Adıyaman Organize Sanayi bölgesi rehberi

Adıyaman Organize Sanayi bölgesi rehberi

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB), 1955 yılında ilk sanayi kuruluşları ile tanıştığı günden itibaren günden güne büyüyen sektörleriyle Güneydoğu Anadolu Bölgesinin önemli merkezlerinden biri haline gelmiştir. 1995 yılında ise resmi olarak kurulan Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi, sanayinin gelişimine katkıda bulunan bulunur ve yerel ekonomiyi canlandırmak, istihdam olanaklarını artırmak için geniş bir fırsat alanı sunar. Şehirdeki ve AOSB’deki farklı iş fırsatlarına İşin Olsun platformu ile ulaşabilir, kariyerini yönlendirebilirsin.

Adıyaman OSB, aynı zamanda stratejik bir bölgede bulunması ile ulaşım ve lojistik konusunda avantajlar sunar. Üstelik elektrik, su, doğalgaz, telekomünikasyon gibi temel hizmetlere erişim konusunda geniş bir altyapı sunan bu organize sanayi bölgesi ile yatırımlar giderek genişleyen bir fırsat sunar.

İşletmelere yönelik atık su arıtma tesisleri ve geniş yollar gibi imkanlar ise yatırımcılar için ideal noktalardan birine dönüşmesini sağlar. Gıdadan tekstile, inşaattan makine imalatına birbirinden farklı sektörlerde faaliyet gösteren firmalar bu bölgede yerini alır. 5084 ve 5350 sayılı Yatırımların ve İstihdamın Teşviki ile ilgili yasaların yürürlüğe girmesiyle birlikte birçok sektör için birçok fırsatın da kendine yer bulduğu OSB merkezlerinde birine dönüşür.

Binlerce kişiye iş imkanı sağlayan Adıyaman OSB, bölgedeki işsizlik oranlarını düşürür ve yerel halkın refah seviyesinde de büyük artış sağlar. Aynı zamanda Ar-Ge (araştırma – geliştirme) faaliyetlerine verilen önem sayesine mesleki eğitim anlamında da fırsatlar sunar. Adıyaman OSB, modern altyapısı ile birlikte geniş sektörel çeşitliliği ile hem istihdam hem de yatırım fırsatlarının el ele gelişmesine imkan tanır. Sanayi ile birlikte şehirdeki farklı iş fırsatları için Adıyaman iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.

Adıyaman’da hangi sanayiler var?

Adıyaman, Türkiye’nin Güneydoğu Anadolu Bölgesinde yer alması sayesinde bölgenin önemli bir noktasındadır. Şehrin tarıma dayalı ekonomisi ile birlikte tekstil ve gıda üretiminde de geniş alternatifler sunar. Adıyaman OSB, belirli oranlarda sektör ağırlığında farklılıklara sahiptir. Örneğin; tekstil %65, gıda %10, mobilya %8 ve diğer sektörlerden ise %17’lik bir oranla geniş bir dağılım sunar. Adıyaman, zeytin, üzüm, pamuk ve tütün gibi ürünlerle tarıma dayalı sanayide kendini göstermesi ile hem gıda hem de tekstil sanayilerinin üretimi mevcuttur. Böylece bu sanayi ortamı, yerel çiftçilerden iç piyasaya ve ihracata yönelik ürünler için ihtiyaç duyulan geniş bir ortam sunar. Ayrıca un, makarna, bakliyat, zeytinyağı gibi alanlarda önemli bir üretim sunan Adıyaman, gıda sanayinde de OSB içinde önemli bir paya sahiptir.

Bölgedeki pamuk üretimi, Adıyaman’da hızla gelişen bir tekstil sanayinin de kurulmasını sağlayarak fabrikaların ürün çıktılarının hem iç piyasaya hem de ihracata yönelik bölgenin ekonomik büyümesine katkıda bulunur. Aynı zamanda mobilya sanayi, inşaat malzemeler, kimya ve plastik sanayi de ilin ekonomik yapısını güçlendirecek bir altyapı sunar.

