyor. Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde doluluk oranı %100’dür.

Konya Ereğli Organize Sanayide üretim süreçlerine verdiği katkı ile hem yerli ve milli bir üretim oluşturur hem de ülke ekonomisine katma değer yaratır. Ayrıca sağladığı istihdam sayesinde işsizliğin azaltılmasına da fayda sağlar.

Konya Ereğli Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde karar süreçlerinde görev alan yönetim kurulu vardır. Yönetim kurulundan alınan kararlar ile yeni parsel açma, ihaleler yapma, personel alımı gibi çeşitli konularda bürokratik süreçler işletilir. Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi Yönetim Kurulu Başkanı Oğuz Cem Murat’tır. İnşaat Mühendisi Halil İbrahim AYGIN ise Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesinin müdürlüğünü yapmaktadır.

Konya Ereğli Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi; tarım ve hayvancılık sektöründe oldukça gelişmiştir. Buna bağlı olarak tarım ürünleri üretimi, zirai alet üretimi, un ve yem sanayi, süt ve süt ürünlerine bağlı çeşitli üretimler, konserve sanayi, meyve ve sebze işleme gibi tarım ve hayvancılığı doğrudan ilgilendiren sektörlerde oldukça fazla iş imkanları vardır. 

Sanayi anlamında ise otomotiv yedek parça, tarım makinaları, madencilik, ambalaj, plastik ve cam sanayi, demir doğrama, orman ürünleri, mobilya gibi pek çok üretim sektöründe faaliyet gösteren firmalar da vardır. Konya Ereğli üretim elemanı iş ilanları üzerinden bu seçenekleri bulabilirsin.

Konya Ereğli Organize Sanayide faaliyet gösteren firmaların çoğu üretim faaliyeti yapmaktadır. Bundan dolayı her pozisyonda ve her eğitim düzeyinde personele ihtiyaç duyulur. Beden işçisinden vardiya şefine, büro elemanından işletme müdürüne, teknik personelden güvenlik personeline, ustabaşından mühendise kadar pek çok unvanda personel istihdamı gerçekleşir.

Sen de Konya Ereğli Organize Sanayide ve diğer sanayi bölgelerinde kendine uygun iş fırsatlarını İşin Olsun platformunu inceleyerek ulaşabilirsin. İş ilanı için, Konya Ereğli temizlik görevlisi iş ilanları gibi listeleri kontrol edebilirsin.

Konya Ereğli Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan şirketler kendi personelleri için Ereğli ilçesinin belli noktalarından servis imkanı sunarlar. Servis için gerekli imkanı sağlayamayan firmalar ise yol ücreti olarak personellerine ek ödeme yaparlar. Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde firmaların bir kısmı 24 saat esasına göre üretim ve pazarlama faaliyeti yaparlar. Bundan dolayı vardiyalı çalışma sistemi uygularlar. Fazla mesai yapıldığında ek ücret ödemesinde bulunurlar. Ayrıca sosyal yardım, prim, ikramiye gibi yan ödemelerde çalışan personel için sunulan imkanlardır.

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde faaliyet gösteren firmalarda çalışma günleri firmalara ve sektörlere göre değişebilir. Genel olarak haftanın 5 veya 6 günü mesai yapılır. Çalışanların öğlen yemekleri firmalar tarafından karşılanır. Günlük çalışma süresinde ara mola ve dinlenmeler vardır. Ayrıca çalışanların çalışma sürelerine bağlı olarak yasal yıllık izin hakları vardır. Çalışama süresince gerekli iş sağlığı ve güvenliği şartları sağlanarak, çalışanlara sürekli ilk yardım ve iş güvenliği eğitimleri verilir.

Konya Ereğli Organize Sanayi Bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanlarına İşin Olsun platformu üzerinde ulaşabilirsin. İşin olsun Konya Ereğli’deki organize sanayi bölgesi iş ilanlarını inceleyerek kendi yetenek ve ilgi alanına uygun işi bulabilirsin.