Kurye nasıl olunur?

Kurye nasıl olunur?

Oldukça fazla ihtiyaç duyulan bir meslek grubu olan kuryelik nasıl yapılır? Kurye olma şartları nelerdir? Bu soruların cevapları ve diğer detaylar İşin Olsun’da!

Özel sektörde çalışma imkanı bulan kuryelere çoğunlukla gıda sektöründe ya da nakliye firmalarında ihtiyaç duyulur. Özellikle lokanta, restoran, kafe gibi işletmelerde kurye alımı oldukça fazladır. ‘’Kuryecilik nasıl yapılır?’’ sorusuna karşılık araba, motor, bisiklet gibi farklı araçlar kullanarak ya da yaya olarak yapıldığı cevabı verilebilir. Kurye olmak için diploma şartı aranmaz. Kurye olmak isteyenlere tavsiyeler arasında belirtilen görevin yapıldığı şehrin ve bölgenin sokaklarını, adresleri bilmek de bulunur. Motosiklet ya da araba kullanan moto kurye olma şartlarının başında ise araç sınıfına uygun sürücü belgesine sahip olmak gelir. ‘’Kurye nasıl olunur?’’ sorusuna verilecek cevaplar görevi nasıl gerçekleştireceğine göre değişebilir.

Kurye olmak için gereken belgeler nelerdir?

Güvenli ve hızlı bir teslimat için çoğunlukla araba ya da motosiklet kullanan kuryeler tercih edilir. Kurye alım şartları genel olarak şunlardır:

  • Moto kurye olmak istiyorsan Motosikletli Kurye Mesleki Yeterlilik Belgesine” sahip olman gerekir.
  • Motosiklet kullanmak için A sınıfı sürücü belgelerinden birine sahip olunmalıdır.
  • Arabalı kurye olmak için ise B sınıfı sürücü belgesi gerekir.
  • Bazı firmalar, kurye olmak için gerekenler kapsamında erkek adaylardan askerlik hizmetini tamamlamış olduğuna ya da muaf olduğuna dair belge isteyebilir.

Bu bilgiler, ‘’Nasıl kurye olunur?’’ diye merak edenlere yardımcı olabilir. Bu belgelere sahip olunmasının yanı sıra güler yüzlü ve disiplinli olmak, herhangi bir sağlık problemine sahip olmamak, kurye olmak için gereken özellikler olarak gösterilebilir.

Kurye sertifikası nasıl alınır?

Kurye sertifikası, bu işi özellikle daha nitelikli kişilerin yapmasını sağlamak adına aranan bir belgedir. ‘’Moto kuryelik nasıl yapılır?’’ sorusu için verilecek cevaplardan ilki araç sınıfına uygun sürücü belgesi olur. Trafikte aktif araç kullanıyor olmak da aynı derecede önemlidir. Moto kurye olarak birçok sektörde dağıtım hizmetini gerçekleştirmek için Motosikletli Kurye Mesleki Yeterlilik Belgesine sahip olmak gerekir. ‘’Kurye belgesi nasıl alınır?’’ diye merak ediyorsan ve gerekli sürücü belgesine sahipsen Mesleki Yeterlilik Kurumu tarafından onaylanan kurumlardan birine başvuruda bulunabilirsin. Başvuru yaptığın kurumda gerçekleştirilen sınavdan, 100 üzerinden en az 70 puan alarak teorik sınava girmeye hak kazanırsın. ‘’Kurye sertifikası/belgesi nasıl alınır?’’ sorusuna da bu şekilde yanıt vermek mümkündür. 

Kurye olmak için yaş sınırı nedir?

‘’Kurye olmak için ne yapmalı?’’ sorusuna ilk olarak sürücü belgesine sahip olunması gerektiği cevabı verilebilir. Bu nedenle de özellikle moto kurye olmak için yaş sınırı 18’dir. Ayrıca pek çok firma genel olarak 2 yıl motor tecrübesi olan kişileri tercih eder. 18 yaşından büyük olmak bu meslekte aranan ilk özelliklerden biridir. Başvuru yapanların eğitimi kurye alımı yapacak bazı firmaların önem verdiği konulardandır. Kurye olmak için özel bir eğitim şartı olmasa da en az lise mezunu olman öne çıkmanı sağlar. Bu işi yapacak kişilerin iyi diksiyona sahip olması ve müşteri memnuniyetine önem vermesi kurye ile ilgili bilgiler arasında yer alır. ‘’Kurye nasıl bir meslek?’’ sorusuna karşılık güvenlik ve gizliliğin önemli olduğu söylenebilir. Bu nedenle kurye, sorumluluğun fazla olduğu ve dikkat gerektiren mesleklerdendir. Kurye iş ilanlarını takip ederek iş başvurunu gerçekleştirebilirsin.

Kaynak: 12