Bursa Demirtaş Organize Sanayi bölgesi rehberi

Bursa Demirtaş Organize Sanayi bölgesi rehberi

Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinde yer alan iş fırsatları ile kariyerini geliştirebilirsin. Bursa’nın çeşitli sanayi kollarında üretim yapan firmaları Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinde bulunur. İşin olsun platformu sayesinde Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinde sana uygun işleri kolay bir şekilde bulabilirsin.

Bursa’da hangi sanayiler var?

Bursa şehri, sanayi sektörü ile ülke ekonomisine kattığı değer ve oluşturduğu istihdam ile Türkiye’nin önde gelen sanayi şehirlerinden biridir. Hem deniz yolu hem karayolu geçiş noktasında bulunan Bursa, serbest sanayi bölgesi ile de ihracat anlamında oldukça gelişmiştir. Bursa sanayisinde öne çıkan sektörler şunlardır; tekstil, otomotiv ve otomotiv yan sanayi, tarıma dayalı gıda ve sanayisi, mobilya, makine ve metal sanayi, raylı sistemler, havacılık, savunma sanayi gibi ileri teknoloji ve yüksek katma değer üreten sanayi sektörleri ile öne çıkıyor. Bursa ve ya yakın bir yerde yaşıyorsan Bursa montaj operatörü iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.

Bursa Organize Sanayi bölgeleri

Organize sanayi bölgeleri, dünya genelinde sanayileşmeyi sağlayarak üretimin daha planlı ve organize olması için ortaya çıkmıştır. 19. yy sonlarında ilk olarak Amerika ve İngiltere ölçeğinde hayata geçen organize sanayi bölgeleri Türkiye’de 1960’lı yılların başında gündeme gelmiştir. Kalkınmanın daha planlı ve hızlı olabilmesi için gerekli olan koşullar ancak sanayi sektörünün sürdürülebilir hale getirilmesi ile mümkündür. Bu kapsamda Türkiye’de ilk olarak Bursa’da organize sanayi bölgesi açılması kararlaştırılmıştır. Türkiye’nin ilk organize sanayi bölgesi olan Bursa organize sanayi bölgesi, kuruluş işlemlerini tamamlayarak 1966 yılında faaliyetlerine başlamıştır.

Bursa ve ilçelerinde toplam 18 adet organize sanayi bölgesi, 1 adet teknoloji geliştirme bölgesi ve 1 adet serbest ticaret bölgesi bulunur. Bursa’daki organize sanayi bölgesinden biri de Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesidir. Bursa Demirtaş organize bölgesinin kuruluşu 1971 yılına dayanmaktadır. 1971 yılında bölgeye ilk olarak bir otomotiv fabrikasının açılmasıyla Demirtaş bölgesi sanayi anlamında kalkınmaya başlamıştır. Bu otomotiv fabrikasını diğer sanayici girişimciler takip ederek Demirtaş bölgesinde fabrikalar kümesi oluşturmuştur. Bu gelişmeler neticesinde Bursa Demirtaş organize bölgesi 1990 yılında kurulmuştur. Bursa Demirtaş organize bölgesini faaliyete geçmesi ancak 2001 yılında olmuştur.

Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinin büyüklüğü 491 hektardır. Bu alanın yaklaşık 387 hektarı sanayi parseli, 16 hektarı atık su arıtma tesisi, 82 hektarı yeşil alan ve 6 hektarı ise teknik alt yapı hizmetlerine ayrılacak şekilde planlanmıştır. Toplam parsel sayısı 392’dir. Bu parsellerin 342’sini sanayi parseli, 50’sini ise sosyal ve idari tesisleri ile altyapı alanları oluşturur.

Sen de yeteneklerine ve ilgi alanlarına göre bir iş arıyorsan, aradığın işi İşin Olsun platformunda bulabilirsin. Bursa Demirtaş organize bölgesinde çalışmak istiyorsan Bursa eleman iş ilanları inceleyerek kendine uygun işi bulabilirsin.

Bursa Demirtaş Organize sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinde hizmet veren çok sayıda birim ve kurum bulunmaktadır. Bursa Demirtaş organize bölgesi alanında bulunan birimler şunlardır:

  • Kreş ve gündüz bakımevi.
  • Bursa Demirtaş organize bölgesinde bulunan sosyal tesislerde; futbol sahası, tenis kortu, basketbol alanı, voleybol sahası, kapalı yüzme havuzu, fitness merkezi ve restoranı gibi çeşitli aktivite alanları bulunur.
  • İş güvenliği ve iş sağlığını sağlamak için Ortak Sağlık Güvenlik Birimi (OSGB) vardır.
  • Çevre birimi ve danışmanlık hizmetleri birimi oluşturulmuştur.
  • Acil sağlık hizmetleri birimi bulunur.