Adıyaman’da organize sanayi bölgeleri

Adıyaman OSB; 1995 yılında kurulduğu günden bu yana geniş bir alanda büyüyerek hem merkezde hem de ilçelerde önemli bir yatırım noktası haline gelir. Adıyaman’ın merkezinde bulunan OSB, aynı zamanda ilin üretim merkezi halindedir. Çeşitli sektörlerde faaliyet gösteren firmalar, modern altyapısı ile hem üretim hem de istihdamın noktalarından biri haline dönüşür. İl merkezinin yanı sıra ilçelerde de öne çıkan sanayi bölgeleri, genişleyen istihdam ve üretimin de temsilcisidir.

Besni ilçesinde bulunan OSB, özellikle tarıma dayalı sanayi ve gıda üretiminin önemli noktalarından biridir. Bir diğer ilçe olan Gölbaşı’ndaki organize sanayi bölgesi ise birçok işletmeye ev sahipliği yapar. İnşaat malzemeleri, mobilya ve plastik sanayi noktasında faaliyet gösteren birçok firmaya sahiptir. Kahta ilçesinde bulunan tekstil, gıda ve tarıma dayalı sanayi sektörlerinin işletmelere ev sahipliği yapan organize sanayi bölgesi ise bölgenin ekonomik büyümesine önemli bir katkı sağlar. Adıyaman’ın organize sanayi bölgeleri konusunda geniş çeşitliliği sayesinde tüm bölgede ve çevre il, ilçelerde de istihdam fırsatı değerlendirmek mümkündür. 

Adıyaman Organize Sanayi bölgesinde hangi bölümler var?

Adıyaman OSB; farklı sektörlerin bir arada işlerlik gösterdiği ekonomik kalkınmayı da yükselten bir çeşitliliğe sahiptir. İlk olarak gıda sanayi, Adıyaman OSB’nin önemli bölümlerinden biridir. Zeytinyağından una, makarnadan diğer tarımsal ürünlerin gıda olarak işlenmesine kadar birbirinden farklı sürece ev sahipliği yapılır. Buradaki farklı seçenekler için Adıyaman işçi iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.

Tekstil ve hazır giyim sektörü de bu bölümlerden bir diğeri olarak öne çıkar. Pamuklu ürünler, iplikler ve dokuma fabrikalarının yanı sıra konfeksiyon atölyeleri ile de zenginleştiren bu bölümler, en yoğun istihdam sağlanan noktalardan biridir. İnşaat malzemeleri konusunda da gerekli ihtiyaçları karşılayan bölümlere sahip olan Adıyaman OSB, çimento, tuğla, kiremit gibi inşaat malzemeleri üreticilerini de bir araya getirir. Temizlik ürünler, plastik ambalaj ve diğer kimyasal maddelerin üretiminin yapıldığı kimya ve plastik sanayi bölümü de bu noktada öne bölümler arasında yerini alır. 

Adıyaman Organize Sanayi bölgesinde kaç tane fabrika var?

Adıyaman OSB birçok fabrika ve işletme ile geniş bir istihdam olanağı sağlarken bölgenin ve ülkenin ekonomik refahını artırabilecek formüller sunar. 180 işletmenin bulunduğu Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi geniş çapta bir üretim alanı sağlar. Bu fabrikalar gıdadan sanayiye, tekstil ve hazır giyimden mobilyaya alanlarda üretim yapan noktalar arasında bulunur. Binlerce kişiye iş imkanı sunan bu bölge, istihdam oranlarını artırır. İstihdam olanakları, hem yerel hem de bölgesel olarak sosyal ve ekonomik dönüşümler sunar. İç ve dış ticarete katkıda bulunan bölgenin ekonomik büyümeye büyük oranda katkıda bulunur.

Ekonomik çeşitlendirmeyi sağlayan bu işletmeler, uluslararası düzeyde de kendini gösteren bir noktada bulunur. Bu sayede farklı sektörlerde Güneydoğu Anadolu Bölgesi’nin ekonomik olarak dış dünyaya açılan yüzü haline gelebilir. Farklı seçenekleri incelemek için Adıyaman personel iş ilanları listesini değerlendirebilirsin.