Ayrıca Bursa Demirtaş organize sanayinde bulunan tüm alanlarda altyapı hizmetleri aksaklığa meydan vermeden sanayicilere verilir. Bursa Demirtaş organize bölgesinde 24 saat kesintisiz bir şekilde firmalara elektrik dağıtımı, doğalgaz altyapısı, telefon ve internet altyapısı, su temini, atık suların boşaltım hizmeti, itfaiye hizmetleri, atık yönetim sistemi gibi pek çok alanda altyapı hizmeti sağlanır. Bursa Demirtaş organize bölgesinin güvenliği 7/24 güvenlik kameraları ve yeterli sayıda güvenlik personeli ile sağlanır. İşin Olsun ile Bursa’daki tüm iş ilanlarını inceleyerek kendi yetenek ve ilgi alanların doğrultusunda en uygun işi bulabilirsin. Farklı seçenekler için Bursa vasıfsız eleman iş ilanları listesine de göz atabilirsin.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinde parsel sahipleri ve kiracılarla birlikte 600’e yakın firma faaliyet gösteriyor. Bu firmalarda istihdam edilen personel sayısı ise 50 bine yaklaşmış durumda. Bursa Demirtaş organize bölgesindeki firmalarda 28 adet ar-ge merkezi, 5 adet tasarım merkezi bulunuyor. 2023 verilerine göre İstanbul Sanayi Odası’nın Türkiye’nin en büyük 500 sanayi kuruluşu raporunda (İSO 500) Bursa Demirtaş organize bölgesinde faaliyet gösteren 4 firma bulunuyor. Bursa’nın en büyük 250 firmasından 36’sı, Türkiye’deki en büyük 1000 ihracatçısından 11’i yine Bursa Demirtaş organize bölgesinde bulunur.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi bölgesi başkanı kim?

Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinin yönetim kurulu başkanı LEVENT ESKİ’dir. Bursa Demirtaş organize bölgesinin, bölge müdürlüğünü ise SERHAT ŞENGÜL yapmaktadır.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?

Bursa Demirtaş Organize Sanayi bölgesinde faaliyet gösteren yaklaşık 600 firma 50 bin personel istihdam ediyor. Bu fabrikaların yüzde 68’i tekstil, yüzde 20’si otomotiv, yüzde 3’ü makine metal, yüzde 2’si gıda ve yüzde 7’si de diğer sektörlerde faaliyet gösterir. Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinde farklı sektörlerde farklı pozisyonlarda çok sayıda pozisyon için iş imkanı vardır. İster vasıflı ister vasıfsız olsun organize sanayi bölgelerinde her eğitim düzeyinden personel çalışabilir. Çırak, kalfa, beden işçisi, usta, teknik personel, büro memuru, şef, vardiya amiri, müdür gibi pek çok pozisyonda istihdam gerçekleşir. 

Bursa Demirtaş organize bölgesinde de, faaliyet gösteren firmalar çeşitli alanlarda ve pozisyonlarda çok sayıda iş imkanı sunar. Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesindeki firmalar, teknik personelden idari işlerde çalışacak personele kadar vasıflı ya da vasıfsız olarak beyaz ve mavi yakalı personel istihdamı sağlar. Sen de Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinde ve diğer organize sanayi bölgelerinde kendine uygun iş fırsatlarını İşin Olsun platformunu inceleyerek ulaşabilirsin. İş fırsatlarını yakalamak için, Bursa üretim elemanı iş ilanları gibi listeleri kontrol edebilirsin.

Bursa Demirtaş Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?

Bursa Demirtaş organize bölgesinde bulunan firmalarda istihdam edilen personel için Osmangazi ilçesinden ve yakın çevre ilçelerin çeşitli noktalarından servis imkanı bulunur. Bursa Demirtaş sanayi bölgesinde bazı firmalar vardiyalı çalışma sistemi uygular. Fazla mesai yapıldığında mesai ücreti ödenir. Ayrıca prim, ikramiye gibi maaşa ilave ödemeler de yapılır. Ayrıca maaşa ilave olarak yol ve yemek ücreti de ödenir. Gün içerisinde ara dinlenme ve yemek mola süreleri vardır. Mesai günleri genelde Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesindeki firmalarda haftanın 5 ya da 6 günü olur. Bursa Demirtaş organize bölgesinde çalışanların yasal olarak yıllık izin hakları vardır. Sen de Bursa Demirtaş organize sanayi bölgesinde çalışmak istiyorsan aradığın iş ilanlarına İşin Olsun platformu üzerinden ulaşabilirsin. İşin Olsun platformu tarafından hazırlanan Bursa iş ilanları inceleyerek kendine uygun işi bulabilirsin.