Adıyaman Organize Sanayi bölgesi başkanı kim? 

Adıyaman OSB bölgenin yönetimi ve gelişimi için kritik bir rol üstlenen Abdulkadir Çelen, Adıyaman OSB’nin modernizasyonundan, altyapı geliştirme projelerine kadar geniş bir çalışma alanına sahiptir. Bölgedeki sanayi faaliyetlerinin düzenlenmesi ve geliştirilmesi gibi sorumluluklarının yanı sıra sanayicilerle iletişim konusunda ihtiyaç ve talepleri dinlemek gibi görev tanımları mevcuttur. Bölgenin stratejik planlarını oluşturmak ile ilgili de Abdullah Çelenk, sürece göre adım atar. Adıyaman OSB’yi ulusal düzeyde olduğu gibi uluslararası düzeyde de tanına bir tanınan bir bölge haline getirmeye hedefleyen Çelenk, yatırımcılar için çeşitli teşvikler ile ekonomik büyümeyi vizyonu haline getirir. Eğitim ve Ar-Ge faaliyetleri ile nitelikli iş gücü ve yeni projelerin desteklenmesi için çeşitli girişimler için de fırsat planları sunar.

Adıyaman Organize Sanayi bölgesi iş imkanları neler?

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi, geniş bir iş yelpazesi sunarak bölgenin ekonomik kalkınmaya katkıda bulunur. Farklı sektörlerde faaliyetler bulunan tüm işletmeler ve fabrikalar, farklı meslek olanaklarıyla gelişmeye imkan tanır. Özellikle üretim ve montaj işlerinde inşaat malzemeleri, gıda, tekstil ve kimya gibi sektörlerin bütününde ihtiyaç mevcuttur. Üretim hatlarında görev alarak ürünlerin imalatını ve montajını gerçekleştirebilecek bir istihdam alanı değerlendirilebilir. Bu alandaki iş fırsatları Adıyaman üretim elemanı iş ilanları listesini kontrol edebilirsin.

Adıyaman OSB’de aynı zamanda teknik pozisyonlar ile birlikte birçok mühendislik alanı da geniş bir istihdam alanı sunar. Üretim süreçlerini iyileştirmek, bakım ve onarım çalışmalarını yürütmek için ihtiyaç duyulan bu pozisyonlar, OSB’nin vazgeçilmez meslekleri arasında yerini alır. Adıyaman OSB’nin idari ve yönetim pozisyonlarında ise insan kaynakları, muhasebe, pazarlama gibi departmanlarda da istihdam edilir. Lojistik ve depolama alanında ise depo çalışanları, ürünlerin taşınması, depolanması ve dağıtılması konusunda geniş bir seçenek sunar. Ayrıca Ar-Ge çalışmaları ve kalite kontrol uzmanları da önemli bir istihdam alanıdır. Çeşitli iş imkanları ve bölgedeki istihdam oranlarını bu sayede artırmak mümkündür.

Adıyaman Organize Sanayi bölgesi çalışma koşulları neler?

Adıyaman Organize Sanayi Bölgesi (OSB), fabrikaların düzenlenmesinde çalışma koşullarını da belirli şartlar çerçevesinde sunar. Çalışanların güvenliğini ve refahını ön planda tutan Adıyaman OSB, modern ve güvenli çalışır. İşletmeler, düzenli eğitim programları ile çalışanların sürekli olarak güncel bilgiye sahip ve yetkinlik, beceriler düzeyinin yüksek olmasını hedefleyerek hem yatırımcılar hem çalışanlar için kaliteli bir çalışma ortamı oluşturur. Ayrıca sosyal haklar ve yan haklar ile çalışanların motivasyonunu da artırabilir. Çalışma saatleri ise genellikle sektöre göre değişkenlik gösterse de, vardiyalı bir çalışma sistemi benimsenebilir, genel olarak 8 saatlik mesai süreçleri mevcuttur.